maritbet girişmaritbet
Bursa termal turizm yatırımcılarına kapılarını açıyor!

Bursa termal turizm yatırımcılarına kapılarını açıyor!

Bursa, uluslararası arenada ilgi çekmeye devam ediyor. Bursa Valisi Şahabettin Harput, İran ve Finlandiyalı iki firmanın kentte termal turizm merkezi açmak istediklerini söyledi

Bursa, uluslararası arenada ilgi çekmeye devam ediyor. Bursa Valisi Şahabettin Harput, İran ve Finlandiyalı iki firmanın kentte termal turizm merkezi açmak istediklerini söyledi. Harput, vatandaşların günübirlik kullanabileceği kaplıca ve kür merkezinin kurulacağını müjdeledi.

Bursa Valisi Şahabettin Harput, uzun bir süreden beri Bursa'nın termal kimliğini yeniden ayağa kaldırma noktasındaki çalışmalarda gelinen önemli noktaları paylaştı. Vali Şahabettin Harput, termalde Orhaneli' den Orhangazi'ye, İznik'ten Oylat'a ve Gemlik'e kadar Bursa'nın sıcak suyu olan bütün bölümlerini değerlendirmeyi amaçladıklarını söyledi. "Son iki gün içinde iki güzel gelişmeyi yaşadık. Bursa'nın valilik olarak termalle bu kadar ilgilendiğinin Türk ve dünya kamuoyunda duyulması üzerine iki firmanın ilimizde bu maksatla yatırım yapmak üzere valiliğimize başvurması beni son derece mutlu etti." diye konuştu

İranlı bir firmanın Türk ortağı ile Kuzuluk benzeri Bursa Keramet bölgesinde ciddi bir yatırım için hazırlık yaptığını bildiren Vali Şahabettin Harput, "Bu maksatla eğer valiliğimizden izin alırlarsa sıcak su verebileceksek bölgeye bir yatırım yapmak istediklerini bizzat bana gelerek ilettiler. Kendilerine söz verdim, oradan su verebileceğimizi ve her konuda destek olacağımıza dair. Önümüzdeki günlerde kurulacak olan bir şirket marifetiyle Keramet bölgesinde Sakarya'nın Kuzuluk Vadisi'nde ülkemizin en modern devre mülk tesislerinden bir tanesi ve hemen yanında lüks otelleri de yapmak suretiyle o bölgeyi yeni bir kaplıca bölgesi olarak inşallah halkımız ve Bursa'mızın gündemine sokacağız." dedi.

Finlandiya firmasına da il merkezi yanında özellikle İznik, Orhangazi, Mustafakemalpaşa'da, Tümbüldek veya Keles'teki bazı arsaları göstermek için anlaştıklarını ifade eden Vali Şahabettin Harput, "İnşallah bu da gerçekleşirse yapılacak olan bu yaşlı bakım merkezi ve yaşlı tatil köyüne sadece Finlandiyalıların değil, bütün Avrupa ve Amerikalı yaşlılarını bu maksatla gelmesi, tatil yapması, dinlenmesi, şifa bulması amaçlanıyor." şeklinde müjdeyi verdi. Bu yatırımlarla Bursa'nın hem kendi kimliğini yeniden kazanması hem de kültürünü bütün dünyaya tanıtma adına bu yatırımların büyük önem taşıdığına işaret eden Vali Şahabettin Harput, bu yatırımlarla dünyada hızla gelişen turizm pastasından pay almanın mutluluğunu yaşayacaklarını söyledi.

Vali Harput, Bursa'nın her geçen gün kendi kimliğine bürünme noktasında çok güzel gelişmeler yaşandığına dikkat çekerek şöyle konuştu: "Roma ve Osmanlı hamamlarıyla ün yapmış ve hatta İran, Afgan, İtalya ve Libya kralı gibi pek çok ünlünün bu maksatla tatil yaptıklarını biliyoruz. Son yıllarda valiliğimizin öncülüğünde başlattığımız sıcak su hamlesiyle bu alana dayalı yatak sayısı binlere kadar inerken, inşallah bu yılın sonunda, 2013 başlarında Bursa'daki termal yatak sayısını 7 bine çıkarmak durumundayız." dedi.

TERMAL SUDAN VATANDAŞ dA İSTİFADE EDEBİLECEK

Vali Harput, bu durumun Bursa için çok ciddi bir başarı olduğunu anlattı. Harput şöyle konuştu: "Bursa'da şehir içinde yaptığımız bu termal çalışmalar otel yatak sayılarının artırılmasının hemen yanında, özellikle vatandaşlarımıza bir müjdeyi daha iletmek istiyorum. Bugüne kadar hep çıkardığımız sıcak suları değişik otellerle özellikle turizme dönük Bursa'ya döviz kazandıracak önemli hizmetler adına kullanmayı planlamıştık. Ama bir de Bursa'nın içinde günübirlik vatandaşlarımızın modern, sağlıklı, sıcak ve soğuk su havuzlarıyla, hamamıyla, kür merkeziyle istifade edebileceği bir kaplıca ve kür merkezi hususu valiliğimizin gündemine alınmıştır."

Ensar Tuna Alatürk/Zaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bursa, Arap Shaman sayesinde termal turizmin başkenti olabilir!
  • 20.07.2012 11:17

Bursa, Arap Shaman sayesinde termal turizmin başkenti olabilir!

Termal kaynaklarını değerlendirmek için harekete geçen Bursa Valiliği'ne ulusal ...

Bursa termal turizm yatırımcılarına kapılarını açıyor!
  • 09.07.2012 11:38

Bursa termal turizm yatırımcılarına kapılarını açıyor!

Bursa, uluslararası arenada ilgi çekmeye devam ediyor. Bursa Valisi Şahabettin H ...