maritbet girişmaritbet
ARKİV Buluşmaları: Amacımız yalın, basit, ancak çarpıcı bir yapı oluşturmak!

ARKİV Buluşmaları: Amacımız yalın, basit, ancak çarpıcı bir yapı oluşturmak!

Kalebodur ve Arkitera işbirliği ile düzenlenen 26’ncı ARKİV Buluşması, İstanbul’da Bomonti Modern Palas'ta gerçekleşti. Katılımcılara örnek daireleri gezdirerek bilgi aktaran Proje Direktörü Bülent Dündar, yalın, basit, ancak çarpıcı bir yapı oluşturmayı amaçladıklarını söyledi

Türkiye'nin seramik alanında öncü markası Kalebodur sponsorluğunda, Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından gerçekleştirilen ARKİV Buluşmaları devam ediyor. Henüz tamamlanmamış projelerin, mimarları tarafından ele alındığı ve katılımcı grup ile tartışıldığı ARKİV Buluşmaları'nın 26'ncısında, Swanke Hayden Connell Mimarlık (SHCA) Proje Direktörü Bülent Dündar tarafından katılımcılara bilgi aktarıldı. 

Uzun soluklu bir çalışma
 
Extensa Bomonti Modern Palas'ta dün gerçekleştirilen etkinlikte, projenin hazırlık, tasarım ve uygulama süreçlerini aktaran Bülent Dündar, yoğun emek sarf edilmiş, uzun soluklu bir çalışma içinde olduklarını belirtti. Bölgeyi iyi bildiklerini kaydeden Dündar, daha önce farklı projelerle birlikte gerçekleştirdikleri Extensa Bomonti Apartmanı projesi ile edindikleri deneyimi de, Bomonti Modern Palas'a yansıttıklarını söyledi. Bülent Dündar, Bomonti Modern Palas'ın, bugüne kadar çalıştığı birçok proje arasında ayrı bir önem taşıdığını belirterek, projeyi, her aşamasında takip ettiğini açıkladı.  
 
Çevresel faktörler ve enerji performansı da etkili 
 
Sırasıyla, konum, arsa, analizler, yönelim, kütle çalışması, planlama, cephe tasarımı, iç mekan ve peyzaj detaylarını paylaşan Bülent Dündar, yalın, basit, ancak modern, çarpıcı bir yapı oluşturmanın tasarım amaçları olduğunu vurguladı. Çevresel faktörlerin ve enerji performansının da projede etkili olduğunu ifade eden Dündar, tüm analizler sonucunda binanın uzun cephelerin Doğu-Batı yönüne yerleştirildiğini, kütle çalışmasında farklı varyasyonlarla, kutu formunun görünürlüğü ortaya koyacak şekilde yükseltildiğini anlattı.  
 
Modüler kurgu, gridal sistem
 
Tek daire yapısından çıkan modülle bina bütününe ulaşıldığını söyleyen Dündar; tek daireden oluşturulan aks sistemine diğer dairelerin oturtulup, gridal bir sistem oluşturulduğunu kaydetti. Projede: 1+1, 2+1, penthouse tipi olmak üzere 98 adet daire bulunduğunu ve her daireye ait otopark olduğunu anlatan Dündar, bölgedeki otopark sıkıntısının önemine değinerek, bu sorunu yarım katlarla çözdüklerini aktardı. Bölge dokusuyla uyum için dış cephede toprak renklerinin tercih edildiğini belirten Dündar, iç mekanının Arketipo Design tarafından projelendirilen yapının vaziyet planında arkaya çekilerek, ön tarafta önemli bir hacimde peyzaj alanı yaratıldığını sözlerine ekledi.  
 
26'ncı ARKİV Buluşması'nda, sunum ve anlatımın ardından örnek daireler gezilerek, proje detayları tartışıldı.
 
Katılımcılar
 
26'ncı ARKİV Buluşması'na; Kalebodur'dan Şebnem Birol, Pelin Özgen, Ayşe Çamcı, Arkitera Mimarlık Merkezi'nden Selin Biçer, Ömer Yılmaz, Çiğdem Çoban, Uğur Ceylan, Aslı Uzunkaya, SHCA'den Burcu Şenparlak, Zeynep Orberk, Özge Saka, Ceren Engin, Bengi Amaç, Burcu Kocahan, Hasan Tunay Cengiz, Raif Fikret Karabulut, Duygu Gülaydın, Seide Gedik, Fulya Eliyatkın, Hande Akarsu, İpek Candemir, Duygu Kavzak, Vural Armutçuoğlu, Arketipo Design'dan Gökçe Kocatürk, IC İçtaş'tan Selçuk Özkan, Şanal Mimarlık'tan Alexis Şanal, IND'den Arman Akdoğan, Cesa Mimarlar'dan Murat Şahin, Bahadır Kul Mimarlık'tan Nurgül Yardım, Atelye 70'den Sema Uğurlu, Aylin Yılmaz ile XXI Mimarlık Tasarım ve Mekan Dergisi'nden Beste Sabır katılımcılar arasında yer aldı.
 
ARKİV Buluşması'nda projeler yerinde tartışılıyor
 
Kalebodur sponsorluğunda, Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından gerçekleştirilen ARKİV Buluşması; kapalı oturumlar halinde, belli periyotlarda düzenleniyor ve her buluşmada farklı bir proje geziliyor ve tartışılıyor. Buluşmaların kaydedildiği videolar, ARKİV'de ilgili projelerin başlıkları altında yayınlanıyor. Henüz tamamlanmamış bir projenin mimarlarının öncülük ettiği ve mevcut çalışmanın küçük bir grup tarafından tartışıldığı ARKİV Buluşmaları, İstanbul Sapphire, Trump Towers, İpekyol Tekstil Fabrikası, Doluca Şarapçılık, DDB Tuzambarı, Ankara Arena ve Kuum Otel SPA gibi birçok önemli projede gerçekleşti.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kalebodur'dan Çan Kamusal Alan Dönüşüm Projesi!
  • 26.05.2022 16:18

Kalebodur'dan Çan Kamusal Alan Dönüşüm Projesi!

Kalebodur kuruluşunun 65’inci yılında "İyi Bak Dünyana" mottosuyla doğduğu topra ...

Orka Banyo, pandemide cirosunu yüzde 40 artırdı
  • 18.09.2021 14:40

Orka Banyo, pandemide cirosunu yüzde 40 artırdı

Banyo mobilyası sektöründe 30 yılı geride bırakan ORKA Banyo, pandemi döneminde ...

TSKB ve Arkitera gayrimenkulün geleceğini konuştu!
  • 23.11.2012 17:18

TSKB ve Arkitera gayrimenkulün geleceğini konuştu!

TSKB Gayrimenkul Değerleme ve Arkitera Mimarlık Merkezi işbirliğiyle TSKB Cennet ...

Kaleseramik’ten inovatif ve yenilikçi tasarımlar
  • 11.06.2021 16:34

Kaleseramik’ten inovatif ve yenilikçi tasarımlar

Kaleseramik, değişen tüketici alışkanlıklarına yenilikçi yanıtlar vermeyi sürdür ...

Kalebodur'dan virüs karşıtı teknoloji: Kaleguard Defence
  • 16.03.2021 10:57

Kalebodur'dan virüs karşıtı teknoloji: Kaleguard Defence

Kalebodur, bakteriler ve Covid-19 gibi virüsler üzerindeki etkinliği klinik test ...