maritbet girişmaritbet
Akdeniz'in en büyük spor mağazası Decathlon Mersin'de açılıyor

Akdeniz'in en büyük spor mağazası Decathlon Mersin'de açılıyor

Türkiye’nin yedinci, dünyanın ise 843. Decathlon mağazası 16 Nisan’da Mersin’de kapılarını açıyor

Mersin Palm City Carrefour Alışveriş Merkezi'nde açılan mağaza, 3500 metrekarelik alanıyla Akdeniz'in en büyük spor mağazası! Mağazada 50 farklı spor dalında 80.000'den fazla ürün tüketicilerle buluşacak. 20 ülkede 800'ü aşkın mağazası bulunan, cirosu 6.5 milyar Euro olan ve tüm dünyada  55.000 çalışanı bulunan Avrupa'nın en büyük spor perakende zinciri Decathlon, Türkiye'de Mayıs 2010'dan beri faaliyet gösteriyor. Ankara, İstanbul, İzmir, Samsun ve Adana'da 6 megaspor mağazası ve sporu tüm Türkiye'ye ulaştıran bir e-ticaret sitesi bulunan Decathlon, yedinci mağazasını Mersin'de Palm City Carrefour Alışveriş Merkezi'nde açıyor. 50 farklı spor dalında amatörden profesyonele, çocuktan yetişkine, her bütçeye uygun spor ekipmanları, spor tekstilleri ve aksesuarları artık Mersinli sporseverlerle de buluşacak!
mağaza içi

Ankara Kent Park Alışveriş Merkezi'nde 3.000 m², Forum İstanbul Alışveriş Merkezi'nde 5000 m², Marmara Forum Alışveriş Merkezi'nde 6000 m²,  İzmir  Optimum Alışveriş Merkezi'nde 3.500 m² , Samsun Piazza Alışveriş Merkezi'nde  3900 m², Adana Optimum Alışveriş Merkezi'nde 2500 m² mağazaları bulunan ve bu mağazalarında beklediklerinin çok üstünde bir ilgiyle karşılaşan Decathlon, Türkiye yatırımlarını hızlandırarak arttırma kararı almıştı. Bu çerçevede bir süredir hazırlıkları devam eden, 3500  metrekarelik alana sahip 7. Decathlon mağazası, 16 Nisan 2014'te Mersin Palm City Carrefour Alışveriş Merkezi'nde  kapılarını açıyor. Akdeniz bölgesi böylece Adana'dan sonra ikinci ve en büyük Decathlon mağazasına kavuşuyor! Yeni mağaza ile 40 kişiye daha istihdam sağlayacak olan Decathlon'un Türkiye'deki ekibi 700 kişiye ulaşacak.

Decathlon Türkiye Ülke Müdürü Boumedienne Boualaoui: “Türkiye, 2013 yılında tüm dünyadaki Decathlon ülkeleri arasında en yüksek büyüme oranına ulaşan ülke oldu. Türkiye'de mağaza sayımızı arttırmayı planlıyoruz” 

Decathlon Türkiye ülke müdürü Boumedienne Boualaoui  konuyla ilgili: “İnsanlar artık daha fazla spor yapıyor; sağlıklarına, bedenlerine giderek daha çok dikkat ediyor. İstanbul, Ankara, İzmir, Samsun ve Adana mağazalarımızda beklediğimizin çok üzerinde ilgi gördük; bu çerçevede sporu daha da yaygınlaştırmak ve herkes için ulaşılabilir kılmak adına Türkiye'ye daha fazla yatırım yapmaya karar verdik. Geçtiğimiz yıl İstanbul'da ikinci mağazamızı ve ardından Samsun ve Adana mağazalarımızı açtık. Kısa bir süre arayla şimdi Akdeniz'deki ikinci mağazamızı açmaktan büyük heyecan duyuyoruz. Mersin, her mevsim spora uygun iklimi, coğrafi konumu, 2013 Akdeniz Olimpiyatları'yla da beraber çoğalan spor alternatifleri, tesis olanaklarının genişliği ve gelişmekte olan ekonomik ve kültürel yapısı nedeniyle tercih ettiğimiz bir il oldu. Mağazaya, Gaziantep, Adana, Şanlıurfa, Hatay ve çevre illerden de ilgi bekliyoruz.” Boualaoui, Türkiye'deki yatırım planları sorusuna ise şöyle cevap verdi: “ Amacımız Türkiye'de yılda 4-5 mağaza açmak. Tüm büyükşehirlerde olmak istiyoruz. Şu an onaylanmış en yakın projemiz Bodrum'da, Mayıs sonunda açılacak. Daha sonra İstanbul'da üçüncü mağazamızı da açacağız.”dedi.

Türkiye'de de üretim yapılıyor

Boumedienne Boualaoui: “ Türkiye'de 2006 yılından beri üretim yapıyoruz. Decathlon'un pek çok ürün grubunun üretimi 50 mühendisin dahil olduğu Türkiye'deki üretim ofisimizde yapılıyor ve bir bölümü ihraç ediliyor. Türkiye'de üretilen ürünlerin dünya üretimindeki payı ise %4.2.”

Decathlon mağazaları hem alışveriş, hem de spor alanı

Decathlon mağazalarındaki tüm ürünler denenebiliyor. Mağaza koridorlarındaki özel bisiklet alanlarında bisiklete binebilir, masa tenisi veya badminton oynayabilir, doğa yürüyüşü ayakkabılarını mağazanın içinde özel olarak hazırlanmış engebeli alanda test edebilirsiniz! Mağazada ayrıca çocuklar için dev bir trambolin de bulunuyor. Kısaca Decathlon'da alışveriş yapanların yanında paten yapan çocuklar, bisiklete binen aileler, masa tenisi oynayan gençler görmek mümkün!

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Akdeniz'in en büyük spor mağazası Decathlon Mersin'de açılıyor
  • 15.04.2014 09:58

Akdeniz'in en büyük spor mağazası Decathlon Mersin'de açılıyor

Türkiye’nin yedinci, dünyanın ise 843. Decathlon mağazası 16 Nisan’da Mersin’de ...