maritbet girişmaritbet
Nişantaşı Atiye Sokak’ta Çiller-Yılmaz rekabeti!

Nişantaşı Atiye Sokak’ta Çiller-Yılmaz rekabeti!

Tansu Çiller’in oğulları Mert ve Berk Çiller ile Mesut Yılmaz’ın oğulları Yavuz ve Hasan Yılmaz, Nişantaşı Atiye Sokak’ta yan yana restoran açtı

 

Tansu Çiller'in oğulları Mert ve Berk Çiller ile Mesut Yılmaz'ın oğulları Yavuz ve Hasan Yılmaz, Nişantaşı Atiye Sokak'ta yan yana restoran açtı. Kısa sürede dost olan Çiller ve Yılmaz kardeşler, rekabeti şimdi Ataköy'e taşıdı. Rakip kardeşler Ataköy Marina'da birbirlerine haber vererek yatırım yapıp komşu oldu. Hardal, Oktoberfest ve Tor-ro markaları olan Çillerler'in şirketi Mark Group, yeni yatırımlara da imza atacak.

Eski başbakanlardan Tansu Çiller ile Mesut Yılmaz'ın oğulları, açtıkları restoranlarla anne ve babalarının siyasetteki rekabetini restorana taşıdılar. Kısa sürede dost olan Tansu Çiller'in oğulları Mert ve Berk Çiller ile Mesut Yılmaz'ın oğulları Yavuz ve Hasan Yılmaz, Nişantaşı Atiye Sokak'ta başlayan rekabeti şimdi Ataköy'e taşıyor. Çiller ve Yılmaz kardeşler, Ataköy Marina'da birbirlerine haber vererek yatırım yaptı. Hardal, Oktoberfest ve Tor-ro markaları olan Çiller kardeşlerin şirketi Mark Group, Ataköy dışında da yeni yatırımlara imza atmaya hazırlanıyor.

Nişantaşı'ndaki Cafeinn'i alan Mar Group, burada yeni bir konsepti sonbaharda hayata geçirecek. Kokteyl-bar ve atıştırmalık bir yere dönüşecek olan ve yeni bir isimle açılacak mekana her ay Londra, Paris, Stokholm gibi şehirlerden ünlü barmenler gelecek. Çiller kardeşlerle birlikte Mar Group'un kurucusu olan Uğur Karabayır, kurumsallaşarak büyüdüklerini ve 6 restoran 3 marka ile sektörde birden fazla markası olan ikinci grup haline geldiklerini söyledi. Yeni yatırımlarla büyümeye devam edeceklerini anlatan Karabayır, “Amacımız 2015 yılına kadar restoran sayımızı 15'in üzerine çıkarmak” dedi.

Yeni mekan sonbaharda

Mert ve Berk Çiller ile grubu kurduklarını, ilk mekanlarını Çiller Ailesi'ne ait Tulip Otel'in altında Hardal adıyla 2010'da açtıklarını kaydeden Karabayır, “2010 Haziran'da Hardal Teras, Aralık 2010'da Tor-Ro, 2010 Ocak'ta Oktoberfest, 2011 Mart'ta Rigatoni, 2011 Mayıs'ta Nişantaşı Hardal, 2012 Mayıs'ta da Hardal Ataköy'ü açtık. Yılmazlar Nişantaşı'nda komşumuz. Ataköy Marina'da da yan yanayız. Ataköy'de birbirimizi haberdar ederek yatırım yaptık. Yılmazlar'ı seviyoruz. İki aile de artık siyasetten uzak. Biz siyaset değil yemek yapıyoruz. Bu grup 100'ü aşkın çalışanıyla, markaları ve şubeleriyle apayrı bir kurum” diye konuştu.

Asmalimescit'teki masa yasağının sektör açısından olumsuz sonuçlar doğurduğunu söyleyen Uğur Karabayır, Rigatoni adıyla açtıkları restoranı kapatmak zorunda kaldıklarını anlattı. Karabayır, “Rigatoni için yeni bir yer arıyoruz. Uygun yer bulursak yeniden açacağız. Oktoberfest markamızı da büyütmek istiyoruz” değerlendirmesini yaptı.

Nişantaşı'nda Cafeinn'i devraldıklarını ancak bu markayla yola devam etmeyeceklerine de değinen Karabayır, sözlerini şöyle sürdürdü: “Mekanı yenileyeceğiz, yeni bir konsept getireceğiz. Önümüzdeki Eylül ayında açmayı hedefliyoruz. Her ay yurtdışından bir barmen getireceğiz. Kokteyl-bar ve atıştırmalık bir mekan olacak.”

AK APARTMANI'NDA YAN YANA RESTORANLARI VAR

MESUT Yılmaz 'ın oğulları Yavuz ve Hasan Yılmaz ile Tansu Çiller 'in oğulları Mert ve Berk Çiller, Nişantaşı Atiye Sokak 7 numaradaki Ak Apartmanı'nda yan yana restoran açtı. Mesut Yılmaz 'ın oğulları Ak Apartmanı 'nın sol taraftaki girişinde, Elio'yu hizmete soktu. Çiller'in oğulları ise Ak Apartmanı'nın sağ tarafındaki girişine Hardal restoranın ikinci şubesini açtı.

Kapımızı çalan çok, en son Doğuş Grubu geldi

Geçen yıl 5 milyon TL ciro yaptıklarını, sürekli yatırım halinde olduklarını da vurgulayan Uğur Karabayır, şöyle devam etti: “Belli bir restoran sayısına ulaştıktan sonra ya yurtdışına açılmak ya da yabancı bir fonla anlaşıp yurtdışına restoran ihraç etmek istiyoruz. Sürekli ortaklık teklifi alıyoruz. En son Doğuş geldi bize... Ama biz birkaç yıl daha evlilik düşünmüyoruz. Önce İstanbul'da büyümek istiyoruz. Talep gelirse 2013 yılından itibaren franchise vermeyi planlıyoruz. Bağdat Caddesi'nden çok talep alıyoruz ancak kiralar çok yüksek. Sadece bir yerde olmak için restoran açmayı düşünmüyoruz. Biz işimizin hakkını vermek isteriz.”

Necla Dalan/Vatan

Yorum Yaz

Benzer Haberler

ParkONE, 14 Nisan'da Happy Hours düzenliyor!
  • 10.04.2013 12:33

ParkONE, 14 Nisan'da Happy Hours düzenliyor!

Mitaş Gayrimenkul tarafından Uskumruköy’de inşa edilen ParkONE projesinde 14 Nis ...

Nişantaşı Atiye Sokak’ta Çiller-Yılmaz rekabeti!
  • 27.05.2012 12:14

Nişantaşı Atiye Sokak’ta Çiller-Yılmaz rekabeti!

Tansu Çiller’in oğulları Mert ve Berk Çiller ile Mesut Yılmaz’ın oğulları Yavuz ...