maritbet girişmaritbet
Fethullah Gülen'in Maltepe'deki çiftlik arsası

Fethullah Gülen'in Maltepe'deki çiftlik arsası

Türkiye'ye dönmeyeceğini açıklayan Fethullah Gülen için Maltepe'de yaklaşık 50 bin metrekarelik araziye çiftlik evi yaptırılacağı iddia edildi

Türkiye'ye dönmeyeceğini açıklayan Fethullah Gülen için Maltepe'de yaklaşık 50 bin metrekarelik araziye çiftlik evi yaptırılacağı iddia edildi. Aydınlık'ın ulaştığı arsanın çevresinde cemaate yakın Sema Eğitim Kurumları'na ait inşaat olması dikkat çekti

Fethullah Gülen'in yurda döndüğünde İstanbul'un Maltepe ilçesinde yaşayacağı iddia edilen Fethullah Gülen'in çiftliğinin yapılacağı arsaya Aydınlık ulaştı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da yapılan Türkçe Olimpiyatlarının kapanış töreninde yaptığı konuşmada sürpriz bir çağrıyla isim vermeden ABD'de yaşayan Fethullah Gülen'e seslenerek " Kardeşlerim gurbet hasrettir, Hasretin bedeli çok ağırdır, faturası çok ağırdır. Biz gurbette olup, şu Vatan topraklarının hasreti içersinde olanları aramızda görmek istiyoruz" diyerek dolaylı olarak Türkiye'ye davet etmişti.

Erdoğan'ın bu sözleri Milat gazetesi yazarı İsa Tatlıcan'ın 07 Haziran 2012 günü kaleme aldığı yazısını akıllara getirdi. Tatlıcan yazdığı yazıda "Hocaefendi'nin yılbaşına kadar Türkiye'ye geleceği söyleniyor. Pensilvanya'da öğrenci yetiştirmekle meşgul Hocaefendi'nin ABD'de yaşadığı çiftlik evinin bir benzeri İstanbul Maltepe'de kuruluyor" diyerek ABD de yaşayan Fethullah Gülen'in Türkiye'de yaşayacağı yeri açıklamıştı.

Bu gelişmelerden sonra Fethullah Gülen geçen hafta yaptığı açıklamada "Türkiye'ye şimdilik dönemeyeceğini belirtmiş, fakat vasiyetini açıklarken Türkiye'de ölmek ve annesinin ayaklarının dibine gömülmek istediğini belirterek dönüşe açık kapı bırakmıştı. Yurda döndüğünde İstanbul'un Maltepe ilçesinde yaşayacağı iddia edilen Fethullah Gülen'in çiftliğinin yapılacağı arsaya Aydınlık ulaştı. İki binada Sema Eğitim Kurumlarına ait Çiftlik yapılacak arsa Coşkun Ulubey Akademi Gazetemiz, söz konusu yerin, Maltepe ilçesinin Zümrütevler Mahallesinde 8983 adada Cemaate yakınlığı ile bilinen Sema Eğitim Öğretim Sağlık Hizmetleri A.Ş nin yapım aşamasında olan ve İBB kuruluşu KİPTAŞ tarafından denetlenen Ulubey Akademi ve Kongre merkezi ve Çoşkun Koleji inşaatlarının hemen arka tarafında yer alan arsa olduğunu belirledi.

Sağ tarafında lüks sitelerin bulunduğu, arka tarafı ormanlık alanla kaplı olan arsanın ön tarafı İstanbul'un Anadolu Yakasına ve Marmara Denizine tamamen hakim durumda. Değeri milyonlarla telaffuz edilen arsa belediye imar dosyasında özel proje alanı olarak gözüküyor.

Derya Derviş/Aydınlık

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Süleyman Soylu açıkladı, İşte AK Parti’nin oy oranı
  • 03.02.2014 15:50

Süleyman Soylu açıkladı, İşte AK Parti’nin oy oranı

A Haber Ankara Temsilcisi Murat Akgün’ün sorularının yanıtlayan AK Parti Genel B ...

Soundcloud.com'a erişim engellendi
  • 24.01.2014 13:31

Soundcloud.com'a erişim engellendi

Son günlerde siyasilere ve toplumun yakından tanıdığı kişilere ait olduğu iddia ...

Fethullah Gülen’in odasının fotoğrafları yayınlandı!
  • 18.07.2012 13:08

Fethullah Gülen’in odasının fotoğrafları yayınlandı!

Herkul.org adlı internet sitesinde yayınlanan fotoğraflarda Gülen'in yatağı, çal ...

Fethullah Gülen'in Maltepe'deki çiftlik arsası
  • 19.06.2012 14:42

Fethullah Gülen'in Maltepe'deki çiftlik arsası

Türkiye'ye dönmeyeceğini açıklayan Fethullah Gülen için Maltepe'de yaklaşık 50 b ...