maritbet girişmaritbet
ARKIMEET, ünlü tasarımcıyı ağırlayacak!

ARKIMEET, ünlü tasarımcıyı ağırlayacak!

2014 yılında 2. kez düzenlenecek olan ARKIMEET, 19 Kasım’da başlıyor

Bu yıl 2.'si düzenlenecek olan ARKIMEET 19-20 Kasım 2014 tarihlerinde Four Seasons Otel The Bosphorus İstanbul'da yapılacak. ARKIMEET Multidisipliner Tasarımcı Christophe Pillet'i ağırlayacak.

Multidisipliner Tasarımcı Christophe Pillet kimdir?

Tasarım yelpazesi ve çalışmalarının kalitesiyle uluslarası alanda takdir gören Christophe Pillet; mimarlık, ürün, mobilya, iç mekân ve sahne tasarımı, sanat yönetmenliği gibi birçok alanda çalışan multidisipliner bir tasarımcı...

Bernardaud, Cacharel, Cappellini, Ceccotti, Daum, Driade, Ecart, Emu, Givenchy, JC Decaux, Kartell, Lacoste, Lancel, L'Oréal, Moroso, Perrier, Porro, Rémy Martin, Renault, Rip Curl, Serralunga, Shiseido, Shu Uemura, Trussardi, VitrA, Veuve Clicquot Ponsardin, Whirlpool ve Zanetti gibi dünyaca ünlü markalarla çalışıyor.
Birçok ev, butik, otel ve restoranın iç mekân tasarımlarını gerçekleştiriyor. Tasarımlarında yalınlık, zamansızlık ve zarif dokunuşların izini süren Fransız tasarımcının moda dünyasına yakınlığı, malzeme ve form anlayışına da yansıyor.

1959'da Fransa'da doğan Christophe Pillet, Arts Décoratifs de Nice ve Milano'daki Domus Academy'de öğrenim gördü. Martine Bedin, Michele De Lucchi ve Philippe Starck gibi ünlü tasarımcılarla birlikte çalıştı. 1993 yılında kendi tasarım ve mimarlık ofisini kurdu.

1994'te Salon du Meuble'de "yılın tasarımcısı" seçilen Pillet, Ceccotti için tasarladığı koltukla 2012 yılında Wallpaper Tasarım Ödülü'ne layık görüldü. Pillet'nin aldığı diğer ödüller arasında Prix d'Excellence(Mükemmeliyet Ödülü), Observeur du Design'dan Innovation Label(İnovasyon Etiketi), Schoener Wohnendergisinden New Classics of Design(Tasarımın Yeni Klasikleri) ve Travel Retail Masters'dan altın madalya yer alıyor.

VitrA, Christophe Pillet'nin yalın ve şık tasarım yaklaşımını, 3 yıl önce markasıyla buluşturdu. Tasarımcı, 2012'de dünya mobilya sektörünün en büyük buluşması olarak tanımlanan Milano Fuarı'ndaki ve 2013'te ise banyo alanında Avrupa'nın en önemli uluslararası fuarı ISH Frankfurt'taki VitrAstandını tasarladı. Pillet, tasarım dehasını son olarak, VitrA için oluşturduğu banyo koleksiyonu Memoria ile ortaya koydu.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

ARKIMEET, ünlü tasarımcıyı ağırlayacak!
  • 25.09.2014 11:36

ARKIMEET, ünlü tasarımcıyı ağırlayacak!

2014 yılında 2. kez düzenlenecek olan ARKIMEET, 19 Kasım’da başlıyor ...