maritbet girişmaritbet
Yüzen saray Gigayat Nord!

Yüzen saray Gigayat Nord!

142 metre uzunluğa sahip 13 kamaralı ultra lüks Gigayat Nord, yat tasarımından ziyade yüzen sarayı andırıyor.

Bu yılın en zahmetli ve en iyi saklanan projesi Kuzey Denizi’ndeki deneme seferlerini tamamladıktan sonra sahibine teslim edilen Nord oldu. 142 metre uzunluğunda, iki helikopter pistiyle donatılmış sekiz güverteli yatı meraklı gözlerden saklamak imkânsız ama yapımcısı Lürssen detaylar konusunda son derece ağzı sıkı davrandı. Yatın iç ve dış tasarımından sorumlu Venedik’teki Nuvolari Lenard stüdyosundan Dan Lenard da Nord’u “smokin giymiş savaş gemisi” diye tarif etmesine rağmen ayrıntı vermekten kaçındı.

Nord’un yüzme havuzu, helikopter pistleri ve yardımcı bot filosu belgelenmiş durumda ve proje müdürü Moran Yacht & Ship teknenin 13 kamarasının kapasitesinin 58 kişilik mürettebatla birlikte 36 yolcu olduğunu söylüyor. Çok katlı güverteleri ve dikdörtgen şeklindeki pruva kısmından beyaz gövdesini dengeleyen mavi[1]siyah süperstrüktüre dek gigayatın görsel açıdan da göz doldurduğu kesin. “Tasarımı beğenseniz de beğenmesiniz de sizi çarpıyor” diyor Lenard. “Nord öncelikle ciddi bir tekne, ama yat tasarımının geleneksel dilini aşıyor. Yeni bir yöne yelken açıyoruz.”

Lenard’ın sözleri kendi reklamını yapmaktan fazlasını ifade ediyor. Nord’un iç tasarımına dair görselleri hiç görmesek bile içi de dışı kadar güzel tasarlanmışsa tasarımcısının getirdiği nihai tanımı yaşattığını söyleyebiliriz: “Centilmen bir yatın zarafetine sahip bir kâşif.”

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yüzen saray Gigayat Nord!
  • 12.08.2021 11:30

Yüzen saray Gigayat Nord!

142 metre uzunluğa sahip 13 kamaralı ultra lüks Gigayat Nord, yat tasarımından z ...