maritbet girişmaritbet
Efendioğlu’nun yeni moda mermeri ‘agora aktif’

Efendioğlu’nun yeni moda mermeri ‘agora aktif’

Efendioğlu Mermer, geçtiğimiz yıl Manisa'da açtığı açık bej mermer rezervi ile Türkiye mermerine yeni bir çeşit kazandırdı

Efendioğlu Mermer, geçtiğimiz yıl 4.5 milyon TL'lik yatırımla Manisa'da açtığı açık bej mermer rezervi ile Türkiye mermerine yeni bir çeşit kazandırdı. Firma, adını 'agora aktif' koyduğu bu mermer çeşidini, Orhangazi ilçesindeki tesisinde yaptığı showroom binasında sergileyecek. Dünya pazarında mimarların mermerleri adeta bir moda objesi olarak seçmesinden dolayı, agora aktifin yeni bir seçenek oluşturacağı düşünülüyor. Yaklaşık 6.5 milyon TL'lik yatırımla gerçekleştirilecek showroom binasının dış cephesi tamamıyla Marmara mermerinden, iç cephesi ise agora aktif açık bej mermerden dizayn edilecek. Bu yıl toplam 11.5 milyon TL'lik yatırıma hazırlanan Efendioğlu'nun 2015 yatırım hedefi ise yeni bir fabrika kurmak. Efendioğlu Mermer Genel Müdürü Erkan Efendioğlu, çalışan sayısının 90 olduğunu, yıl sonuna kadar 170 çalışana çıkacaklarını belirtti. Efendioğlu, "2013'te 6.7 milyon dolarlık ihracatımız, 5.2 milyon dolarlık da iç piyasa satışımız oldu" dedi. Bu yıl 31 milyon 500 bin dolar ciro hedeflediklerini belirten Efendioğlu, "Manisa'daki ocak yatırımı ile 25.2 milyon dolarlık ihracat planlıyoruz. İç piyasaya da 6.3 milyon dolarlık satış hedefimiz var" diye konuştu.

Sanatın okulu Mimar Sinan ile işbirliği
Türkiye'nin hammadde ve işlenmiş ürün konusunda son 10 yılda büyük bir hareket kazandığını ve Çin ile Hindistan'ı yakaladıklarını ifade eden Erkan Efendioğlu, Türkiye'nin farklı tasarımlara yönlenerek diğer ülkelerden bir adım öne çıkabileceğini vurguladı. Efendioğlu, "Çin'in üretimde gösterdiği başarıyı biz tasarımda göstermeliyiz. Tasarımda başarılı olursak mermerimizi yurtdışına en iyi fiyatlarla satabiliriz. Bu düşünce ile başta Mimar Sinan Üniversitesi olmak üzere pek çok üniversitenin iç mimarlık ve mimarlık bölümleriyle işbirliği içindeyiz. Yeni tasarım ürünlerle mermere katma değer kazandırmayı planlıyoruz. Her yıl Ar-Ge birimine cironun yüzde 10'unu ayırıyoruz" şeklinde konuştu.
 
Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Mutfak tezgahı seçerken nelere dikkat edilmeli?
  • 26.11.2022 11:01

Mutfak tezgahı seçerken nelere dikkat edilmeli?

Evde en çok zaman geçirilen mekanlardan olan mutfaklar, son yıllarda pandemi ned ...

Manisa Şehzadeler'de 2 bin 300 konutluk dönüşüm başladı!
  • 10.02.2022 08:31

Manisa Şehzadeler'de 2 bin 300 konutluk dönüşüm başladı!

Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde 365 dönüm alandaki 2 bin 300 konutu içeren kents ...

Kariye Camisi'nin halılarına son dokunuşlar
  • 24.10.2020 16:47

Kariye Camisi'nin halılarına son dokunuşlar

Türkiye genelinde çok sayıda caminin halılarının dokunduğu Manisa'nın Demirci il ...

Demirci'nin otantik evleri fotoğrafçıların ilgisini çekiyor
  • 22.10.2020 11:08

Demirci'nin otantik evleri fotoğrafçıların ilgisini çekiyor

Manisa'nın Demirci ilçesine bağlı Kargınışıklar Mahallesi'nde ahşap ve kerpiçten ...

İstanbul'da ofis kiralama hacmi yüzde 30 azaldı
  • 06.02.2021 10:08

İstanbul'da ofis kiralama hacmi yüzde 30 azaldı

Genel merkez ofisleri küçülüyor, evden rahat çalışamayan ekipler esnek kullanıml ...