maritbet girişmaritbet
Gayrimenkul zengini ünlüler kim? İşte uzun liste!

Gayrimenkul zengini ünlüler kim? İşte uzun liste!

Sinema, show ve müzik dünyasının ünlüleri, gayrimenkul servetleriyle dudak uçuklatıyor. Kiminin yüzlerce dairesi, kiminin en lüks konut projelerinden aldığı milyon dolar değerinde rezidansları var. Aralarında yarımada sahibi olan da yatırımlarını yurtdışına kaydıran da bulunuyor.


 

 

Sinema, müzik ve show dünyasında görmeye alışık olduğumuz birçok ünlü kazancını gayrimenkule yatırarak değerleniyor. Ünlüler özellikle sağlam bir yatırım olması ve çok fazla işletme becerisi gerektirmemesi nedeniyle gayrimenkulü tercih ediyor. Show dünyasının içinde gayrimenkul zengini birçok ünlü isme rastlamak mümkün. Öyle ki birçoğu sahibi olduğu gayrimenkul portföyüyle adeta dudak uçuklatıyor. Çoğunun ilk tercihi konut olsa da dükkan ve arsaya yatırım yapanlar, yarımada hatta koy sahibi olan ünlüler var. Gayrimenkülün cazibesine iyice kapılıp işi müteahhitliği kadar götürenler de yok değil.
İşte Türkiye'nin gayrimenkul zengini ünlüleri...
SİBEL CAN:
Ünlü şarkıcı Sibel Can, sahibi olduğu gayrimenkullerle en zengin sanatçılar listesinde ilk sıralarda yer alıyor. Can'ın İstanbul'un çeşitli yerlerinde 50 civarında dairesi olduğu belirtiliyor. Bunun yanı sıra Nakkaştepe ve Levent'te birer tane Bodrum'da iki villası var. Yurtdışında da gayrimenkule yatırım yapan Sibel Can, ABD'den ilk ev alan ünlüler arasında. Can, 13 yıl önce Miami William's Adası'nda bir ev almıştı. Sibel Can, Miami'deki bir kasırgada büyük zarar gören evini satmak istemiş fakat ekonomik kriz gerekçesiyle bu kararından vazgeçmişti.
EMRAH:
Türkiye'nin çocuk şarkıcısı olarak ünlendiği günlerden bu yana kazandığı paraları gayrimenkule yatıran Emrah, zengin gayrimenkul portföyüyle dikkat çekiyor. Ünlü şarkıcının Etiler- Levent civarında 150-200 civarında evi olduğu iddia ediliyor. Kendisi kaç evi olduğunu açıkça ifade etmese de konuşulan sayıları da yalanlamıyor. Ticari gayrimenkule de yatırım yapan ünlü şarkıcının 12'si Fulya'daki Polat Towers'ta olmak üzere toplam 20 dükkanı var. Emrah, aynı yerde 2 milyon dolara bir spor kompleksi de satın almıştı.
TARKAN:
Emlak zengini ünlüler listesinin ilk sıralarında ünlü popçu Tarkan da var. Kazandığını gayrimenkule yatıran Tarkan, tam bir emlak zengini. Tarkan'ın Türkiye ve ABD'de birçok evi var. Ünlü popçunun Beykoz'un Öğümce Köyü'nde bir çiftliği, Arnavutköy'de tarihi bir köşkü, Ulus'ta dairesi, Zekeriyaköy, İstinye ve Tarabya'da villası bulunuyor. Tarkan'ın Tarabya Sümer Korusu'nda bulunan villasının değeri 2.1 milyon TL civarında. ABD'de de ev sahibi olan Tarkan, 1999 yılında, New York'ta mortgage sistemiyle 450 bin dolara bir daire satın almıştı. Tarkan'ın aldığı dairenin değerinin 4 milyon doların üzerinde olduğu belirtiliyor. Tarkan'ın Los Angles'ta da bir stüdyo dairesi bulunuyor.
HÜLYA AVŞAR:
Tıpkı Tarkan gibi Hülya Avşar da yıllardır sahnelerden kazandığını Türkiye ve yurtdışında gayrimenkule yatırım yapan isimlerden...Avşar kızının Sarıyer'de köşkü, Bodrum ve Keşan'da yazlığı, Tarabya Nurol Sitesi'nde iki dairesi, Etiler'de bir dairesi, Riva'da inşaatı süren 6 villası bulunuyor. Avşar, Riva'da 3 milyon TL'ye aldığı 900 dönüm araziye 10 villa yaptırıyor. Tanesi 1 milyon 500 bin dolardan satılacak villalardan elde edilecek gelirin yüzde 60'ı Avşar'ın, yüzde 40'ı ise villaları yapan şirketin olacak. Avşar, villaların tamamlanmasıyla iki yıl içinde Riva'daki araziden 6 milyon dolar kar etmiş olacak.
Emlak yatırımlarını yurtdışına kaydıran Avşar'ın İngiltere'de de evi var. Ünlü oyuncu, Londra'nın en lüks semti Kanarya Rıhtımı'nda bulunan ve dünyanın en lüks rezidansı olarak inşa edilen Pan Peninsula Tower1'de yaklaşık 1 milyon sterline bir daire satın almıştı.
Avşar, en son İstanbul'un en lüks rezidanslarından biri olan Sapphire'den 1 milyon 600 dolara bir daire satın almış, gökdelenin 23'üncü katında bulunan 120 metrekarelik yeni dairesi için 1 milyon dolar ödemişti. Ayvalık'da da yazlığı bulunan Avşar, burasını iki buçuk ay önce ünlü türkücü Yavuz Bingöl'e 500 bin TL'ye satmıştı. Yunanistan'ın Midilli adasını gören 450 metre havuzlu villa, "altın kum" olarak nitelendirilen Sarımsaklı kumsalının bulunduğu mevkide yer alıyordu. Hülya Avşar, şu aralar taşınmaz yatırımlarını daha çok arazi ve arsa üzerine yapıyor. Avşar, son olarak da bir film stüdyosu kurmak için arsa arıyor.
DEMET AKALIN:
Tüm kazandığını gayrimenkule yatıran ünlü şarkıcı Demet Akalın, evlerinin ve arsalarının çokluğuyla sık sık gündeme gelen isimler arasında. Borsa ve ticaretten anlamadığını söyleyen Akalın, "Ticaret yapsam batarım, borsa da hiç mantıklı gelmiyor, o yüzden tüm kazandığımı gayrimenkule yatırıyorum" diyor.
Tüm mal varlığını annesinin üzerine yaptığını açıklayan Akalın'ın; Ulus'ta 1.5 milyon TL değerinde 3 dairesi, İzmir Çeşme'de 600 bin TL değerinde villası, Acarkent'te 1 milyon TL değerinde tripleks evi, Nişantaşı'nda 500 bin TL değerinde dairesi, Maslak'ta 500 bin TL değerinde bir dairesi ve Gölcük'te 5 ev ve 2 arsası bulunuyor. Ünlü şarkıcının, ABD'nin tatil cenneti Miami'de de iki evi var. Akalın, Miami'de 750 bin dolara villa, ardından da 150 bin TL'ye deniz manzaralı bir ev satın almıştı.
ACUN ILICALI:
Ekranlarda birçok yarışma programının altında imzası olan şov dünyasının ünlü ismi Acun Ilıcalı'nın hatırı sayılır miktarda gayrimenkul portföyü bulunuyor. İstanbul'da süper lüks villası ve 3 dairesi, Bodrum'da 5 villası olan Ilıcalı'nın emlak yatırımı için seçtiği ikinci adres ise ABD. Ünlü televizyoncunun Miami'de 10 dairesi var.
İBRAHİM TATLISES:
Gayrimenkul sektörünün birçok alanına yatırım yapan ünlü türkücü İbrahim Tatlıses, servetiyle dikkat çeken ünlüler arasında. Tatlıses'in Seyrantepe'de iş hanı, marketi, mağazası, kebap restoranı, 120 kişinin çalıştığı konfeksiyon fabrikası, Cevahir Alışveriş Merkezi'nde bir mağazası, solaryum salonu, Bodrum ve Kuşadası'nda oteli, Bodrum'da gece kulübü, Bodrum'da lüks yazlık sitesi, Zekeriyaköy ve Levent'te villası bulunuyor. Tatlıses'in ABD`nin en gözde kentlerinden Miami'de de evi var. Ayrıca müteahhitliğe soyunan Tatlıses, Bodrum'da gerçekleştirdiği 100 dairelik Tatlıses Evleri projesinin ikincisini memleketi Şanlıurfa'da başlattı. Tatlıses, Kuzey Irak'ın Erbil kentinde Tatlıses Cennet projesine ortak. Burada konut inşa edecek olan Tatlıses, Kerkük'te de ticaret merkezi ve konut yaptıracak.
SİNAN ÇETİN:
Listenin üst sıralarında bulunan isimlerden biri de "emlak karalı" olarak nitelendirilen yönetmen ve yapımcı Sinan Çetin. Sinema dünyasında birçok projeye imza atan Çetin, İstanbul'un en popüler semtlerinden biri olan Cihangir'i deyim yerindeyse parsellemiş durumda. Adı Cihangir semtiyle özdeşleşen ünlü yönetmenin semtte birçok evi, hatta binası var. Yıllar önce Cihangir semtinde Plato Film Stüdyoları'nı kuran Sinan Çetin'in, bu semtte 40-50 civarında gayrimenkulü olduğu belirtiliyor. Hatta bu durum, Cihangir için "Sinangir" esprilerinin yapılamasına neden oluyor. Ekranlardan tanıdığız çok ünlü oyuncular, şarkıcılar, ressamlar, yazarlar, Çetin'in kiracısı. Cihangir'den sonra Galata'ya el atan Sinan Çetin, burada emlak yatırımı yapıyor.
SEDA SAYAN:
Etiler Şamdan'ı 8.5 milyon dolara satın alan Seda Sayan, şov dünyasının en iyi gayrimenkul yatırımcılarından biri. Sayan'ın Akmerkez'de bir rezidansı, Rumelihisarı'nda bir yalısı Bodrum Türkbükü'nde yazlık bir villası var. Sayan Bodrum'da aynı siteden annesi, ablası ve kardeşi için de birer ev almıştı. Seda Sayan'ın sahibi olduğu son villa ise Yalıkavak'ta bulunuyor. Sayan, kısa bir süre önce mülkünü 500 bin Euro'ya aldığı villaya yaklaşık 600 bin TL de masraf yapmıştı. Sayan'ın 1.5 milyon TL'ye mal olan villasında 5 oda var. 350 metrekarelik taş evin, 100 metrekare de bahçesi bulunuyor. İstanbul'un bir çok semtinde dairesi bulunduğu belirtilen Sayan, ikinci rezidans dairesini ise Esentepe'deki Kempinski Residences Astoria'dan aldı. Londra'da da evi bulunan Seda Sayan, Paris Hilton ve İngiliz şarkıcı Emy Winehouse da oturduğu İngiltere'nin Kingston bölgesinde yaklaşık bir yıl önce 400 bin sterline bir ev satın almıştı.
NECATİ ŞAŞMAZ:
Yeni nesil ünlüler içerisinde emlak zengini olan isimlerden biri de Kurtlar Vadisi'nin ünlü Polat Alemdar'ı Necati Şaşmaz. Emlak yatırımlarını son dönemlerde İstanbul'un en popüler bölgesi olan Ataşehir'de yoğunlaştıran Şaşmaz'ın, KentPlus Ataşehir konutlarından satın aldığı 50 dairesi ve bir süper marketi var. Şaşmaz'ın gayrimenkul'deki serveti bunlarla sınırlı değil; en son Şişli-Bomonti'de inşaatı devam eden Rixos Residence'tan 18 daire aldı.
KIVANÇ TATLITUĞ:
Son dönemlerin en çok kazanan isimlerden Kıvanç Tatlıtuğ da gayrimenkul zengini ünlüler listesinde ilk sıralara hızla tırmanan isimler arasında bulunuyor. İlk olarak Gümüş dizisiyle adını duyuran ardından Aşk-ı Memnu dizisiyle popülaritesi iyice artan Tatlıtuğ, kazancını gayrimenkule yatırıyor. Tatlıtuğ'un Göcek'te 700 bin dolar değerinde villası, Gümüşsuyu'nda deniz manzaralı dairesi, Samandra'da yer alan Sinpaş Lagün Evleri'nden 1 milyon 300 bin TL değerinde aldığı villası, Bağdat Caddesi'nden 3 milyon dolara satın aldığı üç dükkanı var. Genç oyuncu son olarak İstanbul Çekmeköy'deki lüks bir siteden iki daire daha satın aldı. 500 bin TL değerindeki dairelerden altlı üstlü iki tane alan Tatlıtuğ evi dubleks yapmayı planlıyor.
KENAN İMİRZALIOĞLU:
Ezel dizisiyle şöhretini iyice arttıran ünlü oyuncu Kenan İmirzalıoğlu da dizi, reklam ve filmlerden kazandıklarını uzun zamandır gayrimenkule yatırıyor. Kurduğu özel bir ekiple Fener, Balat, Tarlabaşı ve Cihangir civarında çok sayıda eski bina satın alan İmirzalıoğlu, bunları restore ettirip kiraya veriyor. Yatırımlarını Cihangir'de yoğunlaştıran İmirzalıoğlu, burada ikinci Sinan Çetin olma yolunda.
ENGİN GÜNAYDIN:
Avrupa yakasında Burhan Altıntop karakteriyle ünlenen Engin Günaydın da emlak zengini olma yolunda hızla ilerliyor. Günaydın ilk olarak memleketi Tokat-Erbaa'da fiyatları 50-150 TL arasında değişen dört daire satın almıştı. Ardından İzmir Foça'da 300 bin TL'ye yazlık, İstanbul Beyoğlu'nda 750 bin TL değerinde home ofis olarak kullandığı bir daire almıştı.
FERDİ TAYFUR:
Arabesk müziğin ünlü ismi Ferdi Tayfur'un da gayrimenkul portföyü oldukça geniş ve çeşitli. Yaklaşık 30 yıldır kazancını gayrimenkulle değerlendirdiğini belirten Tayfur, "Para kazanmaya başladığımda nasıl değerlendireceğimi bilmiyordum. Çuvalla para kazanıyordum. Parayı bankada tutmak da bizim yetişme tarzımızda yok. 1978'den itibaren gayrimenkule yöneldim" diyor. Tayfur'un; Emirgan'da 6 villası, Tarabya'da 4 katlı bir evi ve bir dairesi, Sarıyer'de bir dairesi var. Memleketi Adana'da da 50 dairesi olduğu söyleniyor. Memleketinde müteahhitlik işine de soyunan Tayfur, konut inşaatları yapıyor.
SEMİRAMİS PEKKAN:
Ajda Pekkan'ın kız kardeşi, bir dönem şarkıcılık yapan Semiramis Pekkan ise özellikle yurtdışında sahip olduğu gayrimenkul varlığıyla dikkat çekiyor. Gayrimenkul yatırımları için tercihini ağırlıklı olarak yurtdışından yana kullanan Pekkan'ın İsviçre Alpleri'nde bir dağ evi, Hong Kong'ta bir villası ve Londra'da dairesi, dünya jet sosyetesinin gözdesi olan Phuket'te de lultra lüks bir evi bulunuyor. Pekkan'ın ayrıca 10 yıl önce Bodrum Türkbükü'nde aldığı havuzlu villası, Ortaköy sırtlarında ultra lüks bir evi, Nişantaşı'nda bir dairesi var.
BÜLENT ERSOY:
İddialara göre 500 bin dolar değerinde mücevher ve kürkü olan Bülent Ersoy, aynı zamanda gayrimenkul zengini. Ünlü şarkıcının, 1990 yılında 7.5 bin TL ödeyerek Marmaris'in Kızılkum mevkiinde satın aldığı 75 dönümlük arsası bulunuyor. Ersoy, en son 500 bin liralık vergi borcu nedeniyle koyun tamamını satışa çıkarttığı yönündeki haberlerle gündeme gelmişti. Ersoy, koyun dışında mal varlığını şöyle açıklamıştı: Marmaris'te malikane, Bodrum Yalıkavak'ta denize sıfır daire, İstanbul Kalamış'ta sauna. Ersoy'un Türkiye'nin çeşitli yerlerinde kiraya verdiği 25 civarında dairesi olduğu da belirtiliyor.
SEZEN AKSU:
Süper lüks villaları dilden dile dolaşan Sezen Aksu da gayrimenkule yatırım yapan ünlülerin başında geliyor. Sarıyer, Kanlıca ve Bodrum'da kale gibi korunan üç villaya sahip olan Aksu'nun ayrıca Ankara, İzmir ve İstanbul'un çeşitli semtlerinde daireleri bulunuyor. Aksu, İstanbul'un tarihi semti Galata'daki meşhur Doğan Apartmanı'ndan iki yıl önce daire almıştı. Apartmanın manzarasına vurulan Sezen Aksu ise, daireyi stüdyo amaçlı kullanıyor.
TARIK TARCAN:
Eski manken ve oyuncu Tarık Tarcan gayrimenkul alanında akıllıca yatırımlarıyla adından söz ettiriyor. Tarcan, konutun yanı sıra en karlı gayrimenkul yatırımları arasında yer alan lojistik depoları ve arsaya yatırım yapıyor. Tarcan'ın Antalya Kaleiçi'ndeki villasının değeri milyon dolarla ifade edilirken, Bursa Gemlik'te zeytin depoları ve arsaları bulunuyor.
ATİLLA SARAL:
Podyumların gayrimenkul zenginlerinden biri de Atilla Saral. Eski manken ve oyuncu Saral'ın Kilyos'ta 1 milyon dolarlık villası, Ankara'nın lüks bölgelerinde iki dükkanı, İstinye'de 350 bin dolarlık bir dairesi olduğu belirtiliyor.
GÜLBEN ERGEN:
Kazandığı paraları ticari taksilere yatırmasıyla tanınan Gülben Ergen de son yıllarda gelirini gayrimenkulde değerlendirme yoluna gidenlerden. 50 ticari plakalı taksisi olduğu söylenen şarkıcının İstanbul Feneryolu'nda bir dairesi, Antalya'da iki dairesi ve Zekeriyaköy-Bahçeköy'de dört katlı bir villası bulunuyor. Sanatçının İngiltere'de de evi var. Ergen, İngiltere'nin Manchester şehrinde 2 milyon TL'ye ev satın almıştı.
EBRU GÜNDEŞ:
Tekirdağ Muratlı'da büyükbaş hayvancılık tesisi kurarak tarım ve hayvancılık alanındaki yatırımlarıyla gündeme gelen şarkıcının, gayrimenkul portföyü de bir hayli iyi. Şarkıcının Yeniköy'deki yalısıyla Beykoz Konakları'ndaki villasının değeri milyon dolarlarla ifade ediliyor. Gündeş'in ayrıca Ulus'ta bir dairesi bulunuyor. Gündeş, en son Azeri kökenli işadamı eşinin kendisine Dubai'de ev satın aldığı yönündeki haberlerle gündeme gelmişti.
CEM YILMAZ:
Lüks otomobilleriyle dikkat çeken ünlü komedyen Cem Yılmaz, bir yandan da gayrimenkule yatırım yapıyor. Levent'te süper lüks bir villası bulunan Yılmaz'ın, Çeşme'de de bir villası var. Yılmaz, en son Levent'te inşa edilen lüks konut projelerinden Levent Loft ve Levent Loft Bahçe'den İstanbul manzaralı toplam 5 daire birden aldı. Yılmaz'ın aldığı bir dairenin ortalama fiyatının ise 1 milyon dolar olduğu belirtiliyor.
KADİR İNANIR:
Türk sinemasının ünlü aktörlerinden Kadir İnanır, başlangıçta gayrimenkul yatırımlarını ağırlıklı olarak memleketi Fatsa'da yoğunlaştırsa da son dönemlerde İstanbul ve Antalya'ya da yönelmiş durumda. Fatsa'da bir çiftliği ve fındık bahçeleri olan İnanır'ın, Ulus'ta bir villası var. İnanır, en son Çorlu'da Ergene Vadisi konut projesinden daire, Antalya'da Samut Konfort Palace'den lüks bir daire satın almıştı.
ŞAHAN GÖKBAKAR:
Ünlü komedyen Şahan Gökbakar da kazancını gayrimenkulde değerlendiriyor. Rumeli Hisarı'nda kendi restore ettiği garajlı, bahçeli tripleks bir villada oturan Gökbakar, eski villaları alıp restore ediyor. Gökbakar, kısa bir süre önce aynı semtte eski 4 villa birden almıştı. Ünlü komedyenin bu evleri 5 milyon dolara aldığı belirtiyor. Gökbakar'ın restorasyon sonrası villaları 2.5 milyon dolardan satacağı belirtiliyor.
MEHMET ALİ ERBİL:
Yıllardır şovmenlik yapan Mehmet Ali Erbil, son yıllarda gayrimenkule yatırım yapmaya başlayan ünlülerden. Mehmet Ali Erbil'in, bir kaç yıl önce Ulus Seba Sitesi'nden satın aldığı bir villası, Maslak Seba'dan bir dairesi, ayrıca Esenkent'te yatırım amacıyla satın aldığı, beş dairesi daha bulunuyor.
ORHAN GENCEBAY:
Gencebay'ın Baltalimanı'nda yalı dairesi, Etiler'de iki dairesi, Bodrum'da villası, Unkapanı'nda ofisi, Etiler'de villası var.
EMEL SAYIN:
Ünlü şarkıcı Emel Sayın ise Demirciköy'de bir villa, Datça'da yazlık, Nişantaşı'nda bir dükkan sahibi. Sayın'ın Miami'de de evi bulunuyor.
ESİN MORALIOĞLU:
Eski mankenlerden Esin Maralıoğlu da en iyi gayrimenkul yatırımcılarından biri olarak biliniyor. Moralıoğlu'nun İstanbul'da dört, İzmir'de bir dairesi ve Kuşadası ile Bodrum'da birer yazlığı var.
MÜSLÜM GÜRSES:
Bakırköy'de bir dairesi, Beylikdüzü'nde iki adet 150'şer metrekare dairesi, Şişli'de bir dairesi bulunuyor.
MUAZZEZ ERSOY:
Etiler'de bir dairesi, Bodrum'da bir yazlığı olan sanatçı, ofis olarak kullanmak üzere Etiler'de bir de villa almıştı. Ersoy'un Miami'de de bulunuyor.
MUAZZEZ ABACI:
Türk Sanat Müziği'nin ünlü ismi Muazzez Abacı'nın Ataşehir, Kuzguncuk ve Şişli'de birer dairesi bulunuyor. Tuzla'da bahçeli bir villası olan Abacı, geçtiğimiz günlerde buradaki evini satmış, yerine Ataşehir' de stüdyo tarzı dairelerden almıştı.
TÜRKAN ŞORAY:
Türk sinemasının sultanı Türkan Şoray ise diğer ünlülere oranla daha mütevazi bir gayrimenkul varlığına sahip. Şoray'ın, Etiler-Boğaz sırtlarında bir villası, Beşiktaş'ta bir iş hanı bulunuyor.
KAYAHAN:
Besteci ve müzik yorumcusu Kayahan'ın İstanbul'da Acar Sitesi'nde villası, Gömeç'te villası, Etiler'de dairesi var.
OKAN BAYÜLGEN:
Ünlü şovmen, yaklaşık üç yıl önce Galata'da bulunan meşhur Doğan Apartmanı'ndan tanesi 1 milyon dolara üç daire birden satın almıştı.
TEOMAN:
Üç dairesi olan Teoman'ın iki tane de arsası bulunuyor.
 
 Kaynak: Hürriyet Emlak
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz