maritbet girişmaritbet
MİM-DER'den inşaat dünyasına iş güvenliği uyarısı!

MİM-DER'den inşaat dünyasına iş güvenliği uyarısı!

Mamak İnşaat Müteahhitleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Mallı, İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Yasası'nın en çok müteahhitleri ilgilendirdiğini söyledi.

Mamak İnşaat Müteahhitleri Demeği Yönetim Kurulu, yılbaşından itibaren uygulamaya konulacak olan İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Yasasını değerlendirmek üzere toplandı. İnşaat sektörünün ağır işkoluna girdiğini belirten Mamak İnşaat Müteahhitleri Demeği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Mallı, "İşyerinde çalışanların çalışma panosunda ilan edilmesi, iş güvenliği uzmanı, işyeri hekimi çalıştırma zorunluluğu gibi birçok uygulama geliyor. Bu kurallara uymayan müteahhitlerimiz ciddi cezalarla karşı karşıya kalacaklardır. Yeni uygulamalarla ilgili olarak uzmanlar tarafından müteahhitlerimizi bilgilendirmek zorundayız" dedi. 

Mamak İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Sezai Mallı yaptığı açıklamada, "İş Kanunu içinde yer alan maddeler çerçevesinde, sadece çalışan sayısı 50'nin üzerinde olan 28 bin işyeri ve işletmede iş sağlığı ve güvenliğinin uygulanırken yeni yasa peyder pey yürürlüğe girdikçe kamudaki memurlar da dâhil olmak üzere hemen her yer iş sağlığı ve güvenliği kurallarına tabi olacak. Yeni dönemde bir milyon 426 bin işyeri ve işletme ve memurlar bu kapsama alınıyor. Fakat burada en önemli iş alanları inşaatlar olarak gözüküyor. İnşaatın ağır ve tehlikeli işkolu olması sebebiyle yeni kanun en çok müteahhitlerimizi ilgilendirmektedir" dedi. 
 
Sezai Mallı açıklamalarına şöyle devam etti: "Büyük kaza önleme belgesi hazırlamayan işverene 50 bin lira, güvenlik raporunu hazırlayıp da bakanlık değerlendirmesine sunmadan işyerini faaliyete geçiren işletmelere 80 bin lira idari para cezası kesilecek. Tehlikeli faaliyet nedeniyle faaliyeti durdurulan işyerini izinsiz çalıştırana da 10 bin lira para cezası verilecek. Yasayla artık üç günden fazla rapor almayı gerektiren kazalar bize bildirilecek." 
 
Anayurt

Yorum Yaz

Benzer Haberler

MİM-DER'den inşaat dünyasına iş güvenliği uyarısı!
  • 08.11.2012 16:32

MİM-DER'den inşaat dünyasına iş güvenliği uyarısı!

Mamak İnşaat Müteahhitleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Mallı, İşçi Sağl ...