maritbet girişmaritbet
7 işadamının hisselerine postayla tedbir konuldu

7 işadamının hisselerine postayla tedbir konuldu

17 Aralık operasyonun devamında 7 işadamı ve 2 şirket için 25 Aralık günü tedbir alındı

17 Aralık operasyonu ile gündeme gelen ve dosyası elinden alınan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Muammer Akkaş imzası ile 7 işadamı ve 2 şirket hakkında istenilen tüm mal varlıklarına tedbir konulması kararı 31 Aralık akşamı bankalar, Merkezi Kayıt Kuruluşu ve Türkiye Sermaye Piyasası Aracı Kuruluşlar Birliği Başkanlığı'na (TSPAKB) ulaştı. Abdullah Tivnikli, Mustafa Latif Topbaş, Cemal Kalyoncu, Ömer Faruk Kalyoncu, Mehmet Cengiz, Usame Kutub ve Cengiz Aktürk'ün tüm mal varlıklarına tedbir kararı aldırmıştı. Listede Kalyon Grubu'na ait Zirve Holding ile Cengiz Aktürk'ün şirketi Bosphorus 360 da yer almıştı. Akkaş'ın dosya elinden alınmadan önce kararı postaya verdiği, 31 Aralık günü ilgili kurumlara ulaştığı öğrenildi. TSPAKB üyelerine bir yazı göndererek durumu bildirdi. Yazıda, "İstanbul 2 No'lu Hakimlik'in 25 Aralık 2013 tarihi ve 2013/729 Değişik İş No'lu kararı ile kimlik bilgileri bildirilen şahısların ve ticari unvanları bildirilen şahıs ve tüzel kişilere ait herhangi bir hak ve alacağın tespiti halinde tedbir kararının yerine getirilerek ilgili talimat gereği cevabi yazının İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmesi gerekmektedir” denildi.

Cengiz ‘Biz sorduk ve tedbir kararını kendimiz getirdik'
Mal varlıklarına tedbir konma kararı alınan işadamları arasında yer alan ve dün akşam saatlerinde telefonla kendisine ulaştığımız Cengiz İnşaat'ın patronu Mehmet Cengiz, “Geçen hafta çıkan haberlerden sonra biz gidip, ‘Bu nedir' diye başvurduk. Tedbir kararını kendimiz getirdik. Ancak itiraz edip bu kararı kaldırtacağız” diye konuştu. Cengiz, geçtiğimiz hafta tedbir koyma kararına ilişkin ilk haber çıktığında “Bana gelen herhangi bir şey yok. Mal varlığıma tedbir konulmadı” açıklaması yaparak böyle bir durumun söz konusu olmadığını söylemişti. Rizeli işadamı Mehmet Cengiz, Boğaziçi, Akdeniz, Uludağ ve Çamlıbel Elektrik Dağıtım ihalelerini Kolin ve Limak Grubu ile birlikte almıştı.

Kalyoncu 'Gelir gelmez itiraz edeceğiz'
Kalyon Grup Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Cemal Kalyoncu, tedbir kararının hayata geçmesiyle ilgili olarak “Bir bilgimiz yok” dedi. Öte yandan görüşüne başvurduğumuz bir Kalyon Grup Yönetim Kurulu Üyesi ise “Ne adı geçen isimlere, ne de adı geçen şirketlere gelmiş bir yazı yok. Ancak böyle bir şey olursa gelir gelmez itiraz edeceğiz” açıklamasında bulundu.

Haber7.com

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

7 işadamının hisselerine postayla tedbir konuldu
  • 04.01.2014 16:41

7 işadamının hisselerine postayla tedbir konuldu

17 Aralık operasyonun devamında 7 işadamı ve 2 şirket için 25 Aralık günü tedbir ...

Ali Ağaoğlu, adliyeye sevk edildi
  • 20.12.2013 08:27

Ali Ağaoğlu, adliyeye sevk edildi

17 Aralık Operasyonu kapsamında gözaltına alınan Ali Ağaoğlu, adliyeye sevk edil ...

Ebru Gündeş'in eşi Reza Zarrab'ın menkul ve gayrimenkullerine el konuluyor
  • 20.12.2013 08:16

Ebru Gündeş'in eşi Reza Zarrab'ın menkul ve gayrimenkullerine el konuluyor

'17 Aralık Operasyonu' kapsamında gözaltına alınan Reza Zarrab'ın menkul ve gayr ...