maritbet girişmaritbet
İSTANBUL OUTLET PARK

İSTANBUL OUTLET PARK

Alışveriş merkezlerinin sayısı her geçen gün hızla artıyor. Mevcut olan irili ufaklı AVM’ler de ayakta kalabilmek için farklı projeler geliştiriyor.

Alışveriş merkezlerinin sayısı her geçen gün hızla artıyor. Mevcut olan irili ufaklı AVM'ler de ayakta kalabilmek için farklı projeler geliştiriyor.

Alışveriş merkezlerinin sayısı her geçen gün hızla artıyor. Mevcut olan irili ufaklı AVM'ler de ayakta kalabilmek için farklı projeler geliştiriyor. 2007 yılında Beylükdüzü'nün ilk AVM'si olarak açılan İstanbul Outlet Park da bunlardan biri. AVM yönetimi ziyaretçilerinin ilgisini çekecek yapılaşmaya giderken, kurumsal ve kurumsallaşma yolunda başarılı adımlar atan firmalara da bir yıl kira ödemeden dükkan sahibi olma imkanı sunarak kapılarını açıyor.

Outlet Park Alışveriş Merkezi toplamda 56.000 m2 kapalı alan ve gerçek outlet tipi mağazacılık anlayışı ile 2007 yılından beri hizmet veriyor. İstanbul Outlet Park AVM Yönetim Kurulu Başkan'ı Hüseyin Almacı, E5 (D100) Karayolu üzerinde Tem otoban, Avcılar, Büyükçekmece, Beylikdüzü ve tüm yerleşim merkezlerinin kesişme noktasında yer aldıklarını ve 2007'den bugüne kesintisiz hizmet verdiklerini, 4 yıllık bir süreçte de Beylükdüzü'nde 20'ye yakın alışveriş merkezi açıldığını, ancak şu anda bir çoğunun kapandığını ya da kapanma tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu belirtti. İstanbul Outlet Park Alışveriş Merkezi olarak ayakta kalabilmek için yeni çözümler, formüller üretmek zorunda olduklarının bilincinde hareket ettiklerinin altını çizen Almacı: “Biz 2009 yılındaki krizin olumsuz etkilerini yaşadık. Bir çok kurumsal olmayan firmamız kepenk kapatmak zorunda kaldılar biz de bu süreçte kurumsal olan ya da bizle kalmak isteyen firmaları elimizde tutmak için uğraştık ama şimdi amacımız yeni adımlar atmak ve bunun için de çok iyi sebeplerimiz var.” dedi.

Ziyaretçi sayımız artıracak yeni oluşumlar var

Hüseyin Almacı geleceğe olumlu bakabilmelerinin sebeplerini ise şöyle sıraladı: “İstanbul Outlet Park Alışveriş Merkezi'mizin hemen üstü otel olarak hizmete girecek. 240 odalı ADV Vip Apart'ın direk bizim yönetimimizle bir bağlantısı olmasa da bizim açımızdan büyük bir artı. Tüyap Fuar'ına çok yakın mesafede olmamız, bölgemizde 10 bin konutlu yeni bir projenin hayata geçiriliyor olması, hemen karşımızda Türkiye'nin ilk otomobil alışveriş merkezi Autopia'nın açılacak olması ve tabii ki metrobüsün de gelecek olması.”

1 yıl kira ödemeden dükkan kiralanabilecek

Abbate, Sarar, Atasay, Bellona, İmza, Altın Yıldız, Saray Halı, By Tatlıses, Atasun Optik, Lotto, Daniel Hechter, Cantaş, Roberto Lorenzo ve Turkcell mağazalarının bulunduğu İstanbul Outlet Park Alışveriş Merkezi'nde 153 mağaza bulunuyor. Yüzde 45'lik doluluk oranı olan AVM'nin boş alanları da yılbaşına kadar uygulanacak olan, sadece aidat ödemesi yapıp bir yıl hiç kira ödememe kampanyası ile hızla dolmaya başlamış. Bir ay içinde faaliyete geçecek olan Area Home 5.500 m2 bir alanda hizmet verecek. Nişantaş'ında ilgi gören ve yurt dışından gelen tanınmış markaların orijinal ürünlerinin bulunacağı Bavul isimli mağazanın da bir şubesinin birkaç gün içinde AVM'de faaliyete gireceğini belirten Almacı Fast Food dükkanları konusunda da görüşmelerini sürdürdüklerinin altını çizdi.

Çocuklar ve gençler unutulmayacak

Şu anda hafta içi ziyaretçi sayısı 2 bin ila 2.500 arasında değiştiğini, hafta sonu ise bu rakamın 5 binleri bulduğunu belirten İstanbul Outlet Park AVM Yönetim Kurulu Başkan'ı Hüseyin Almacı, özellikle çocukların ve gençlerin ilgi gösterdiği Go-Kart alanlarına ek bowling ve benzeri yeni eğlence alanları açacaklarını belirtti.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

AVM'lerdeki ziyaretçi trafiği salgın öncesine döndü!
  • 02.07.2022 13:28

AVM'lerdeki ziyaretçi trafiği salgın öncesine döndü!

AYD Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, "İnsanların yeniden sosyalle ...

AVM'lerde ziyaretçi sayısı pandemi öncesine yaklaştı!
  • 20.05.2022 10:59

AVM'lerde ziyaretçi sayısı pandemi öncesine yaklaştı!

Türkiye Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu Başkanı Alp Önder Özp ...

İsra Holding'den 'V' serisi
  • 24.03.2022 14:37

İsra Holding'den 'V' serisi

İsra Holding, 2022 Vizyonunu ve Yeni Projelerini düzenlediği basın toplantısıyla ...

AVM yatırımcılarından hukuk toplantısı!
  • 05.03.2022 17:38

AVM yatırımcılarından hukuk toplantısı!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD), Digital Network Alkaş ve Öz ...