maritbet girişmaritbet
İzmir’deki Buca Şirinyer Parkı’na AVM yapılmayacak!

İzmir’deki Buca Şirinyer Parkı’na AVM yapılmayacak!

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Buca Şirinyer Parkı’nda AVM yapılmayacağını, bunu iddia edenlerin sadece dedikodu yaptığını söyledi

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Buca Şirinyer Parkı'nda AVM yapılmayacağını, bunu iddia edenlerin sadece dedikodu yaptığını söyledi.

81 bin metrekarelik Şirinyer Park alanın Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Kampüsü'ndeki öğrencilerin buluşma alanı yapmak istediklerini dile getiren Kocaoğlu, “Yapacağımız organizasyonlu öğrencileri Buca'da tutacağız. Ege Üniversitesi kampüsündeki öğrenciler eskiden Alsancak'a ve başka yerlere gidiyorlardı. Sonra Küçük Park cazibe merkezi oldu. Öğrencileri burada buluşmaya başladılar. Yoğunluk çok arttı. esnaf, özellikle kafeterya, yiyecek içecek işletmeleri çok karlar elde itti. Hatta yoğunluk ve kalabalıktan artık halk şikayet etmeye başladı ”dedi.

LİMAN'DA KARŞI ÇIK, BUCA'DA AVM YAP, OLUR MU ?

Başkan Kocaoğlu, Şirinyer Parkı projesi içinde, Şirinyer banliyö istasyonunda inen yolcuların Buca'daki semtlere dağıtımını sağlayacak otobüs aktarma istasyonu yapılacağını, yanına da altında otoparkı olan kapalı bir pazar yeri inşa edileceğini açıkladı. Gençlerin ihtiyacını karşılayacak kültür merkezi, salonlar ve sinemaların da proje içinde yer alacağını belirten Kocaoğlu “Geçmişten gelen hakkı bir 1 metrekare arttırmadan proje kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Buca Belediyesi tarafından kiraya verilecek dükkanlar yapılacak. Buralara kafeteryar da açılabilecek. ‘Bu dükkanları yapma', ‘Belediyenin geliri olmasın' diyebilirsiniz. Ancak bunun AVM ile uzaktan yakından alakası yoktur. Alsancak Liman'ına AVM'ye karşı çık, bangır bangır bağar! Alsancak stadında AVM'ye karşı çık. Bangır bangır bağır! Gel buraya Buca'nın göbeğine AVM yap. Olacak iş mi bu? Bunun kim nasıl söyler? Bundan ne fayda umar? Kim güneşi balçıkla sıvamaya çalışır? Bu manipülasyonlar, bu dedikodular bu ‘dedim dediler' kente ve ülkeye zarar veriyor. Benim hakkımda söyleneni benim ağzımdan, sesimden duymadan inanmayın. Kendi gözünüzle görmediğiniz, kulağınızla duymadığınız şeye inanmayın. Artık çamur at izi kalsın. Dedikodunun adı şimdi ‘duyum aldım' olmuş. ‘Aldığım duyumlara göre' demek çok büyük adamın duyumları demek oluyor ”dedi.

İKİ PROJE İKİ FARK

Kocaoğlu, bugün proje protokolünü imzaladıklarını, yine aynı meydanda buluşarak projenin açılışını birlikte yapacaklarını söyledi. Kocaoğlu, “Ancak buradaki AVM dedikodusu dedikodu olarak kalacak. Dedikoduyu yapanlar inşallah utanma duyguları varsa utanacaklar ”dedi. Tören öncesi bazı esnafların Şirinyer Parkı içinde büyük veya küçük AVM olmamasını isteyen dilekçe verdiklerini belirten Kocaoğlu “ Büyük de küçük AVM olmayacak. Buraya AVM yapmak için gelmedik. Şirinyer Parkı'na AVM yapılacağını söyleyenler önce iki fotoğrafa bakacaklar. Havagazı Fabrikası'nı kültür merkezi yaptık. Eski binaları onardık. İnşaat hakkımız olmasına karşın yeşil alan bıraktık. Ancak 100 metre ötedeki Alsancak Stadını Gençlik ve Spor Bakanlığı AVM yapmaya çalışıyor. Güzelyalı'da ise biz eski troleybüs deposunu Türkiye'nin en nitelikli salonu Adnan Saygun Kültür Merkezi yaptırdık. Dünyaca ünlü orkestrların Türkiye'ye getirme şansı yakaladık. Tam bir blok, 100 metre ötede ise Gürsal Aksel stadı var. Onlar Stadı konut ve AVM yapmak istiyor. Aramızdaki fark bu. Aramızdaki zihniyet, kente bakış, insana bakış farkı bu. Dedikoduya gerek yok. Aralarında 100 metre olan iki proje. Bizimkiler gerçekleşti vatandaş kullanıyor. Onların yapmak istedikleri AVM'ler tartışılıyor ”dedi.

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı ise projenin Buca'da siyaset yapanların hayali olduğunu ancak bugüne kadar ki en büyük ilerlemenin bu dönemde yaşandığını söyledi. Tatı, “Buca'da AVM ihtiyacı var ama burada değil. Gerekirse 9 Eylül Kampüsü'nün geçtikten sonraki bir araziye yapılır. Bu projeyle Şirinyer bir kimliğe kavuşacak. Tepkilere anlam veremiyorum. Kocaoğlu ve Tatı gidecek. Ancak bu proje kalacak. Pazarcıların hakları korunacak. Esnaf içine nifak sokmak isteyenler var. Ancak kimse mağdur edilmeyecek” dedi.

Konuşmaların ardından protokol imzalandı. Şirinyer Parkı'nda uygulanacak yeni düzenleme ile bölgede rekreasyon alanı, yeşil alan düzenlemeleri, içinde satış birimleri bulunan açık alanlı çarşı, cep sineması, belediye hizmet alanı ve kapalı pazaryeri yapılacak. Aynı alan içinde yeraltı otoparkı da inşa edilecek. Aktarma istasyonu da düzenlenecek.

Hürriyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İZMİR’İN HALİ, İÇLER ACISI
  • 19.01.2012 17:50

İZMİR’İN HALİ, İÇLER ACISI

Ege Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, İzmir’in bir çok sorunu bulunduğunu söyled ...

 Ayasofya’da 86 yıl sonra ilk namaz
  • 24.07.2020 15:08

Ayasofya’da 86 yıl sonra ilk namaz

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi, 86 yıl aradan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip E ...

İzmir'de 23 milyon TL’ye kat karşılığı inşaat ihalesi!
  • 13.12.2018 08:38

İzmir'de 23 milyon TL’ye kat karşılığı inşaat ihalesi!

Mülkiyeti Buca Belediyesi’ne ait olan taşınmaz kat karşılığı ihaleye veriliyor. ...

İtalyanlar İzmir'e göz koydu! Yatırım için araştırmalar başladı
  • 30.11.2014 18:47

İtalyanlar İzmir'e göz koydu! Yatırım için araştırmalar başladı

İtalya’nın Venedik bölgesinde üretim yapan, Ege’de yatırım olanaklarını araştıra ...

Kentsel dönüşüm ilk olarak Buca’dan başlıyor
  • 30.11.2013 10:48

Kentsel dönüşüm ilk olarak Buca’dan başlıyor

Buca Çaldıran Mahallesinde toplam 600 sağlıksız yapı için Buca Belediyesi ve Ege ...

İzmir'de 56 milyon lira otopark hesabında yıllardır bekletiliyor!
  • 10.02.2013 17:46

İzmir'de 56 milyon lira otopark hesabında yıllardır bekletiliyor!

İzmir'de otapark yapımında için toplanan 70 milyon liranın sadece 13.5 milyon li ...