maritbet girişmaritbet
Apple Watch dövmeyle çalışmıyor!

Apple Watch dövmeyle çalışmıyor!

Apple Watch dövme olan kolunuzda çalışmadığı konusundaki açığı kabul etti.

Teknoloji devi Apple'ın telefon ile entegre çalışan saati Apple Watch'un dövme bulunan kola takıldığında kalp ritmini ölçen sensörlerin çalışmadığını kabul etti. Hata nedeniyle Apple internet sayfasından açıklamada bulundu.

Apple Watch'un piyasaya çıkmasıyla kullanıcılar saati test etmeye başladı. Kimi saati çekiçle kırdı kimisi ise suya dayanıklılığını ölçtü. Ancak saatle ilgili en büyük sorunlardan bir tanesi kalp ritmini ölçen sistemin dövme bulunan vucütlarda çalışmıyor olmasıydı.

Yapılan teknik araştırmada saat, kan akışını yeşil led ışıkla, sensöre aktarıyor. Bu ışık aynı zamanda kan akış hızını tespit ederek elde edilen verinin kalbinizin atış hızı olarak saate yansımasını sağlıyor. Normalde Watch'un sensörlerinin yaydığı yeşil renkli ışın, kan kırmızı renkle buluşması gerekirken deri altında mürekkep tarafından emiliyor ve Watch'un sensörleri dövme bulunan derilerde tam performansla çalışmıyor.

Apple'ın Watch ile ilgili güncellediği sayfada bu konuya da değinerek, deri yüzeyindeki kalıcı ya da geçici olan dövme gibi şeylerin, Watch'un kalp ritmi ölçme sensörüne etki ettiğini kabullendi.

Konuda, dövme mürekkebi, rengi ve işlenme biçimiyle alakalı olarak değişiklik gösterdiğini belirterek sensörden gelen ışığın bloke edildiği de açıklandı.

Alttaki videoda, bir kullanıcı, Apple Watch'un kalp ritmi sensörünün dövmeli derilerde yaşadığı problemi bakın nasıl anlattı!