maritbet girişmaritbet
Yıldız Kiremit, ihracat ile büyümeye odaklandı!

Yıldız Kiremit, ihracat ile büyümeye odaklandı!

Cengiz Başaranhıncal, 2011 yılında Türkiye genelinde yaklaşık 6 bin metrekare çatı kaplaması üretimi yaptıklarını söyledi

 

Türkiye'nin kil kiremit pazarının yüzde 3'üne sahip olduklarını açıklayan Yıldız Kiremit Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Başaranhıncal, 2011 yılında Türkiye genelinde yaklaşık 6 bin metrekare çatı kaplaması üretimi yaptıklarını söyledi. Bu yıl da 2011 imalat rakamlarına ulaştıklarını belirten Başaranhıncal, müşterilerin kil çatı kaplaması dışında kalitesiz ürünlere yönelmelerinin pazar daralmasına neden olduğunu ifade etti. İnşaat sektöründe beklenen canlılığın gerçekleşmemesinden dolayı ürün gamlarını genişleterek ihracat ile büyümeye odaklandıklarını kaydeden Başaranhıncal, “Çorum'da gündemde olan demiryolu projesiyle birlikte ihracat oranımızın ve iç pazardaki Çorum kil kiremit satış oranının hızla artacağını düşünüyoruz. 2012 yılında yaptığımız anlaşmalarla KKTC ve Japonya'ya ihracata başladık. Gelecek senelerde  değişik ülke ve kıtalara da ihracat yaparak ihracatın cirodaki payını yükseltmeyi planlamaktayız. Bütün dünyada olduğu gibi Türkiye'de de doğal ürünlere rağbetin artmasını bekliyoruz.  Onun için yatırım planlarımızı bu yönde yapmaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu.
 
Ürün gamını artırıyor
 
Yıldız Kiremit olarak 2013'te çatılarda görselliği ve kullanım kolaylığını sağlayacak yeni ürünlerin imalatına başlayacaklarına işaret eden Cengiz Başaranhıncal, bu üretimle ihracat başta olmak üzere yeni sektör ve pazarlarda ciro ve istihdamı artırmayı hedeflediklerini vurguladı. Bu hassas ürünlerin imalatı için yaptıkları Ar-Ge çalışmaları sayesinde kazandıkları bilgi birikimlerini çatı kaplamaları ürünlerinde kullanacakları bilgisini veren Başaranhıncal, 2013 sezonunda müşterilerinin karşısına daha kaliteli ve çeşitliliği fazla ürünlerle çıkacaklarının bilgisini verdi.
 
Ayrıca, Hitit toprağını binlerce yıldır olduğu gibi tekrar gündelik kullanıma sunmayı amaçladıklarını belirten Başaranhıncal, yıl sonunda faaliyete geçecek yeni tesislerinde doğal sağlıklı topraktan yapılmış mutfak eşyaları ve peyzaj ürünleri imalatına başlayacaklarını söyledi. Çorum'un toprak yapısı ve ürün pişirim stili ile çok kaliteli el yapımı ürünler imal ettiklerini anlatan Başaranhıncal “Bu ürünler ülkemizin en güzide yapılarında kullanılıyor. 80 yıllık tecrübe sahibi olduğumuz el yapımı tuğla üretiminde 2008 yılından itibaren gerçekleştirdiğimiz yatırım ve çalışmalar, restorasyon ürünleri imalatında  kalite  ve müşteri memnuniyetini  yakalamamıza sebep oldu. Geçen sene Aynalı Kavak Kasrı ile Beykoz Kasrı ve Dolmabahçe Sarayı'na yapmış olduğumuz özel ürünler bu görkemli binaların restorasyonunda kullanıldı. Bu yıl da Topkapı Sarayı için sipariş aldık. Yurtdışı restorasyonu için de görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Yine bu sektördeki faaliyetlerimizi artırmak için kurmakta olduğumuz mikronize tesis ile restorasyon çalışmalarında kullanılan bir çok yan ürünün imalatını da  2013 yılında gerçekleştireceğiz” dedi.
 
Kil kiremitler, kasırgalara dayanan tek çatı kaplaması seçildi
 
Sektörde dünyadaki emsallerine denk ya da üst düzeyde imalat yapıldığına ve her geçen yıl bu çıtanın yükseldiğine dikkat çeken Cengiz Başaranhıncal, ileriki yıllarda Avrupa'ya ihracat yapabilecek kalitede imalata ulaşılacağı öngörüsünde bulundu. Enerji maliyetini azaltmak ve çevre duyarlılığını artırmak için Ar-Ge çalışmalarının devam ettiğini belirten Başaranhıncal,  yenilenebilir enerji kullanmak için sürdürdükleri Ar-Ge'nin yanı sıra birim başı gereken enerjiyi de minimuma indirmek için yatırım ve araştırmalarının sürdüğünü dile getirdi. Bilinçli tüketim arttıkça doğal çevre dostu ürünlerin kullanımının artacağı düşüncesinde olduğunu paylaşan Başaranhıncal, “Amerika ve Avrupa'nın yıllar önce terk ettiği plastik ve petrol bazlı çatı kaplamaları yerine ömür boyu dayanan doğal sağlıklı ürünler her zaman tercih edilmeli. Amerika da kasırgalara tek dayanan çatı kaplaması olarak seçilen kil kiremitlerin kullanımı ülkemiz açısından döviz kaybının azalmasını da sağlamaktadır. İmar ve kentleşmeler planlanırken bu ürünlerin kullanımının teşvik edilmesi gerektiğini düşünüyorum” ifadesini kullandı.
 
Kobiden.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yıldız Kiremit, ihracat ile büyümeye odaklandı!
  • 28.11.2012 13:30

Yıldız Kiremit, ihracat ile büyümeye odaklandı!

Cengiz Başaranhıncal, 2011 yılında Türkiye genelinde yaklaşık 6 bin metrekare ça ...

Yıldız Kiremit, ihracat çalışmalarına ağırlık verdi!
  • 21.10.2012 08:26

Yıldız Kiremit, ihracat çalışmalarına ağırlık verdi!

Cengiz Başaran Hıncal, gelecek yıllarda da farklı ülkelere mal satarak, ihracatı ...