maritbet girişmaritbet
Ali Ağaoğlu, adliyeye sevk edildi

Ali Ağaoğlu, adliyeye sevk edildi

17 Aralık Operasyonu kapsamında gözaltına alınan Ali Ağaoğlu, adliyeye sevk edildi

Rüşvet ve yolsuzluk operasyonu kapsamında 8 kişi tutuklandı. Bu sabah erken saatlerde aralarında Bakan Güler'in oğlu Barış Güler, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ile işadamı Ali Ağaoğlu'nun da bulunduğu 50 kişi adliyeye sevk edildi. Rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında Adliye'ye sevk edilen 9 kişiden 2'si savcılık tarafından serbest bırakıldı, 7 kişi ise tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi. Akşam saatlerinde 1 kişi daha tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Böylelikle tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen kişi sayısı 8'e yükseldi. Bu kişilerden 7'si gece yarısı tutuklanarak cezaevine gönderildi. Son olarak mahkemeye sevk edilen Hasan Yılmaz'da sabaha karşı tutuklandı. Gözaltında tutuldukları İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince öğlen saatlerinde Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirilen ve savcılık işlemlerinin ardından nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edilen 7 kişinin, sorgu işlemi sona erdi.       

Mahkeme, gözaltında tutulan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'in kardeşi Sebahattin Demir, Kader Demir, Mustafa Bayhan, Yene Çavdar, Selim Velioğlu, Ümit İsa Döğer ve İmren Özbey'in, "rüşvet için anlaşmak suretiyle rüşvet almak ve vermek" suçlarından, kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren olguların tespit edilmesi nedeniyle tutuklanmasına karar verdi.
      
İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden savcılığa getirilen Hasan Yılmaz adlı bir kişi de mahkemeye sevk edildiği ve sorgusu yapıldıktan sonra tutuklandı. 17 Aralık Operasyonu'nda emniyetteki sorguları tamamlanan aralarında Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'in de bulunduğu 27 kişilik grup ile aralarında işadamı Ali Ağaoğlu'nun da bulunduğu 23 kişi Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. Şüpheliler sağlık kontrollerinin ardından adliyeye götürülecek. Mali Suçlarla Mücadele ve Organize Suçlarla Mücadele şube müdürlükleri ekiplerince önceki gün düzenlenen operasyonda, gözaltına alınanlardan aralarında Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlunun da yer aldığı 27 kişi, sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüldü.

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Karadeniz Bölgesi'nin ilk Bilim Merkezi ve Planetaryum inşası sürüyor
  • 13.07.2022 09:29

Karadeniz Bölgesi'nin ilk Bilim Merkezi ve Planetaryum inşası sürüyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen "Bilim Merkezi ve Planetaryu ...

Ali Ağaoğlu kalp krizi geçirdi!
  • 29.06.2022 16:41

Ali Ağaoğlu kalp krizi geçirdi!

Son dakika haberine göre Ali Ağaoğlu kalp krizi geçirdi, Ataşehir'de özel bir ha ...

Ali Ağaoğlu, yeni doğan torununa villa hediye etti!
  • 23.11.2021 10:34

Ali Ağaoğlu, yeni doğan torununa villa hediye etti!

Üçüncü kez dede olan Ali Ağaoğlu, yeni doğan torununa Çekmeköy’deki projesi Ağao ...

Samsun'da elektrikli otobüsler kullanılacak
  • 13.07.2021 11:01

Samsun'da elektrikli otobüsler kullanılacak

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, elektrikli otobüslerin Türkiye ...

“Yalı Kafe’nin yerine yapılacak proje herkesi mutlu edecek”
  • 23.09.2020 09:13

“Yalı Kafe’nin yerine yapılacak proje herkesi mutlu edecek”

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Atakum ilçesinde bulunan Yalı ...