maritbet girişmaritbet
Açık mutfaklı 1+1 ev dekorasyonu!

Açık mutfaklı 1+1 ev dekorasyonu!

1+0 ve 1+0 konutların çoğunda mutfaklar açık. Bazıları 'Amerikan mutfak' olayını sevsede çoğu kişi bundan pek hoşlanmıyor...

Açık ve ferah bir görüntü oluşturduğunu düşünenler yanı sıra mutfağın sürekli toplu olması gerektiğine ve yemek kokusunun evin heryerine yayılmasına tahammül edemeyenler için durum çok farklı.

Düşünelim ki durum açık mutfaklı bir evde oturmanızı gerektirdi yada siz zaten açık mutfaklı evlere bayılanlardansınız. Peki bu ev tipi için bir dekorasyon fikriniz var mı? Eğer yoksa sizin için açık mutfaklı bir eve uygulanabilecek dekorasyon önerileri sunuyoruz. 

1- Açık renge boya

açık renk dekorasyon

Öncelikle kesinlikle evinizin daha büyük görünmesi için açık renge boyayın. Salon ve mutfak her ne kadar birlikte olsalar bile tezgahın 2 metre ilerisine yemek yiyebileceğiniz açılır kapanır kullanışlı bir masa koyarak, tüm yeme-içme eylemlerini burada yapmaya odaklanın. 

2- Saraydan fırlamış mobilyalardan uzak dur

oymalı mobilya

Devasa koltuk takımları yerine uzanma kısmı olan bir 3'lü koltuk ve puflu bir berjer işinizi görür. Büyük olasılıkla 1 yada 2 kişi yaşayacağınız açık mutfaklı evinize Osmanlı padişahlarının saraylarından fırlamış oymalı mobilyalara hiç de luzüm olmadığını siz de biliyorsunuz. 

3- Yarı kapalı

yarı kapalı mutfak

Açık mutfaklı salonu tamamen açık kullanmak istemiyorum diyorsanız. Size şöyle bir öneri sunabilirsiniz. Tamamen kaptmanız mümkün olmasa bile alçıpan duvarla en azından tezgahın önüne bu fotoğraftaki gibi bir set çekebilirsiniz. Böylelikle hem yemek kokularına hem de tezgahınızdaki dayınıklığın görünmesine dur diyebilirsiniz.

4- Sade TV ünitesi

tv ünitesi

Duvarlarınızı açık renge boyamanın yanı sıra kesinlikle beyaz mobilya kullanmanız da evi daha ferah gösterecektir. TV ünitesini çok karmaşık olmamasına dikkat ederek seçerseniz raflarını kitaplık olarak kullanabilir böylelikle evinize farklı bir hava katabilirsiniz. 

5- Sarkıt lambalar

sarkıt lambalar

Aydınlatma konusunda da bir kaç fikir verelim. Masanızın üzerinden sarkıt lambalar ile farklı bir atmosfer oluşturabilirsiniz. Bunun yanı sıra koltuğun hemen yanına 3 ayaklı uzun abajur koyabilir, evinizi daha şık gössterbilirsiniz. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Açık mutfaklı 1+1 ev dekorasyonu!
  • 25.09.2015 09:07

Açık mutfaklı 1+1 ev dekorasyonu!

1+0 ve 1+0 konutların çoğunda mutfaklar açık. Bazıları 'Amerikan mutfak' olayını ...