maritbet girişmaritbet
AKM projesinin ikinci büyük uluslararası başarısı!

AKM projesinin ikinci büyük uluslararası başarısı!

AKM projesi, Tabanlıoğlu Mimarlık’ın 15. kez katıldığı Cityscape Global Ödülleri'nde de büyük ödüle layık görüldü.

Türkiye'nin uluslararası mimarlık ofisi Tabanlıoğlu, mimarlık ve gayrimenkul dünyasının en önemli küresel platformlarından biri olan Cityscape Global 2018'de varlık gösterirken ödül geleneğini de sürdürdü. Tabanlıoğlu Mimarlık, iki projesi ile finale kaldığı Cityscape Global Awards'da Atatürk Kültür Merkezi ile “Toplum, Kültür ve Turizm - Proje dalı”nda büyük ödülü aldı. Bu, WAFX ile birlikte AKM'nin bir hafta içindeki ikinci büyük uluslararası başarısı oldu.

Tabanlıoğlu Mimarlık, başarılı projelerinin yanı sıra küresel platformlarda katılımları ve aldıkları ödüllerle de öne çıkıyor. Gayrimenkulde yatırımcılar ve mimarları buluşturan en önemli uluslararası organizasyonlardan Cityscape Global 2018'de de yerini alan Tabanlıoğlu Mimarlık, bu önemli küresel platforma 15'inci kez aralıksız katılımını gerçekleştirdi. Tabanlıoğlu Mimarlık, Cityscape Global'deki S3A30 numaralı standında, başarılı işlerini ve özgün mimari yaklaşımını, gayrimenkul ve mimarlığın küresel temsilcileri ile buluşturdu.

Tabanlıoğlu Mimarlık, Cityscape Global 2018'de katılımıyla olduğu gibi ödüllerde de geleneğinini bozmadı. Bugüne kadar Cityscape Global Awards'da birçok kez podyuma çıkan Tabanlıoğlu Mimarlık, 2018'de de ödüle uzandı. Tabanlıoğlu Mimarlık, Cityscape Global Awards 2018'de Atatürk Kültür Merkezi ile “Toplum, Kültür ve Turizm - Proje dalı” ve Al Fattan Crystal Towers projesi ile de “Eğlence ve Ağırlama Ödülü - Yapı dalı” kategorilerinde finalde yarıştı. Yarışma büyük jürisi, Atatürk Kültür Merkezi projesini büyük ödüle layık gördü. Cityscape Global Awards 2018 ödülleri, 2 Ekim Salı akşamı InterContinental Dubai Festival City'de düzenlenen, gayrimenkul ve mimarlık dünyasının önemli isimlerinin katıldığı törenle sahiplerini buldu.

ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ

Atatürk Kültür Merkezi, ilk inşa edildiği 1960'lı yıllarda ve 1970 yılındaki yangından sonra yeniden kazanıldığında kentin odak noktası olmuştur. Tabanlıoğlu'nun tasarımı şehrin sanat ve kültür ortamının kalbinde tekrar yerini alacaktır. Yeni merkez sadece dünyadaki en büyük opera evlerinden birine sahip olmakla kalmayacak, aynı zamanda galeriler, kütüphane, kafe ve restoran gibi ikincil işlevleriyle de ziyaretçilerine açık olacak. Yeni merkez tasarımıyla, geçmiş, şimdiki zaman ve gelecek arasında bir bağ kurararak, İstanbul'un kentsel dokusu ve kültürü ile kentlileri birleştiecek.

AL FATTAN CYRSTAL TOWERS

Okyanus manzarasına açık iki kristal kule olarak yükselen, 35 katlı bir konut bloğu ve 30 katlı bir otelden oluşan CYRSTAL TOWERS kumsaldan birkaç adım gerideki sahil yolu “The Walk” üzerinde yer alıyor. Her ikisi de şehir manzarasına açık ve okyanus vistalarına hakim biçimde yükselen kuleler, stil bilinci olan otel konuklarına ve konutlarda yaşayanlara etkileyici bir atmosfer sunuyor, bunun yanısıra program itibarıyla sadece direkt kullanıcılarına değil, uğrama ve kentsel buluşma noktası olarak tüm kentli ve ziyaretçileri kabul ediyor.

TABANLIOĞLU MİMARLIK

Mimarlığın, kent ve çevreyi güncel ihtiyaç ve imkanlara, güncel ritme uygun şekilde geliştirmek, yaşamı sağlıklılaştırmak, kolaylaştırmak potansiyeli ile, başta İstanbul olmak üzere birçok farklı şehirde gerçekleşen projeleriyle Tabanlıoğlu Mimarlık kentsel gelişime ivme kazandırmış, bireysel yapılar ve kamusal projelerle olumlu örnekler oluşturmuştur. Bu yapıların bir çoğu bulundukları yerin hatta ülkenin imgesi haline gelmiştir.

Tarihi ve kültürel mirasla ve güncel değerleri buluşturan, çağdaş tasarımlarıyla “ilk” olma özelliği taşıyan Tabanlıoğlu projeleri, özendirici, yönlendirici özelliklerinin yanısıra, mimari ve sosyal bağlamda ait oldukları dönemi ve yeri yansıtmaktadır.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

AKM, bir yılda 1 milyon 300 bin ziyaretçi ağırladı!
  • 20.12.2022 10:30

AKM, bir yılda 1 milyon 300 bin ziyaretçi ağırladı!

Dünyanın sayılı kültür sanat mekanlarından Atatürk Kültür Merkezi, sanatseverler ...

Akfen'in Penguen'le ortak projesini Tabanlıoğlu tasarlayacak!
  • 10.03.2022 13:07

Akfen'in Penguen'le ortak projesini Tabanlıoğlu tasarlayacak!

Akfen GYO, Penguen Gıda'nın Bursa'daki arsası üzerinde geliştireceği karma konse ...

AKM, iki ayda 115 bini aşkın sanatseveri ağırladı
  • 28.12.2021 16:58

AKM, iki ayda 115 bini aşkın sanatseveri ağırladı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda kapılarını açan Atatürk Kültür Merkezi (AKM), iki ...

Yenilenen AKM'yi 2 haftada 100 bin kişi ziyaret etti!
  • 18.11.2021 10:08

Yenilenen AKM'yi 2 haftada 100 bin kişi ziyaret etti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın katılımıyla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda ...

Atatürk Kültür Merkezi açılıyor!
  • 29.10.2021 16:48

Atatürk Kültür Merkezi açılıyor!

Atatürk Kültür Merkezi (AKM), 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında ...

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, gazetecilere AKM'yi tanıttı
  • 28.10.2021 17:35

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, gazetecilere AKM'yi tanıttı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy 29 Ekim'de açılışı yapılacak Taksim At ...