maritbet girişmaritbet
İzmir'de 56 milyon lira otopark hesabında yıllardır bekletiliyor!

İzmir'de 56 milyon lira otopark hesabında yıllardır bekletiliyor!

İzmir'de otapark yapımında için toplanan 70 milyon liranın sadece 13.5 milyon lirasının kullanıldığını söyleyen Çakar, "Kentin otopark sıkıntısı çözülmeli" dedi

AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Yusuf Kenan Çakar, İzmir'de otopark yapılması için vatandaşlardan yıllardır toplanan paraların, otopark yapmak yerine bankada faizde tutulduğunu öne sürdü.

2004-2012 yılları arasında otopark bedeli olarak alınan paraların, bankada tutulmasıyla eklenen 14 milyon TL'lik faizle birlikte 70 milyon TL'yi bulduğunu belirten Çakar, bu paradan otopark yapımı için harcanan miktarın ise 13.5 milyon TL olduğunu söyledi. Çakar, "Otopark hesabında halen 56 milyon TL atıl bekletiliyor. Buradan da açıkça görüldüğü gibi kasada para var. Ama otopark yapımı için kullanılan miktar, kasada toplanan paranın faizi kadar bile değil. Bunun sebebi idarecilerimizin beceriksizliği ve vurdumduymazlığı" dedi.

'Endişelendiriyor'

AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı, Yerel Yönetimler Başkanı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Yusuf Kenan Çakar, İzmir'de trafik sıkışıklığının her geçen gün artan bir sorun olarak devam ettiğine dikkat çekerek, "Gelecekte de bu sorunun artarak devam edeceğinin görülmesi, İzmirlileri endişelendiriyor. İzmirli hemşerilerimiz bu endişelerinde hiç haksız değil" dedi.

'Vurdumduymazlık'

Yusuf Kenan Çakar, "İzmirli hemşerilerimizden 2004-2012 yılları arasında otopark bedeli olarak alman paralar 70 milyon TL'yi buluyor. Bu paranın bankada tutulması sonucu oluşan faiz miktarı 14 milyon TL kadar. Otopark hesabında toplanan bu paradan otopark yapımı için harcanan miktar 13.5 milyon TL kadar. Otopark hesabında halen 56 milyon TL atıl bekletiliyor. Buradan da açıkça görüldüğü gibi kasada para var. Ama otopark yapımı için kullanılan miktar, kasada toplanan paranın faizi kadar bile değil. Bunun sebebi idarecilerimizin beceriksizliği ve vurdumduymazlığı" diye konuştu.

517 araca bir otopark

Bir süre önce Alsancak'ta "akıllı otopark"ın temelinin atıldığım hatırlatan Çakar, "Büyük şaşalarla ve reklamlarla yapımına başlanan Alsancak'taki otoparkın araç kapasitesi 270 araç. Sanki İzmir'in otopark sorunu çözülüyor havası estirilen bu otoparkın, 270 kapasite ile bırakın İzmir'in otopark sorununu çözmesini sadece yapıldığı bölgenin bile sorununu çözmekten çok uzak olduğu açıkça belli. İzmir'de 11 metropol ilçede 2004-2012 yılları arasında trafiğe çıkan araç sayısı 700 bin civarında. Bu yıllar arasında Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan otoparkların toplam araç kapasitesi ise Hatay Katlı Otoparkı da bittiğinde bin 356 olacak. Bu durumda İzmir'de trafiğe çıkan her 517 araca karşılık bir otopark yapılabilmiş" diye konuştu.

Çakar, 2004-2012 yıllan arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi otopark hesabında Konak ilçesinden 20.5 milyon, Buca'dan 14.3 milyon, Karşıyaka'dan 10 milyon, Karabağlar'dan 7 milyon lira yatırıldığını belirterek, "Bu ilçelerden toplanan paralara karşılık Karabağlar ve Buca'ya bir tek otopark bile yapılmadı. Karşıyaka'ya yapılan ise rahmetli Ahmet Piriştina zamanında yapılan Bahriye Üçok Bulvarı yeraltı otoparkım açmak oldu. Bu gidişle İzmir'in her geçen gün otopark sorunu katlanarak artacak ve dolayısıyla trafik sorunu da çözümsüzlüğe doğru gidecek. Bu sorunlar çözümsüz değil. Çeşitli bahaneler üretmek yerine, iş yapma gayreti içinde olmak bile sorunun çözümü için yeterli olacak" dedi.

"9'undan ikisi yapıldı"

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, 2006 yılında yaptığı stratejik planda 2009 yılı sonuna kadar yapmayı planladığı 9 otoparktan (2013 yılına girmiş olmamıza rağmen) sadece 2 tanesini yaptığını söyleyen Çakar, "Kendi yaptığı yatırım programını bile yerine getirmekten aciz bir idarenin İzmir'in sorunlarını çözmekten ne kadar uzak olduğu açıkça görülüyor. Otoparkların yapımı Büyükşehir'in temel görevlerinden. Bu amaçla hem yatırım bütçesinden pay ayırmak hem de ilçelerde inşaat yapan vatandaşlardan otopark bedeli olarak aldığı paraları da bu amaçla kullanmak zorunda" dedi.

Yeni Asır

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İzmir ve çevresindeki depremsellik araştırmasında 90 hendek kazıldı
  • 02.11.2023 13:09

İzmir ve çevresindeki depremsellik araştırmasında 90 hendek kazıldı

İzmir ve çevresindeki fayların deprem üretme olasılıklarının belirlenmesi için b ...

İzmir Kemalpaşa Fayı'nın deprem potansiyeli araştırılıyor
  • 27.07.2023 15:36

İzmir Kemalpaşa Fayı'nın deprem potansiyeli araştırılıyor

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdür ...

İzmir'de depreme dayanıklılık tespiti için 4 bin 128 bina için başvuru yapıldı
  • 11.04.2023 13:41

İzmir'de depreme dayanıklılık tespiti için 4 bin 128 bina için başvuru yapıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi ...

İzmir'in ilk millet bahçesi Bergama'da yapılıyor
  • 29.09.2022 15:29

İzmir'in ilk millet bahçesi Bergama'da yapılıyor

Bergama ilçesinde 57 dönüm alan üzerine yapılacak olan ve İzmir'in ilk Millet Ba ...

İzmirli depremzedeler yıl sonuna kadar süre istiyor
  • 03.06.2022 17:11

İzmirli depremzedeler yıl sonuna kadar süre istiyor

İzmir'de, 30 Ekim 2020'de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremde binaları has ...