maritbet girişmaritbet
Konya Kulesite AVM yılda 11 milyon ziyaretçi ağırlıyor!

Konya Kulesite AVM yılda 11 milyon ziyaretçi ağırlıyor!

Kulesite, 8 yılı aşkın sürede 80 milyondan fazla ziyaretçi ağırladı. 2004 yılının Haziran ayında ziyaretçilerine merhaba diyen Kulesite Alışveriş ve Eğlence Merkezi, açıldığı günden bu yana düzenlediği kültür sanat etkinlikleri ve kampanyaları ile Konya’nın nabzını tutuyor

Kulesite, 8 yılı aşkın sürede 80 milyondan fazla ziyaretçi ağırladı. 2004 yılının Haziran ayında ziyaretçilerine merhaba diyen Kulesite Alışveriş ve Eğlence Merkezi, açıldığı günden bu yana düzenlediği kültür sanat etkinlikleri ve kampanyaları ile Konya'nın nabzını tutuyor. Sekiz yılda yüzlerce etkinlik düzenledik. Halen müşterilerimize kendilerini özel hissedecekleri etkinliklerimizle şehrin nabzını tutmaya devam ediyoruz. Bu çerçevede sadece son bir ayda Konyalıları beş ünlü isimle bir araya getirdik. Her alanda müşterilerinin beklentilerine cevap vermeye çalışıyoruz. Alışveriş merkezlerinin müşterinin görmediği arka plandaki birçok süreci yönetebilmek hem tecrübe hem de vizyon gerektiriyor. Biz Kulesite'yi sadece yönetim ekibi olarak değil, güvenlik, temizlik ve mağaza personellerimizle birlikte yaklaşık 2 bin 500 kişilik büyük bir aile gibi yönetiyoruz.

Kulesite, Konyalılar için ne anlam taşıyor? Konya'da nasıl bir yaşam vaat ediyor?

Öncelikle lokasyon, marka ve ürün çeşitliliği ziyaretçilerin tercihinde etkili oluyor. Ayrıca AVM içi hizmetler, otopark ve servis gibi kolaylıklar, alışveriş kolaylığı, sinemadan, geniş menü seçeneklerinin bir arada bulunduğu food court'a kadar çok çeşitli olanakların bir arada bulunması da ziyaretçilerin dikkat ettiği başlıca unsurlar. Bütün bunların dışında Kulesite'yi farklılaştıran en önemli özelliklerden bir tanesi olan çeşitli sanatçıların ziyaretleri, imza günleri, geleneksel eserler sergisi gibi sürekli yapılan pek çok etkinliğin yer alması da ziyaretçilerimizin en beğendiği özelliklerden bir tanesi.

Kulesite, kentin sosyo kültürel yapısına ne gibi katkılar sağlıyor?

Konya'daki ilk alışveriş merkezi değiliz. Bizden önce de açılan ve halen varlığını sürdürenler olduğu gibi sürdüremeyenler de var. Bir alışveriş merkezi olarak tüketici davranışlarını tek başımıza değiştirebilecek kabiliyete sahip değiliz. Hiç kimse de değil. Sadece bu süreçte bizlerin de katkıları oluyor. Dünya değişiyor, beğenilerimiz, beklentilerimiz, tatmin düzeylerimiz… Bu değişimin içerisinde kendimiz de değişiyoruz. Konya sanayisi, tarımsal faaliyetleri, turizmi ve üniversitelerinin kazandırdığı öğrenci potansiyeli ile canlı ve hareketli bir şehir. Dört üniversitenin olduğu Konya'da sadece Selçuk Üniversitesi'nin şehre kazandırdığı 90 bin civarında öğrenci var. Diğer taraftan bildiğiniz gibi Konya, Selçuklu İmparatorluğu'na başkentlik etmiş bir şehir. Geçmişten bu güne korunan tarihi dokusu ve Hz. Mevlana'nın kazandırdığı turizm potansiyeli ile Konya, ülkemizin en önemli turizm merkezlerinden birisi konumunda. Hz. Mevlana'nın türbesi Ayasofya'dan sonra ülkemizde en çok yerli ve yabancı turistin gezdiği ikinci merkez. Bu çerçeveden bakıldığında Konya, ülkemizin ve dünyanın birçok bölgesinden gelen ziyaretçilerini ağırlayabilecek yeterlilikte bir sosyal hayata ve yaşam alanlarına sahip. Modern bir alt ve üst yapıya da sahip olan Konya'nın belediyeler, sivil toplum kuruluşları ve özel teşebbüsler aracılığı ile ortaya koyduğu yaşam alanları, kentin sosyal hayatının gelişiminde başta faktörler. Biz de bir özel teşebbüs olarak Konya'nın sosyo kültürel yaşamında boy gösteren başrol oyuncularından birisiyiz. Sekiz yıldır onlarca imza günü, sergi, konser gibi şehrin en geniş katılımlı etkinliklerine ev sahipliği yapıyor ve değişimin içerisinde hem kattıklarımız hem de kazandıklarımızla gelişimimizi sürdürüyoruz.

2013 etkinlik takvimi yoğun

Ziyaretçi sayılarınız nedir?

Hafta içinde günlük ortalama 30 bin kişinin ziyaret ettiği Kulesite Alışveriş ve Eğlence Merkezi'nin hafta sonlarında da 45 bin kişi ziyaret ediyor. Kulesite'nin özel günlerdeki ziyaretçi sayıları günlük ortalama 60 bin rakamına ulaşırken, bayram arifelerinde 75 binin üzerine çıkıyor. Yıllık ziyaretçi sayımız 11 milyonun üzerinde diyebiliriz.

2012 yılında ziyaretçilerinize yoğun etkinlikler sundunuz. 2013 etkinlik takviminizde neler var?

2012 yılında etkinlik ve kampanya planlarımızı; özel gün ve haftalarda gerçekleştirilen etkinlikler olarak planlıyoruz. Özel günlere yönelik etkinlikler dışında imza günleri, sergiler ve satranç turnuvaları gibi etkinlikler de düzenliyoruz. Bu etkinlikler, Konya halkı tarafından büyük ilgiyle takip ediliyor. Ayrıca alışveriş merkezimizin yıldönümüne yönelik olarak her yıl birbirinden farklı konseptte kampanyalar düzenleyerek, ziyaretçilerimize etkinlik ve kampanya odaklı organizasyonlar sunuyoruz. Düzenlenen tüm etkinlikler Konya halkının beklentilerini göz önünde bulundurarak planlıyoruz. 2013 yılında ise birbirinden farklı ve eğlenceli aktiviteler düzenlemenin yanı sıra imza günleri, sergiler düzenlemeye devam edeceğiz.

Mağaza karmanız hakkında bilgi alabilir miyiz? Marka karması yapılırken hedef ziyaretçi profili mi kıstas alındı yoksa mağazalarınız mı kendi ziyaretçilerini oluşturdu?

Bugün itibariyle 130 markayı bünyemizde bulunduruyoruz. Konya'nın alışkanlıkları itibariyle yerel gücüne inandığımız markaları da çarşı içerisinde bulunduruyoruz. Yerel markaların alışveriş merkezimize pozitif anlamda katkıları oluyor. Ancak seçtiğimiz markalar belirli kriterleri yerine getirebilmiş, kendisini ispatlamış markalar. Buradaki oranımız ise çiçekçi, kuaför, çilingir gibi hizmetleri de sayarsak maksimum yüzde beş seviyesindedir.

Peki, 2013 yılı beklentileriniz nedir? Nasıl bir 2013 yılı hayal ediyorsunuz?

2012'yi başarıyla geride bırakırken 2013 yılı planlarımızı da hazırladık. Önümüzdeki yıl pazarımızdaki lider konumlandırmamıza devam edeceğiz. Etkinlik takvimimizi ve bütçelerimizi de bu doğrultuda oluşturduk. Bu vesile ile 2013 yılının sektörümüz için bereketli geçmesini diliyorum. Kulesite çalışanları başta olmak üzere bu sektör için ter döken herkes umarım yeni yılda daha başarılı işlere imza atarlar.

Perakende

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Konya Kulesite AVM yılda 11 milyon ziyaretçi ağırlıyor!
  • 17.04.2013 16:28

Konya Kulesite AVM yılda 11 milyon ziyaretçi ağırlıyor!

Kulesite, 8 yılı aşkın sürede 80 milyondan fazla ziyaretçi ağırladı. 2004 yılını ...

Avea Teknosa İşbirliği!
  • 18.06.2012 12:31

Avea Teknosa İşbirliği!

İstanbul - Avea, Teknosa ile gerçekleştirdiği işbirliği ile, Teknosa mağazaların ...

Avea Teknosa'larda kiosk açtı!
  • 17.06.2012 13:15

Avea Teknosa'larda kiosk açtı!

Avea, Teknosa ile gerçekleştirdiği işbirliği ile, Teknosa mağazalarına kurulan A ...