maritbet girişmaritbet
Klima yenilerken alt yapı değişikliği yapmak gerekir mi?

Klima yenilerken alt yapı değişikliği yapmak gerekir mi?

Kullandığımız klimalar eskiyor. Eski klimalarla yeni klimalar arasındaki teknoloji farkı ise her sene daha da açılıyor. Peki teknolojik ömrünü tamamlamış ürünleri kullanmak tasarruf sağlar mı? 

Her teknolojik ekipmanda olduğu gibi klimalar da günümüzdeki inovasyon hızına ayak uyduruyor. Hızla gelişen teknoloji, eskiyle yeni arasındaki farkı giderek açıyor. Bugünlerde 10 yıl ve üzeri yaşta bir klimanız varsa büyük olasılıkla yeni alacağınız bir klimanın en az 2 katı kadar fazla enerji harcıyorsunuz demektir. Bu yüksek faturalar sebebiyle birçok insan konforundan feragat ediyor ve nihayetinde bu konforsuzluk memnuniyetsizlik ve mutsuzluk oluşturuyor. 


Eski klima ve yeni klimalar arasındaki farklar

Klima teknolojisi de yeni patentlerle birlikte hızla değişiyor. Kompresörler artık sabit hızlı değil, ihtiyacınız kadar çalışıyor. Soğutucu akışkan olarak artık R32 kullanılıyor. Filtreleme sistemleri hızla gelişti, nitekim artık 0.3 mikrona kadar olan kirleticiler tutulabiliyor. Bir ürünü oluşturan parçalar daha hassas işleniyor ve daha dayanıklı hale getiriliyor. Uzaktan kontrol sistemleri klimalara adapte edilebiliyor, bu sayede cep telefonundan klimalarınızı kontrol edebiliyorsunuz. Akıllı göz teknolojileri insanları ve ortam sıcaklığını tespit edip klimaların çalışmasını kontrol edebiliyor. Tüm bu yenilikler maksimum konfor sunarken minimum enerji tüketilmesini sağlıyor.


İnovatif teknolojiler sayesinde klimaları değiştirmek artık çok kolay ve zahmetsiz

Eski tip iklimlendirme ürünlerini değiştirmek önceki yıllarda çok daha zorlu bir süreçti. Uyumsuz bakır boru çapları, farklı özellikteki yağların tesisatı kirletmesi gibi sebeplerden dolayı yeniden tesisat çekmek hem mimari hem de mekanik olarak zahmetliydi. Artık geliştirilen yeni teknolojilerle bu tür olumsuzlukların önüne rahatlıkla geçilebiliyor. İklimlendirme teknolojilerinin öncü markası Mitsubishi Electric; hemen hemen tüm yeni modellerini, eski tesisat sistemlerine uygulanabilecek şekilde geliştiriyor ve kullanıcılara sunuyor. Örneğin patentli ürünü olan HAB yağı (Hard Alkl Benzene-Yüksek Dayanımlı Yağ), klor kalıntısı sebebiyle oluşabilecek yağ bozulmalarının önüne geçiyor, tesisatın içerisinde kalan metal parçaları ve balçıklar ise özel filtreleme sistemleriyle filtreleniyor. Böylece bakır boru değişimine gerek kalmıyor, sadece iç ve dış ünitenin montajının yapılması yeterli oluyor. Artan enerji maliyetlerinin yeni ve az enerji tüketen cihazları zorunlu kılması tüketicileri cihaz değişimine yönlendirirken, Mitsubishi Electric’in geliştirdiği bu inovatif özellik, kurulumu pratik hale getirerek sürecin çok daha kolay ve hızlı tamamlanmasını sağlıyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Keşfetteam ile klima keşfinde akıllı dönem!
  • 02.07.2022 14:26

Keşfetteam ile klima keşfinde akıllı dönem!

Teknoloji, dizayn ve üretimde mükemmelliğin izinde iklimlendirme teknolojileri g ...

Mitsubishi Electric'ten ticari alanlarda akıllı klima çözümleri!
  • 16.04.2022 15:45

Mitsubishi Electric'ten ticari alanlarda akıllı klima çözümleri!

Mitsubishi Electric, ticari alanlara özel olarak tasarladığı yeni Mr. Slim seris ...

Kentsel su sistemleri yönetim yapay zekâ ile daha verimli!
  • 11.03.2022 12:54

Kentsel su sistemleri yönetim yapay zekâ ile daha verimli!

Yapay zekâ, çok yüksek verilerin işlenmesinde ve otomasyon sistemlerinde gösterd ...

Mitsubishi Electric ile temiz hava içeri, kirli hava dışarı!
  • 19.02.2022 16:27

Mitsubishi Electric ile temiz hava içeri, kirli hava dışarı!

Modern toplumlarda bireyler, zamanlarının büyük çoğunluğunu kapalı ortamlarda ge ...

Mitsubishi Electric, bir kez daha İklim "A Listesinde"
  • 01.02.2022 11:59

Mitsubishi Electric, bir kez daha İklim "A Listesinde"

Mitsubishi Electric, bir kez daha CDP Çevre Kuruluşu'nun İklim "A Listesinde" şi ...

Mitsubishi Electric'ten klima kampanyası
  • 10.12.2021 16:06

Mitsubishi Electric'ten klima kampanyası

Mitsubishi Electric, havaların soğumasıyla birlikte 31 Aralık'a kadar sürecek kl ...