maritbet girişmaritbet
Avrupa Konutları Kale 2014'te satışa çıkacak!

Avrupa Konutları Kale 2014'te satışa çıkacak!

Artaş İnşaat’ın Topkapı’da Kale Kilit’ten satın aldığı eski Man Fabrikası arazisinde gerçekleştireceği Avrupa Konutları Kale projesi gelecek yıl satışa çıkacak

Artaş İnşaat 5 yıl içinde 10 bin nitelikli konut üretme hedefine Avrupa Konutları Kale ve Avrupa Konutları TEM 2 projeleri ile yürüyor. Kale Kilit'in 2009 yılında MAN Otobüs Fabrikası'ndan satın aldığı Topkapı'daki arazide Avrupa Konutları markasının sahibi olan Artaş İnşaat, Avrupa Konutları Kale ismi ile yeni projesini 2014 yılında hayata geçirecek.

Proje 2014'te satışta

Yaklaşık 40 dönümlük bir araziye inşa edilmesi planlanan Avrupa Konutları Kale projesi Artaş İnşaat'ın yoğunluğundan dolayı gelecek yıl satışa çıkacak. Proje geliştirme çalışmalarının devam ettiğini belirten Artaş İnşaat Satış Koordinatörü Varol Tezmen, www.emlaktasondakika.com'a yaptığı özel açıklamada şu anda Kale projesinin öncelikli olmadığının altını çizdi. Bölgenin ihtiyaçları doğrultusunda projenin şekilleneceğini belirten Tezmen, "Şu anda projeye ağırlık vermiyoruz. Satışa çıkması gelecek yıldan önce olmaz. Sadece bizi telefonla arayanların numaralarını alıyoruz. Bu da ön satış talebi toplama sayılmaz" dedi.

Fiyatlar hakkındada bir açıklam yapan Tezmen, "Çevreden hep 5 bin lira gibi fiyatlar duyuyoruz. Bu rakamın gerçeklikle ilgisi yok. Yakın çevreden başka projelerde fiyatların 9 bin 500 liralara kadar çıktığını duyuyoruz. O zaman söylenen rakamlar çok mütevazi kalır. Ayrıca arsa fiyatının ve KDV'nin de belli olmasından sonra fiyatı belirleyebiliriz. KDV'nin yüzde 8 mi yoksa yüzde 18 mi olacağını bilmiyoruz. Gelecek yıl satışı çıkması planlanan bir projenin şimdiden fiyatını belirlemek gerçekçi olmaz" diye konuştu. 

Avrupa Konutları TEM 2 geliyor

Bu yıl sonuna kadar Avrupa Konutları TEM 2 projesini satışa çıkarmayı planladıklarını belirten Tezmen, tahmini fiyatların 4 bin 500 ile 5 bin lira arasında olacağını tahmin ettiğini dile getirdi.

Çok katlı olması bekleniyor

Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Bakanı Süleyman Çetinsaya daha önce yaptığı açıklamalarda İstanbul'da 4-5 katlı projelerin kurtarmayacağını belirterek, “Dünya marka şehirlerinde yüksek binalar yapılıyor. İstanbul'da da tarihi bölgeler dışındakiler de böyle olmalı. Az katlı binaların çok geniş alanlarda yapılması gerekir. Maalesef İstanbul'da arsa metrekare fiyatları çok pahalı. Proje geniş bir sahaya yayılırsa yeşil alan da kalmaz" diye konuşmuştu.

Avrupa Konutları Kale nerede?

Avrupa Konutları Kale projesi Topkapı'daki Maltepe Mahallesi'nde, Yeşil Kundura'nın arka tarafındaki eski Man Kamyon Otobüs Fabrikası arazisinde konumlanıyor. Cevizlibağ otobüs durağının hemen dibinde bulunan eski Man Otobüs Kamyon Fabrikası, Man'ın buradan taşınması sonrasında Kale Kilit grubu tarafından satın alınmıştı. Kale Kilit ise bu arsayı Artaş İnşaat'a Avrupa Konutları Kale projesini yapması için açıklanmayan bir bedel karşılığı devretti. 

Projeye yakın konumda Fer Yapı'nın Parima Rezidans'ı, Beyaz İnşaat'ın Beyaz Rezidans'ı, Kiptaş'ın Merkez Evleri, Ağaoğlu Bahçelievler My City, Ağaoğlu Bakırköy 46 gibi markalı konutların varlığına ek olarak yeni projler de yükselmeye devam ediyor.

Bölgenin değeri yükseliyor

Bölgede en son Emlak Konut GYO tarafından Bakırköy'de gelir karşılığı ihale edine 85 bin metrekarelik arsanın ihalesini de Egeyapı Group ve ortakları kazanmıştı. İBB'nin bu bölgeye 500 bin metrekarelik Central Park benzeri bir park yapmak istemesi üzerine ihale dondurulmuştu. Bu parkın gerçekleşmesi de Avrupa Konutları Kale projesini olumlu etkileyecek.

Avrupa Konutları Kale İletişim Bilgileri;

Web: http://www.avrupakonutlari.com/

Hüseyin Belibağlı/Emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Avrupa Konutları Esentepe reklam filmi yayında!
  • 19.10.2022 11:06

Avrupa Konutları Esentepe reklam filmi yayında!

Artaş İnşaat tarafından hayata geçirilen Avrupa Konutları Esentepe projesinin re ...

Süleyman Çetinsaya, sosyal konut kampanyasını değerlendirdi!
  • 14.09.2022 10:23

Süleyman Çetinsaya, sosyal konut kampanyasını değerlendirdi!

Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ...

Artaş İnşaat Turizm Satış&Pazarlama Direktörü Berna Burçin Çakır oldu
  • 18.08.2022 09:57

Artaş İnşaat Turizm Satış&Pazarlama Direktörü Berna Burçin Çakır oldu

25 yıldır turizm sektöründe görev alan Berna Burçin Çakır, bundan böyle Artaş Gr ...

Kale Kilit Alarmlı Silindir ile evler daima güvende!
  • 23.07.2022 00:15

Kale Kilit Alarmlı Silindir ile evler daima güvende!

Kale Kilit’in dünyada bir ilke imza atarak geliştirdiği Alarmlı Silindir, 100 de ...

Avrupa Konutları Esentepe'nin maket videosu yayında!
  • 21.07.2022 11:25

Avrupa Konutları Esentepe'nin maket videosu yayında!

Artaş İnşaat ile Betacons ortaklığında hayata geçirilen Avrupa Konutları Esentep ...

Avrupa Konutları Esentepe ön satışa çıktı!
  • 19.07.2022 11:22

Avrupa Konutları Esentepe ön satışa çıktı!

Anadolu Yakası’ndaki ikinci projesini ‘Avrupa Konutları Esentepe’ markasıyla Kar ...