maritbet girişmaritbet
REstate'de 60 milyar dolarlık 4 misafir!

REstate'de 60 milyar dolarlık 4 misafir!

12'nci Gayrimenkul Zirvesi'nde her biri 14-15 milyar dolar seviyesindeki dört büyük fonun üst düzey yöneticisi bir araya geliyor

 

12'nci Gayrimenkul Zirvesi'nde her biri 14-15 milyar dolar seviyesindeki dört büyük fonun üst düzey yöneticisi bir araya geliyor.
 
Türkiye gayrimenkul sektörünün gündemini belirleyen en önemli platformlardan Gayrimenkul Zirvesi'nin 12'ncisi, yarın İstanbul Hasköy İplik Fabrikası'nda başlıyor. Kentsel dönüşüm, Mütekabiliyet ve 2B yasalarının çıkmasının hemen ardından düzenlenen Gayrimenkul Zirvesi, ikinci gününde, her biri 14-15 milyar dolar seviyesindeki  fonları yöneten 4 büyük fonun üst düzey yöneticisini ağırlayacak.
 
Mısırlı Oriental Petrochemical Company (OPC) Başkan Yardımcısı Karim Helül, Abraaj Capital Ortağı ve Gayrimenkul Bölüm Başkanı Faisal Khan, Axis REIT Managers Berhad, İcra Kurulu ve Malezya GYO Yöneticileri Başkanı Stewart LaBrooy ve Birleşik Arap Emirlikleri merkezli Tharaa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tariq Ramadan "Uluslararası Yatırımcılar Neden Türkiye'yi Tercih Ediyor" konulu panelde bir araya gelecek.
 
Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği Başkanı Işık Gökkaya'nın verdiği bilgiye göre zirvede GYODER'in hazırladığı gayrimenkul sektörünün 2023 vizyonuna ilişkin 98 sayfalık çalışma yanı sıra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın hazırladığı 2023 vizyonu da kamuoyuna açıklanacak. 2023 projeksiyonunda Türkiye gayrimenkul sektörü vizyonunu ortaya koyacak olan Rapor, gerçekleştirilecek oturumla da akademisyen, bürokrat ve yabancı yatırımcıların gözüyle ele alınacak.
 
'Bu yıl yabancılar 3 milyar dolar getirecek'
 
Projeksiyonda bugün gayri safi yurtiçi hasılanın (GSYH) yüzde 5'ine denk gelen gayrimenkul sektörünün 2023'e kadar ortalama yüzde 6'lık büyüme varsayımı altında bu payını yüzde 10-12'lere çıkaracağının tahmin edildiğini anlatan Gökkaya'ya göre, mütekabiliyet yasasına karşın bu yıl yabancıların gayrimenkul sektörüne getirdikleri para 3 milyar doları aşmayacak. Gökkaya, bu tutarın 10 milyar dolar seviyelerine çıkması için yurtdışında tanıtımın şart olduğunu belirterek şunları söyledi: "Yasada konut alımı sağlanmasına karşın 1 yıllık bir oturum izninin de verilmesi gerekiyor. Bu konudaki eksiklik anlaşılmış görünüyor. Şu anda 6 ay-1 yıllık oturma hakkı verilmesine yönelik bir çalışma olduğunu duyuyoruz."
 
GYO'ya kesin ihtiyaç var
 
Malezyalı konuşmacının Türkiye'deki ortamı görmeye geldiğine ve sukukla ilgilendiklerini ve GYO'ları incelediklerini anlatan Gökkaya, "Şeria fonları, portföylerinde alışveriş merkezi ve otel olan ürünlerle ilgilenmiyor. Çünkü oralarda alkollü içki satılıyor. Ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediyesi GYO kuruyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da 'Altyapı GYO' kurabilir. Toplamı 8 milyon konut olacağı telaffuz edilen ve 400 milyar dolarlık bir büyüklüğe ulaşacağı konuşulan kentsel dönüşüm için altyapı GYO'ya kesin ihtiyaç var. Bu GYO büyük olacağı için uluslararası fonların ilgisini kesinlikle çekecek" diye konuştu.
 
Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

GYODER Gayrimenkul Zirvesi, 'Yeni Rota ve Gelecek' ile açılacak
  • 04.10.2022 16:05

GYODER Gayrimenkul Zirvesi, 'Yeni Rota ve Gelecek' ile açılacak

GYODER tarafından 2000 yılından bu yana düzenlenen ve 25 Ekim 2022’de Zorlu PSM’ ...

GYODER 17. Gayrimenkul Zirvesi, 25 Ekim’de Zorlu PSM’de gerçekleşecek
  • 28.09.2022 16:13

GYODER 17. Gayrimenkul Zirvesi, 25 Ekim’de Zorlu PSM’de gerçekleşecek

Zengin içeriği, uluslararası üst düzey konuşmacıları ve katılımcıları ile sektör ...

GYODER, erişilebilir konut üretimi projesini 25 Ekim’de açıklayacak
  • 14.09.2022 11:21

GYODER, erişilebilir konut üretimi projesini 25 Ekim’de açıklayacak

GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kalyoncu, "GYODER olarak erişilebilir konut ...

Mütekabiliyet tasarısı tamamlandı
  • 05.12.2011 17:43

Mütekabiliyet tasarısı tamamlandı

Yabancıların mülk satın alabilmesini sağlayan mütekabiliyet tasarısı tamamlandı. ...

2b yasa taslağı hazırlandı
  • 17.11.2011 12:57

2b yasa taslağı hazırlandı

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli 2B arazilerinin satışıyla ilgili tas ...