maritbet girişmaritbet
SRC Yapı dikkatini ebeveyn banyosuna çevirdi!

SRC Yapı dikkatini ebeveyn banyosuna çevirdi!

İnşaat sektörünün lüks konutlarda uyguladığı ikinci banyolar ‘aile yapısını koruyan’ bir faktör olarak gündeme geldi. Bazı müteahhitler yeni ürettikleri konutlarda çift ebeveyn banyosu olacağını duyurdular. Duş sistemi üreten firmalara yönelik iç pazar talebi büyüdü.

Türk aile yapısının, ataerkil modelden çekirdek haneye geçiş sürecinde konut tiplerinde önemli değişimler yaşandı. Anne, baba ve çocuktan oluşan çekirdek aileler için genellikle tek banyosu olan 2+1 konutlar üretildi. Yalnız yaşamayı seçenler ve konutuyla minimum masraf yapmaktan yana olanlar içinse döşenmesi, ısınması, temizliği çok daha pratik olan stüdyo daireler inşa edildi. Her iki daire tipinde de banyo ve tuvalet üniteleri bir aradaydı ve yıkanma için özel bölüm bulunmuyordu.
 
Geçmişte, birkaç kuşağın bir arada yaşadığı geniş ailelerde, bugün ‘ebeveyn banyosu' olarak adlandırılan ikinci banyolar ‘hamamlık' formülüyle çözülüyordu.
 
Evlerdeki ‘hamamlık'lar ebeveyn banyosuna dönüştü
Eski evlerin ‘hamamlık' denen küçük banyoları, dışarıdan bakınca bir dolap gibi görünürdü. Her aileye bir oda verilir, odalar bir ev gibi düşünülür ve her odada bir hamamlık bulunurdu. Sobanın üstündeki güğümde bir kazan su ısıtıp, yanına da ılıtmak için soğuk su alınarak banyo yapılırdı. O zamanlar tabuların bol olduğu zamanlardı. Hamamlık, aile içi mahremiyeti korurdu. Halen Anadolu'da bu tip hamamlıklara rastlanmakla birlikte banyolar yapıldıktan sonra pek çoğu işlevini yitirdi ve kalanlar da dolap olarak kullanılmaya başladı.
 
SRC Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Sürücü:
Bizim toplumumuzda ev kalabalıksa çiftler banyo yapma konusunda sıkıntı yaşayabiliyorlar. Özellikle anne-babalarıyla birlikte oturan yeni evli çiftlerde kayınvalide ve kayınpederden utanmak hayli yaygın. Ebeveyn banyosu olmadığında aile yapısı zarar görmeye başlıyor.
 
Nitekim bugünlerde uzmanlardan, ebeveyn banyosu için “ülkemizin cinsel sağlığı ve toplumsal huzuru için önemli bir meseledir; ebeveyn banyosunun yapımı zorunlu kılınmalıdır” şeklinde açıklamalar duyuluyor. Bazı müteahhitler yeni ürettikleri konutlarda çift ebeveyn banyosu olacağını üzerine vurgu yaparak belirtiyor. Ebeveyn banyolarının çoğalması sadece çiftlerin değil, evlerdeki yardımcıların da işine yarıyor.
 
 
“Kuveyt'te 12 banyolu ev gördüm”
Eskiden bir evin bir banyosu olurdu ve satın alırken mevcut olan küvet veya duş teknesi yıllarca kullanılırdı. İnşaat sektörü geliştikçe bunun lüksten öte bir ihtiyaç olduğu anlaşıldı. İç piyasanın küvet, kabin ve jakuzi talebi arttı.
 
Hadımköy'deki fabrikamızda üretim kapasitemizi artırdık; günde 1500, yılda 500 bin civarı üretim gerçekleştiriyor ve 23 ülkeye ihraç ediyoruz. Kabinlerimiz zincir marketlerin en çok satan ürünleri arasına girdi.
 
Yurt dışına çıktığımızda, çok sayıda banyosu olan evlerin sadece zengin muhitlerde yer almadığını fark ettik. Kuveyt'te 12 banyosu olan bir ev gördük. Malikane falan değildi. Orta karar bir semtte, 3 katlı, 30 odalıydı. Sahibi de petrol zengini değildi. Sadece çok eşli bir aile reisiydi. Ülkemizde de yakın zamana kadar lükse giren ebeveyn banyosu süreç içinde yaygınlaşarak yerini 2-3 banyolu evlere bırakacak. Evden taşınırken duş kabininizi veya küvetinizi de alıp götürebilirsiniz
 
SRC YAPI hakkında
Ticari faaliyetlerine 90'lı yıllarda başlayan SRC YAPI MALZEMELERİ, 2003 yılından itibaren küvet, jakuzi, kabin ve masajlı kompakt sistemler ithalatı ile Türkiye'de banyo kültürüne farklı çözümler ve yaklaşımlar getirmiştir. Sektörde lider konumdaki paket duşakabin ve kompakt sistemler ürün gamının yanında, özel ölçü ürün ve temperli cam kabin üretimi de yapmaktadır.
 
Hadimköy Akpınar Sanayi Sitesi içinde Türkiye'nin en büyük entegre küvet, jakuzi ve kompakt banyo sistemleri üretim tesisini kurmuştur.
 
23 ülkeye ihracat
SRC Yapı Malzemeleri, Türkiye'deki lider zincir yapı marketler ile çalışırken, bayii satış kanalında 350 satış ortağı ile son tüketiciye ulaşmaktadır. 2012 yılı itibari ile firmanın ihracat yaptığı ülke sayısı 23'tür.
 
Ekonomik ve uzun ömürlü
Yüksek üretim adetleriyle müşteri nezdinde fiyat dengesi sağlanırken, demonte olması sebebiyle evin taşınması gibi durumlarda tekrar tekrar kullanılabilme şansı sunulmaktadır.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İnşaat sektörü güven endeksi yükselmeye devam ediyor!
  • 26.08.2022 09:49

İnşaat sektörü güven endeksi yükselmeye devam ediyor!

Türkiye İstatistik Kurumu, ağustos ayına ilişkin hizmet, perakende ticaret ve&nb ...

Hilti, inşaat süreçlerini optimize ederek üretkenliği artırıyor
  • 05.07.2022 11:45

Hilti, inşaat süreçlerini optimize ederek üretkenliği artırıyor

Karmaşık ve kolay olmayan birçok süreci içeren inşaat projelerinde üretken olmak ...

İnşaat sektöründe yeni sezon hareketli başladı!
  • 15.04.2022 17:23

İnşaat sektöründe yeni sezon hareketli başladı!

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi’ni ...

Savaş, inşaat sektörünü nasıl etkiliyor?
  • 18.03.2022 16:15

Savaş, inşaat sektörünü nasıl etkiliyor?

Türkiye İMSAD’ın geleneksel hale gelen ‘Gündem Buluşmaları’nın 49’uncusu, '2021 ...

Döviz kurundaki düşüş inşaat sektöründe yüzleri güldürdü!
  • 29.12.2021 09:36

Döviz kurundaki düşüş inşaat sektöründe yüzleri güldürdü!

Döviz kurundaki artış sonrası oluşan fahiş fiyatlarla mücadele eden inşaat sektö ...