maritbet girişmaritbet
Kalebodur'dan virüs karşıtı teknoloji: Kaleguard Defence

Kalebodur'dan virüs karşıtı teknoloji: Kaleguard Defence

Kalebodur, bakteriler ve Covid-19 gibi virüsler üzerindeki etkinliği klinik testlerle onaylanmış yeni bir yüzey koruma teknolojisi geliştirdi.

Üstün kalitesiyle yıllardır sağlıklı ve hijyenik yaşam alanları için en ideal çözümler geliştiren Kalebodur, bakteriler ve özellikle de Covid-19 gibi zararlı virüsler üzerindeki etkinliği klinik testlerle onaylanmış yeni bir yüzey koruma teknolojisi geliştirdi. Yeni çağın hijyen teknolojisine sahip Nano Gümüş İyonların kullanıldığı, T.C. Sağlık Bakanlığı onaylı Kaleguard Defence teknolojisi, gözle görünmeyen tehlikeli mikroorganizmaların gelişip çoğalmalarını engelleyerek, yaşam alanlarında uzun süreli hijyen sağlıyor. Kalebodur'un yeni yüzey teknolojisi Kaleguard Defece ile yaşam alanlarında virüs ve bakteri tehlikesi tarih oluyor.

İnsanlığı etkileyen küresel salgın ile birlikte hijyen artık herkesin olmazsa olmazı haline geldi. Özellikle Covid- 19 pandemisi ile birlikte yüzeylerdeki virüs, bakteri ve mikropların insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerini en aza indirebilmek, uzmanların üzerinde en çok çalıştığı konulardan biri oldu.  

Türkiye'ye bugüne kadar kazandırdığı pek çok inovatif ürünü ile sektöre öncülük eden Kalebodur, bu kez de yüzeylerin hijyen kalitesini arttırmak için kolları sıvadı. Yüzey koruma teknolojisini 2011 yılında hayata geçiren ve dünyada bu teknolojiyi uygulayan ilk marka olan Kalebodur; uzun ve titiz çalışmaların ardından tehlikeli mikroorganizmalara karşı 2 yıla kadar hijyen garantisi sunan Kaleguard Defence ürün grubunu tasarladı. Natech laboratuvarlarında geliştirilen Kaleguard Defence; uygulandığı yüzeylerde bakteri, virüs ve mikropların tutunmasına, yerleşmesine ve üremesine izin vermeyerek, tüm ortamı hijyenik ve daha sağlıklı hale getiriyor.

Kaleguard Defece ile yaşam alanlarında sağlıklı, hijyenik ve güvenli yüzeyler 

Uzmanlara göre, tüm dünyayı etkileyen Covid-19 virüsü, oda sıcaklığındaki alüminyum yüzeylerde 2-8 saat, metal yüzeylerde 5 gün, ahşap yüzeylerde 4 gün, cam yüzeylerde 4 gün, kâğıtta 4-5 gün, plastik yüzeylerde 9 gün ve aerosol içinde kuru yüzeylerde de 6 güne kadar aktivitesini sürdürebiliyor. Gözle görünmeyen bu mikroorganizmalar, yüzeylerde uzun süre yaşayarak ve bulaştıkları yerlerde çoğalarak insan sağlığını tehdit eder hale geliyor. Bu kez de sorunun önüne geçmek adına yaşam alanlarından daha fazla kimyasal temizlik ürününü kullanmaya başlanıyor. Kimyasal temizlik malzemeleriyle yapılan aşırı temizlik ise, insan derisi üzerinde kalıcı hasarlara ve ciğerlerde yanmalara sebep olmasının yanında aynı zamanda yüzeylerin üzerindeki renk, kayganlık, dayanıklılık gibi özelliklerini zaman içinde bozulmasına neden oluyor. 

Kaleguard Defence teknolojisi ise, tüm bu sorunlara güvenli ve sağlıklı bir çözüm getiriyor. Silverzone iş bilirliği ile geliştirilen yüzey solüsyonu sayesinde Nano Gümüş İyonların yer aldığı antimikrobiyal yüzeyli seramikler, Covid-19 dahil birçok zararlı virüs ve bakteriyi yok ederek; gözle görülmeyen tehlikelere karşı koruma sağlıyor. Özellikle mutfak, banyo, salon, havalimanı, hastane, okul, otel, havuz- SPA, spor salonu ve AVM gibi insan sirkülasyonu ve kullanımın yoğun olduğu alanlarda bulunan Kaleguard Defence teknolojisi, maksimum hijyene sahip sağlıklı mekanlar oluşturuyor.

Uygulandığı tüm yüzeylerde siz ve sevdikleriniz için güvenli yaşam alanları oluşturan Kaleguard Defence, görünmeyen tehlikelere karşı yüzeylere güvenle dokunabilmeyi sağlıyor. Bakteri ve virüslerin hücre zarına zarar vererek, yapısal olarak bozunuma uğratmasının yanında, mikropların yapısında bulunan protein zincirlerini de bozarak enerji üretimlerini durduruyor. Aktif oksijenleri etkinleştirerek, mikropların oksidatif bozunumuna neden olan teknoloji, patojenlerin genetik materyallerini yani DNA'larını bozarak, çoğalmalarını engelliyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kalebodur'dan Çan Kamusal Alan Dönüşüm Projesi!
  • 26.05.2022 16:18

Kalebodur'dan Çan Kamusal Alan Dönüşüm Projesi!

Kalebodur kuruluşunun 65’inci yılında "İyi Bak Dünyana" mottosuyla doğduğu topra ...

Kaleseramik’ten inovatif ve yenilikçi tasarımlar
  • 11.06.2021 16:34

Kaleseramik’ten inovatif ve yenilikçi tasarımlar

Kaleseramik, değişen tüketici alışkanlıklarına yenilikçi yanıtlar vermeyi sürdür ...

Kale Banyo ürünleri ile yaşama su ol!
  • 22.03.2021 16:26

Kale Banyo ürünleri ile yaşama su ol!

Kale Banyo, doğaya dost, çevreci, sürdürülebilir ürün ve projeleri ile yaşama su ...

Kalebodur'dan virüs karşıtı teknoloji: Kaleguard Defence
  • 16.03.2021 10:57

Kalebodur'dan virüs karşıtı teknoloji: Kaleguard Defence

Kalebodur, bakteriler ve Covid-19 gibi virüsler üzerindeki etkinliği klinik test ...

Kalesinterflex ile tüm yüzeylerde hijyen sağlayın
  • 17.01.2021 09:15

Kalesinterflex ile tüm yüzeylerde hijyen sağlayın

Kalebodur'un sektöre sunduğu Kalesinterflex, en büyük ve en ince özelliklerinin ...

Kale’den evlerde değişim rüzgarı başlatan kampanya
  • 02.12.2020 15:47

Kale’den evlerde değişim rüzgarı başlatan kampanya

Kale, “Kale ile evlerde değişim rüzgarı” sloganıyla, yüzde 45'e varan indirimler ...