maritbet girişmaritbet
Tutku Yatak, bir yılda 30 mağaza açılışıyla büyümeyi hedefliyor

Tutku Yatak, bir yılda 30 mağaza açılışıyla büyümeyi hedefliyor

Kayseri’de 1987 yılından beri mobilya ve yatak grubu ürünleriyle hizmet veren Tutku Yatak, son bir senede kat ettiği büyüme ivmesiyle dikkat çekiyor.

Türkiye’de 3 milyar dolarlık bir pazar oluşturan yatak üretimi, son yıllarda mobilya sektörünün ağırlık verdiği alanların en başında geliyor. İç piyasada yıllık ortalama 8 milyon adet yatak üretilirken, dünya genelinde Türkiye çıtayı her geçen sene daha da arttırıyor. Yatak üretimi konusunda ülke genelinde farklı segmentteki markalar mobilya sanayine katkı sağlarken, Kayseri’de 1987 yılından beri mobilya ve yatak grubu ürünleriyle hizmet veren Tutku Yatak, son bir senede kat ettiği büyüme ivmesiyle dikkat çekiyor.

Ülkemizin mobilya başkentinin Kayseri şehri olduğunu ifade eden Tutku Yatak Yönetim Kurulu Başkanı Gökmen Kaya, üretim hacmiyle, tesisleriyle, ar-ge yatırımlarıyla ve hem kaliteli hem de katma değerli ürün gruplarıyla Kayseri mobilyasının hem Türkiye’de hem de dünyada kendini kanıtladığını ifade etti. Kaya, “Ancak yatak üretiminde dünya genelinde 14. sırada yer alan Türkiye’nin pastadan daha büyük bir dilim alabilmesi ve ilk sıralarda yer bulması için biz yatak üreticileri de elimizden gelen desteği sağlamalıyız” dedi.

Gökmen Kaya, “Yatak sektörü Kayseri’nin zirvesinden dünyanın da zirvesine ulaşabileceği bir kapasiteye sahip bulunuyor” derken, “Kayseri’de toplam 30 bin metre karelik alana kurulu olan fabrikamızda üretim faaliyetlerimizi aralıksız sürdürürken bu yıl tesisimizde ekstra torba yay tesisi de kurduk. Böylece kapasitemizi de ikiye katladık” dedi.

Türkiye’nin 81 ilinde 600’den fazla satış noktasında ürünleri yer alan Tutku Yatak, 2021 yılında yapmış olduğu franchising atağıyla 30 yeni mağazayı daha kullanıcılarının hizmetine sundu. Konuyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Tutku Yatak Yönetim Kurulu Başkanı Gökmen Kaya “Yurt içi satışlarımız cironun yüzde 75’ini oluşturuyor. Bu sene bizim için tam anlamıyla mağazalaşma yılı oldu.” dedi. Kaya, “Firma olarak franchising konusunda yatırım yapmaya devam ediyoruz. Bayilik için giriş ücreti de almıyoruz ve mağazalarımızın kurulum aşamasındaki tüm masrafların yüzde 50’si de firma olarak karşılıyoruz. Böylece fabrikamız dışında, perakende noktasında da istihdama ve ülke ekonomisine daha çok katkı sunmayı amaçlıyoruz” diye ifade etti.  

Gökmen Kaya uyku kalitesini arttırabilecek iyi bir yatağın özelliklerini anlatıyor;

Kaya, “Araştırmalar gösteriyor ki ortalama bir insan tüm hayatının üçte birini uyuyarak geçiriyor. Ve biz rüyalar alemindeyken vücudumuz oldukça hummalı bir çalışma yürütüyor. Derin uyku ve hızlı göz hareketi diye bilinen Reem uykusu yaklaşık her 90 dakikada bir tekrarlar. Derin uykuda bedenlerimiz tıpkı bir bilgisayar gibi arka planda güncellemeleri çalıştırır. Tazeleme için büyüme hormonu salgılar ve bağışıklık sistemini harekete geçirir. Böylece bağışıklık hücrelerimiz virüs ve bakterilere karşı mücadele eder. Uyku olmadan hem bedenimiz hem de beynimiz gerekli çalışma saatlerinden mahrum kalır. Bu nedenle iyi bir yatak, vücudun anatomisine uygun ve nefes alabilir malzemelerle üretilmelidir. Biz de bu konuda oldukça iddialı bir firma olarak; kullanıcılarımıza belirli yatak ürünlerimizi satın aldıklarında geçerli olmak üzere; 120 gün memnuniyetsizlik değişim garantisi bile veriyoruz” diyor.

“Uzay teknolojili ürünler koleksiyonumuzda”

Tutku Yatak Yönetim Kurulu Başkanı Gökmen Kaya, “Visco elastik süngerler, anti bakteriyel ve anti septik ürünlerdir. Ayrıca Nasa tarafından astronotların uzay boşluğunda kalmış olduğu baskıyı azaltmak ve yaşanan bel, sırt, boyun ağrılarını indirgemek için keşfedilen ve yataklarda kullanılmaya başlayan bir çeşit süngerden oluşur. Biz de ürünlerimizde visco sünger kullanıyoruz. Yataklarda da visco özelliği yatak üstlerindeki süngerlerde yer alıyor. Visco yatak, vücudun ısısına ve ağırlığına duyarlı olması sebebiyle şekil alan ve yatak üzerindeki basınç kalktığında tekrar eski yüzey şekline dönmesidir. Böylece viskoelastik süngerleri, kullanıcılarımızın uyku kalitesine etki eden, ısı ve ağırlık ile birlikte vücut şekline en uygun konforu sağlamaktadır. Yatağa uzanıp, kendinizi yatağa bıraktığınız andan itibaren vücudun yatak yüzeyine uyguladığı basıncı dengeleyerek yatağa eşit dağılımını sağlar. Bu sayede kan dolaşımını rahatlatır, dolaşım sorunlarını ve uyku esnasında istenmeyen dönme hareketlerini azaltarak kişinin uyku kalitesini oldukça yükseltir” dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Tutku Yatak, teslimat süresini 3 güne indirdi
  • 23.06.2022 16:17

Tutku Yatak, teslimat süresini 3 güne indirdi

Türkiye’de yatak ve mobilya sektörünün güçlü üreticileri arasında yer alan Tutku ...

Tutku Yatak'tan uykusever babalar için yatak modelleri!
  • 07.06.2022 11:40

Tutku Yatak'tan uykusever babalar için yatak modelleri!

Sağlıklı uyku herkes için temel bir ihtiyaç olduğu kadar, günün tüm yorgunluğunu ...

Tutku Yatak yeni kampanyasını Nebahat Çehre ile duyurdu
  • 20.01.2022 09:27

Tutku Yatak yeni kampanyasını Nebahat Çehre ile duyurdu

Türk sinemasının usta oyuncusu Nebahat Çehre’nin Tutku Yatak için kamera karşısı ...

Yatak teknolojisinin yenilikleri İstanbul Mobilya Fuarı’nda!
  • 19.01.2022 16:38

Yatak teknolojisinin yenilikleri İstanbul Mobilya Fuarı’nda!

Tutku Yatak, uzun ar-ge çalışmaları sonrasında hazırladığı yeni teknolojili ürün ...

Tutku Yatak, bir yılda 30 mağaza açılışıyla büyümeyi hedefliyor
  • 27.11.2021 14:27

Tutku Yatak, bir yılda 30 mağaza açılışıyla büyümeyi hedefliyor

Kayseri’de 1987 yılından beri mobilya ve yatak grubu ürünleriyle hizmet veren Tu ...

Tutku Yatak’tan çiftlere kaliteli uyku alanı!
  • 16.11.2021 11:51

Tutku Yatak’tan çiftlere kaliteli uyku alanı!

Farklı vücut yapılarına sahip çiftler için geliştirilen Dual Comfort Sistemi, çi ...