maritbet girişmaritbet
Manisa Adiloba Köyü sakinleri yol için arazilerini bağışladı!

Manisa Adiloba Köyü sakinleri yol için arazilerini bağışladı!

Manisa'da Adiloba köyü yaşayanlar, Saruhanlı ilçesi ile köy arasındaki yolun genişletilip asfaltlanması için arazilerinin istimlak edilmeden kullanılmasına izin verdiler

 

Saruhanlı ile Adiloba köyü arasındaki 2,5 kilometrelik toprak yolun genişletilip asfaltlanarak daha güvenli hale getirilmesine yönelik Manisa İl Özel İdaresi tarafından yürütülen çalışmalara, köylüler de destek verdi. 
 
Yol genişletme çalışmaları nedeniyle bölgede arazileri istimlak edilecek 25 Adilobalı çiftçi, arazilerinden gönüllü olarak feragat ederek, il özel İdaresi'nden istimlak parası talep etmedi. 
 
Adiloba Muhtarı Osman Pala, AA muhabirine, köylerinden ilçeye gitmek için hali hazırda 5 kilometrelik asfalt bir yolun bulunduğunu ancak daha kısa olması nedeniyle sıklıkla 2,5 kilometrelik toprak yolun kullanıldığını belirtti. 
 
Bu yolun genişletilerek asfaltlanmasının, yıllardır arzu ettikleri bir yatırım olduğunu ifade eden Pala, şunları söyledi: ''Yolun asfaltlanacağını duyunca köylüler çok sevindi. Geçtiğimiz haftalarda istimlak çalışmaları için köyümüze bir ekip geldi. Yol, bağların arasından geçtiği için bazı arazilerin belli bölümlerinin istimlak edilmesi gerektiği söylendi. Yolun sağında ve solunda arazisi bulunan köylülerimiz, bu konuda büyük bir fedakarlık örneği sergileyip, 'yeter ki yolumuz yapılsın, para istemiyoruz' diyerek devletten istimlak için herhangi bir ücret almayacaklarını beyan etti. İl Özel İdaresi de yolumuzda genişletme ve dolgu çalışmalarına hemen başladı.'' 
 
Bünyamin Göksel ise yolun yapılmasının kendileri için önemli bir hizmet olduğunu ifade ederek, kendisinin de seve seve arazisinin bir bölümünden vazgeçtiğini söyledi. 
     
''Köylülerin yaklaşımı takdire şayan''
     
Manisa İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Salatacı, Adiloba köyünde yapılacak ulaşım yatırımı için köylülerin sergilediği davranışın takdire şayan olduğunu ifade etti. 
 
Yolun, Adiloba köyünün yanı sıra 10 köyün ilçeyle olan ulaşımının, hem kısalmasını hem de daha güvenli hale gelmesini sağlayacağını dile getiren Salatacı, şunları kaydetti: ''Devlet eliyle yapılan istimlak çalışmalarında, çoğu zaman 3 kuruşluk araziye 5 kuruş ücret istenir. Adiloba köyünde bunun tam tersini yaşandık. Adiloba köylülerimiz gerçekten nadir rastlanabilecek bir davranışa imza attı. 'Yol yapılsın biz para istemiyoruz' dediler. Devlet olarak bizler de süratle makine ve ekipmanlarımızı buraya yönlendirdik ve çalışmalara başladık. Biz de bu yolu bu yıl içinde olmasa bile gelecek yılın başlarında asfaltlayıp köylülerimize hediye edeceğiz.'' 
     
AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Enerji tesislerinden bazıları acele kamulaştırılacak
  • 09.11.2013 12:18

Enerji tesislerinden bazıları acele kamulaştırılacak

Bakanlar Kurulu'nun, enerji projeleri için bazı taşınmazların acele kamulaştırıl ...

Manisa Adiloba Köyü sakinleri yol için arazilerini bağışladı!
  • 28.11.2012 17:20

Manisa Adiloba Köyü sakinleri yol için arazilerini bağışladı!

Manisa'da Adiloba köyü yaşayanlar, Saruhanlı ilçesi ile köy arasındaki yolun gen ...