maritbet girişmaritbet
Akçansa Betonik Fikirler Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu

Akçansa Betonik Fikirler Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu

Akçansa tarafından gerçekleştirilen Betonik Fikirler Proje Tasarım Yarışması’nın ödül töreni, 12 Mayıs tarihinde Sabancı Center’da gerçekleştirildi

Türkiye'nin lider yapı malzemeleri şirketi Akçansa tarafından üniversite öğrencilerine yeni konut veya işyeri alacak kişilerde betonun markasını sorgulatacak, bilinci artıracak ve farkındalık sunacak çözümler üretmek amacıyla bu yıl beşinci kez düzenlenen Betonik Fikirler Proje Yarışması'nın sonuçları, 12 Mayıs Pazartesi günü Sabancı Center 'da düzenlenen ödül töreninde açıklandı. Törene, Sabancı Holding Çimento Grup Başkanı ve Akçansa Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Göçmen, Akçansa Genel Müdürü Hakan Gürdal ve Sabancı Holding IK Grup Başkanı Neriman Ülsever'in yanı sıra Betonik Fikirler Proje Yarışması jüri üyeleri ve finale kalan öğrenciler de katıldı.

Betonik Fikirler, 2014'te 25'i aşkın üniversiteden 150 grup öğrenci katılımı rekor kırdı

Bu yıl da tüm Türkiye'den üniversite öğrencilerin katılabildiği yarışmaya, 25'i aşkın üniversiteden 150 öğrenci başvurdu. Gruplar halinde yarışan öğrenciler, bu yılki ana tema gereğince, yeni konut veya işyeri alacak insanlarda betonun markasını sorgulatacak, bilinci artıracak ve farkındalık sağlayacak çözümler üretmek için projeler geliştirdiler. Yarışmaya sunulan projeler, İstanbul Teknik Üniversitesi'nden Prof. Dr. Mehmet Ali Taşdemir, Sabancı Üniversitesi Yönetici Geliştirme Birimi Direktörü Dr. T.Cüneyt Evirgen, Marka Danışmanı Temel Aksoy ve Marketing Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Günseli Özen Ocakoğlu tarafından değerlendirildi.

Çok zorlu geçen jüri değerlendirmesi sonucunda 5. Betonik Fikirler Yarışması'nın birincisi, İstanbul Teknik Üniversitesi'nden Grup Concreate oldu. Grup üyeleri Ezgi Kızıl ve Hazel Çetin birincilik ödüllerini Sabancı Holding Çimento Grup Başkanı ve Akçansa Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Göçmen ‘den aldı. İkinciliği Yıldız Teknik Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi'nden Grup Betopya alırken, İstanbul Teknik Üniversitesi'nden ve Boğaziçi Üniversite'nden Grup Betonyum ve Grup İki Artı Bir üçüncü olarak yarışmayı tamamladı. Grup Concrate üyeleri hem iPad hem de Türkiye'nin lider yapı malzeme şirketi Akçansa'da staj yapma imkanı kazandılar. 2. ve 3. gruplara ise iPad mini hediye edildi.

Göçmen: Sanayi-üniversite işbirliği ulusal inovasyonun önemli bir parçası

Ödül töreninde konuşma yapan Sabancı Holding Çimento Grup Başkanı ve Akçansa Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Göçmen, geleceğin mimarı olan gençlerin Betonik Fikirler Yarışması'na olan ilgisinden memnun olduğunu belirtti, sanayi ve üniversiteler arasındaki işbirliğinin önemine dikkat çekti. “Akçansa, Betonik Fikirler Proje Yarışması ile sürdürülebilir bir gelecek için çimento ve betonun önemine vurgu yaparken, gençlerimizin eğitimine de destek sağlıyor. Bu nedenle sanayi ve üniversiteler arasındaki işbirliği şirketler için büyük bir önem taşıyor ve bu birliktelik ulusal inovasyon sisteminin önemli bir parçası haline geliyor. Dolayısıyla Betonik Fikirler, her yıl gençlerimize ve sektörümüze katkı sağlamaya devam edecektir. Sabancı Holding IK Grup Başkanı Neriman Ülsever “Tüm iş dünyasının daha yaşanabilir bir dünya için inovatif projelere destek vermesi gerektiğini düşünüyorum.  Bu yüzden Akçansa'nın beş yıl önce hayata geçirdiği Betonik Fikirler Yarışması'nın sürdürülebilir bir geleceğe katkı sağlayacağından dolayı büyük bir mutluluk duyuyorum. Üniversite-sanayi işbirliğinin önemini bir kez daha gözler önüne seren Betonik Fikirler, hepimizi heyecanlandıran projelere ev sahipliği yapıyor. Bu nedenle geleceğin parlak gençleriyle birlikte böyle önemli bir organizasyonda birlikte olmaktan dolayı büyük mutluluk ve gurur duyduğumu bir kez daha dile getirmek isterim.” dedi.

Akçansa Genel Müdürü Hakan Gürdal ise “5. Betonik Fikirler yarışması, sürdürülebilir bir gelecek için çalışma yürütmek isteyen genç arkadaşlarımız sayesinde yüksek bir katılımla gerçekleşti. Yarışmaya 25'i aşkın üniversiteden 150'e yakın öğrenci katılırken, ilk defa 2 grup aynı puanı alarak üçüncü olma şansını yakaladı. Çimento ve betonu sadece bir ara mamul olarak görmeyen bu farklı fikirler sayesinde gençlerimize ve sektörümüze katkı sağlamaya devam etmeyi hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Akçansa, BIST Sürdürülebilirlik Endeksi'ne dahil oldu
  • 05.04.2022 10:50

Akçansa, BIST Sürdürülebilirlik Endeksi'ne dahil oldu

Akçansa, 1 Nisan 2022 itibarıyla kurumsal sürdürülebilirlik performansları üst s ...

Akçansa, sürdürülebilirlik hedefini yüzde 35’e çıkardı
  • 15.03.2022 10:50

Akçansa, sürdürülebilirlik hedefini yüzde 35’e çıkardı

Akçansa 2021’de alternatif yakıt kullanımıyla 155 bin ton fosil yakıta eşdeğer e ...

Akçansa, Avrupa'da ‘Yılın En İyi İşvereni’ oldu
  • 05.11.2021 16:06

Akçansa, Avrupa'da ‘Yılın En İyi İşvereni’ oldu

Akçansa, Globee Awards’ın ‘International Best in Business Awards’ ödül programın ...

Akçansa, Stevie Ödülleri'nden 7 ödülle döndü
  • 06.09.2021 16:38

Akçansa, Stevie Ödülleri'nden 7 ödülle döndü

Akçansa, Gelecek Odaklı ve Yenilikçi İnsan Kaynakları Uygulamaları ile Stevie Öd ...

Akçansa, ‘İşin Geleceği’ni bugüne taşıyor
  • 07.07.2021 11:00

Akçansa, ‘İşin Geleceği’ni bugüne taşıyor

Akçansa, Future of Work (İşin Geleceği) projesi ile insan kaynağını ihtiyaç duya ...

Akçansa'nın ilk çeyrek cirosu 527 milyon TL oldu
  • 05.05.2021 16:18

Akçansa'nın ilk çeyrek cirosu 527 milyon TL oldu

Akçansa yurt içi satış hacmini yüzde 13 artırdı, ilk çeyrek cirosu 527 milyon TL ...