maritbet girişmaritbet
Yıldız Kiremit, ihracat çalışmalarına ağırlık verdi!

Yıldız Kiremit, ihracat çalışmalarına ağırlık verdi!

Cengiz Başaran Hıncal, gelecek yıllarda da farklı ülkelere mal satarak, ihracatın cirodan aldığı payı artırmak istediklerini söyledi

 

Türkiye kil kiremit pazarının yüzde 3'üne sahip olduklarını kaydeden Yıldız Kiremit Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Başaran Hıncal, Türkiye genelinde 2011 yılında yaklaşık 6 bin metrekare çatı kaplaması imalatı yaptıklarını anlattı. 
 
Bu yıl içinde de 2011'deki imalat rakamlarına ulaştıklarına dikkat çeken Hıncal, bu durumu yurtdışı pazarlarına yönelmelerine bağladı. Bu alanda kil çatı kaplaması dışında müşterilerin kalitesiz ürünlere yönelmelerinin daralmaya neden olduğu tespitini yaptı. İnşaat sektöründe de beklenen canlılığın gerçekleşmemesinden dolayı ürün gamlarını genişleterek, ihracat ile büyümeye odaklandıklarını kaydeden Hıncal, “Çorum'da gündemde olan demiryolu projesiyle birlikte ihracat oranımızın ve iç pazardaki Çorum kil kiremit satış oranının hızla artacağını düşünüyorum. Gelecek senelerde  değişik ülke ve kıtalara da ihracat yaparak, ihracatın cirodan aldığı payı yükseltmek istiyoruz. Bütün dünyada olduğu gibi Türkiye'de de doğal ürünlere rağbetin artacağını bekliyoruz.  Onun için yatırım planlarımızı bu yönde yapıyoruz” değerlendirmesini yaptı.
 
Ürün gamını artırıyor
 
Yıldız Kiremit'in çatılarda görselliği ve kullanım kolaylığını sağlayacak yeni ürünlerin imalatına 2013 yılında başlayacağına işaret eden Hıncal, bu imalatın başlaması ile özellikle ihracat başta olmak üzere yeni sektör ve pazarlarda ciro ve istihdamı artırmayı hedeflediklerini vurguladı. Bu hassas ürünlerin imalatı için yaptıkları Ar-Ge çalışmaları sayesinde kazandıkları bilgi birikimlerini çatı kaplamaları ürünlerinde de kullanacaklarının bilgisini veren Hıncal, 2013 sezonuna daha kaliteli ve çeşitliliği fazla ürünlerle müşterilerinin  karşısına çıkacaklarını açıkladı. Ayrıca Hitit toprağını tekrar gündelik kullanıma sunmayı amaçladıklarını belirten Hıncal, yıl sonunda faaliyete geçecek yeni tesislerinde doğal sağlıklı topraktan yapılmış, mutfak eşyaları ve peyzaj ürünleri imal edeceklerini söyledi.
 
Çorum'un toprak yapısı ve ürün pişirim stili sayesinde çok kaliteli, el yapımı ürünler imal edebildiklerinin altını çizen Hıncal, şöyle devam etti: 
 
“Bu ürünler ülkemizin en güzide yapılarında kullanılmaktadır. 80 yıllık tecrübe sahibi olduğumuz el yapımı tuğla üretiminde 2008 yılından itibaren gerçekleştirmiş olduğumuz yatırım ve çalışmalar, restorasyon ürünleri imalatında  kalite  ve müşteri memnuniyetini  yakalamamıza sebep oldu. Geçen sene Aynalı Kavak Kasrı ile Beykoz Kasrı  ve Dolmabahçe sarayına yapmış olduğumuz özel ürünler bu görkemli binaların restorasyonunda kullanıldı. Bu yıl da Topkapı Sarayı için sipariş aldık. Yurt dışı restorasyonu için de görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Yine bu sektördeki faaliyetlerimizi artırmak için kurmakta olduğumuz mikronize tesis ile restorasyon çalışmalarında kullanılan bir çok yan ürünün imalatını da  2013 yılında yapacağız.”
 
Sektör ile ilgili olarak üretim konusunda dünyadaki emsallerine denk yada üst düzeyde imalat yapıldığını ve her geçen yıl bu çıtanın yükseldiğine dikkat çeken Hıncal, ileriki yıllarda Avrupa'ya  ihracat yapabilecek kalitede imalata ulaşılacağı öngörüsünde bulundu. 
 
Enerji maliyetini azaltmak ve çevre duyarlılığını artırmak için Ar-Ge çalışmalarının devam ettiğini belirten Hıncal,  yenilenebilir enerji kullanmak için sürdürdükleri Ar-Ge'nin yanı sıra birim başı gereken enerjiyi de minimuma indirmek için yatırım ve araştırmalarının sürdüğünü dile getirdi.
 
Bilinçli tüketim arttıkça doğal çevre dostu ürünlerin kullanımının yaygınlaşacağı görüşünde olan Hıncal, “Amerika ve Avrupa'nın yıllar önce terk ettiği plastik ve petrol bazlı çatı kaplamaları yerine ömür boyu dayanan doğal sağlıklı ürünler her zaman tercih edilmeli. Amerika'da kasırgalara tek dayanan çatı kaplaması olarak seçilen kil kiremitlerin kullanımı Türkiye'nin döviz kaybının azalmasını da sağlıyor. İmar ve kentleşmeler planlanırken bu ürünlerin kullanımının teşvik edilmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.
 
Kobiden.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yıldız Kiremit, ihracat ile büyümeye odaklandı!
  • 28.11.2012 13:30

Yıldız Kiremit, ihracat ile büyümeye odaklandı!

Cengiz Başaranhıncal, 2011 yılında Türkiye genelinde yaklaşık 6 bin metrekare ça ...

Yıldız Kiremit, ihracat çalışmalarına ağırlık verdi!
  • 21.10.2012 08:26

Yıldız Kiremit, ihracat çalışmalarına ağırlık verdi!

Cengiz Başaran Hıncal, gelecek yıllarda da farklı ülkelere mal satarak, ihracatı ...