maritbet girişmaritbet
Balkonlarda küçük dokunuşlarla büyük değişim!

Balkonlarda küçük dokunuşlarla büyük değişim!

Bella Maison’un Kreatif Direktörü Hatice Tan, küçük dokunuşlarla balkonları daha keyifli hale getirmenin yollarını açıkladı.

Havaların ısınmasıyla birlikte evlerin en çok sevilen mekanı balkonlar yeniden hayatımıza dahil oluyor. Bahar ve yaz aylarında keyifli kahvaltıların, romantik akşam yemeklerinin ve günün tüm yorgunluğunun atıldığı kahve saatlerinin ana mekanı olan balkonlar, sıcak havanın tadını doyasıya çıkarma fırsatı sunarken, evlerin de gözdesi olmayı başarıyor. Hal böyle olunca balkonların dekorasyonu da bir hayli önem kazanıyor. Renklerin enerjisinden ilham alarak evlerin her bir köşesine yenilik katan Bella Maison'un Kreatif Direktörü Hatice Tan, küçük dokunuşlarla balkonları daha keyifli hale getirmenin yollarını açıklıyor.

Doğru seçimlerle kullanışlı bir alan oluşturabilirsiniz

Balkon dekorasyonunda dikkat edilmesi gereken en önemli konular arasında mekanın büyüklüğüne göre uygun ürünlerin tercih edilmesi yer alıyor. Eğer balkon genişse zevke uygun olarak özgürce ürün seçimi yapılarak; çok daha konforlu bir alan oluşturulabilir. Küçük balkonlarda ise daha sade ve minimal parçalara yer verilerek; son derece şık, düzenli ve huzurlu bir alan oluşturulabilir. İki kişilik olan tasarlanan ve şık bir görünüme sahip olan ahşap ya da mermer detaylı sehpalar seçilebilir. Aynı zamanda iki katlı tasarımıyla işlevsellik sunan sehpalar da ufak balkonlar için güzel bir seçenek oluyor. 

Kendi doğanızı oluşturun...

Yaz aylarında evin gözde mekanı olan balkonlarda ufak dekoratif değişiklikler yaparak, keyifli ve sıcak bir alan oluşturulabilir. İlk olarak dekorasyonda ön plana çıkan “doğaya dönüş” trendinden ilham alarak birbirinden farklı çiçek ve bitki türlerine yer vererek doğal bir ortam oluşturabilir. Balkonun büyüklüğüne ve zevke göre çiçekler farklı şekillerde konumlandırılabilir. Alan büyükse kiremit, metal ve mermer gibi farklı malzemelerden hazırlanan saksılarla şık bir görünüm elde edilebilir. Eğer balkon küçükse duvara asılan ahşap raflarda, balkon demirlerinden sarkan askılara ya da tavana sabitlenen saksı tutucularına çiçekler yerleştirilebilir. Bununla birlikte balkonun farklı köşelerinde hasır sepet ve puflara yer verilerek, daha da zengin bir görünüm elde edilebilir. Zeminde ise hem dekoratif hem de işlevsel yönüyle yaşam alanlarında sıklıkla tercih edilen kilimlere yer verilebilir. Bununla birlikte yazı anımsatan desen ve renklerle tasarlanan dekoratif yastıklarda da balkonların ruhu hızla değiştirilebilir.

Aydınlatma ile mekanın atmosferine farklılık katabilirsiniz

Dekorasyonun bir diğer önemli parçası ise şüphesiz aydınlatmalar…. Balkonun dekoruna uygun olarak seçilen sarkıt lambalar ya da halatlı avizelerle daha etkileyici görünüm elde edilebilir. Aynı zamanda bulunduğu ortamı daha geniş göstermeye yardımcı olan ve dekorasyonda canlandırıcı bir etki oluşturan lambaderler de tercih edilebilir. Balkonlarda sıcak ve samimi bir ortam oluşturmak isteyenler ise farklı şekillerdeki mumlardan ya da rengarenk tasarlanan led ışıklardan faydalanabilir.

https://www.bellamaison.com/

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Trendyol, bahçe ve balkon ürünleri alışveriş trendlerini açıkladı!
  • 23.07.2022 00:58

Trendyol, bahçe ve balkon ürünleri alışveriş trendlerini açıkladı!

Bahçe mobilyaları kategorisinde en çok satılan ürünler ahşap bahçe oturma grupla ...

Yaz aylarında balkon konforunu artıracak öneriler Çukurova Isı'dan!
  • 12.04.2022 11:06

Yaz aylarında balkon konforunu artıracak öneriler Çukurova Isı'dan!

Çukurova Isı, baharda; balkonlarda, teraslarda ve evlerin bahçesinde sağlıklı ve ...

Bella Maison ürünleriyle Ramazan sofralarında ekstra şıklık!
  • 21.03.2022 10:26

Bella Maison ürünleriyle Ramazan sofralarında ekstra şıklık!

Paylaşmanın ve birlikte vakit geçirmenin her zamankinden daha da önem kazandığı ...

Bella Maison 17. mağazasını Ankara’da Cepa AVM’de açtı
  • 29.09.2021 09:23

Bella Maison 17. mağazasını Ankara’da Cepa AVM’de açtı

Ev ve sofra dekorasyonu sektörüne getirdiği yeniliklerle bilinen Bella Maison, A ...

Bella Maison, Özbekistan’da yeni bir mağaza açtı!
  • 20.09.2021 17:05

Bella Maison, Özbekistan’da yeni bir mağaza açtı!

Ev ve sofra dekorasyonu sektöründe başarılı bir büyüme grafiği çizen Bella Maiso ...

Bella Maison'dan rekor büyüme!
  • 11.09.2021 10:53

Bella Maison'dan rekor büyüme!

Bella Maison CEO'su Muhammed Tan Fortune 500 Türkiye Dijital Zirve’de konuştu:&n ...