maritbet girişmaritbet
Seba İnşaat'tan Cendere'ye 3 yeni proje!

Seba İnşaat'tan Cendere'ye 3 yeni proje!

Levent'te gecekonduların ağırlıkta olduğu Levazım'da lüks konut projesi 'Seba FloraEvleri' ile adını duyuran Seba İnşaat şehir merkezinde büyüme atağına kalktı

Levent'te gecekonduların ağırlıkta olduğu Levazım'da lüks konut projesi 'Seba FloraEvleri' ile adını duyuran Seba İnşaat şehir merkezinde büyüme atağına kalktı. Ulus'un son imarlı arazisinde 'Seba Ulus' adıyla 80 lüks konut inşa etmeyi planlayan şirket, Kağıthane'ye bağlı Cendere'nin kentsel dönüşümünde de rol alma kararı aldı. Şirket, konut ve ofislerin yer alacağı 3 projeye 300 milyon dolar yatırım yapmaya hazırlanıyor.

Levent'te gecekonduların ağırlıkta olduğu Levazım'ın yüzünü 15 dönümlük arazide başlattığı 80 konutluk 'Seba Flora Evleri' projesi ile 2010 yılında yenileyen ve projeyi 20 Temmuz'da teslim etmeye hazırlanan Seba İnşaat,  şehir merkezinde başlattığı projeler arasına Ulus ve yine bir kentsel dönüşüm alanı olan Cendere'yi ekliyor.

İstinye'de 56 konutluk Seba Vista projesini Ağustos sonunda teslim etmeye hazırlandıklarını söyleyen Seba İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Engin Keçeli Ulus'ta kalan son imarlı büyük araziyi satın aldıklarını, Özel Musevi Lisesi'nin hemen arkasında yer alan 20 dönümlük arazide 60 milyon dolar yatırımla 5 katlı 80 daireli bir projeye başlayacaklarını açıkladı. Seba Ulus adındaki projeyi Mayıs 2013'te başlayarak 24 ayda tamamlayacaklarını söyleyen Keçeli, "Projede 180 metrekare normal daireler ile 250 metrekarelik bahçe ve çatı dubleksleri yer alacak. Metrekare fiyatı ise 8 bin doları bulacak. Sosyal alanların tamamının yer alacağı projeyi bölgeye tutkun olanlar şimdiden soruşturuyor" dedi.

İstanbul'da asıl hedeflerinin Kasım 2011'de kentsel dönüşüm alanı ilan edilen Cendere'yi yenileyen en önemli firmalardan biri olmak olduğunu kaydeden Keçeli, "Burada 300 milyon dolarlık yatırımla 3 proje başlatacağız. Biri kendi arazimizde diğer ikisi ise arsa sahipleriyle hasılat paylaşımlı olarak gerçekleşecek. Kendi arazimizde sadece konut hasılat paylaşımlı projelerden birinde konut ve ofis diğerinde ise sadece ofisler yer alacak" diye konuştu.

400 konut ile başlayacak

Projelerden birinin kendi arazileri olan 58 dönümde başlayacak Cendere Inntown projesi olduğunu söyleyen Keçeli "58 bin metrekarelik satılabilir alana sahip projemizde 400 konut inşa etmeyi planlıyoruz. 150-160 ve 200 m2 daireleri metrekaresi 3 bin 500-4 bin dolardan satacağız. Projelere 6 ay içinde başlayıp 2.5-3 sene içinde tamamlamayı planlıyoruz"dedi.

Maslak gibi şehir merkezinde çalışıp Boğaz fiyatlarına ulaşamayan kesimi hedeflediklerini vurgulayan Keçeli diğer projelerle ilgili şöyle konuştu: "Hasılat paylaşımlı projelerin ise biri 60 bin metrekaresi yer üstü, 40 bin metrekaresi yeraltı olmak üzere toplamda 100 bin metrekarelik bir alanda gerçekleşecek. Yatırımın yüzde 40'ının konut yüzde 60'ının ofis olması hedefleniyor. Diğer hasılat paylaşımlı ofis projesi ise 20 bin 680 metrekarelik arsa üzerinde 20 bin metrekarelik satılabilir alana sahip olacak. Bu proje için Türkiye'nin en büyük şirketlerine yönelik blok satış ya da kiralama yapmayı hedefliyoruz. Metrekare fiyatlarının 3 bin 500-4 bin dolar olması planlanıyor."

Seba İnşaat ilk olarak 2009 yılında Levent Levazım'da Seba Flora Evleri arazisindeki 39 gecekondu sahibinin her birine arsaları bırakmaları karşılığında 300'er bin lira teklif etmesi ve gecekonducuların bu teklifi kabul edip evlerini yıkarak 1 günde araziyi terketmesiyle gündeme gelmişti. Metrekaresi 6 bin dolardan satılan ve 4 dairenin kaldığı Seba Flora 20 Temmuz'da teslim ediliyor.17 yıldır gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren şirket bugüne kadar 2 bin 500'den fazla konut ofis kalanı ve iş merkezi tamamladı.

Cendere'de firmalar rekabete girdi

Yaklaşık 15 yıl öncesinin İstinyesi olarak tanımlanan Cendere'de fabrikaların Gebze Çorlu'ya taşınması burasını firmalar için cezbedici bir dönüşüm alanına dönüştürdü. E-5 ve TEM otoyollarının arasında konumlanan Cendere İstanbul'un Boğazlarla birlikte en önemli soluk borusu olarak gösteriliyor. Sırtı ormana dayalı şehir merkezinde büyük projeler geliştirmeye olanak veren Cendere'de belediye 500 dönüm arazide imarlı alan yarattı. Harita üzerinde tapu planları yapılmakta olan bölgede 6 ay sonra firmalar çalışmalar yapmaya başlayacak.

Artaş İnşaat Aydınlı Yapı ve Keleşoğlu İnşaat Evyap arazisi üzerinde 4 bin konut otel ofis ve AVM'den oluşan bir karma proje planlarken Eroğlu ve Hedef İnşaat gibi firmalar da burada yatırıma hazırlanıyor. Boğaz'ın sularının Ayazağa ile Sarıyer Çayırbaşı arasında inşa edilecek tünelle Kağıthane Cendere'deki Sadabat Deresi'ne taşınmasını öngören Haliç'I temizleme projesi de bölgenin önemini ortaya koyuyor.

Bodrum'da denize sıfır projelerle yabancıya toplu satış yapacak

1998'den bugüne kadar İstanbul projeleri ile eş zamanlı olarak Bodrum'da da faaliyet gösteren Seba İnşaat Gündoğan Yalıkavak ve Güllük'te denize sıfır projeler yürütüyor. Şirketin Gündoğan'daki 32 dairelik Seba Farilya ve Yalıkavak'ta 44 dairelik Seba Green projelerindeyaşam başlarken 18 dairelik Seba Boutique de tamamlanma aşamasına geldi.

2 yeni projenin de hazırlıklarını yürüttüklerini açıklayanSeba İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Engin Keçeli "Güllük'te havaalanına15 km uzaklıkta Ada Bükü koyunda 36 dönümde 134 villadan oluşacak. Seba Peninsula projesine Eylül'de başlayacağız. Denize sıfır olmasıyla dikkat çeken proje Bodrum'daki tek golf alanı 18 ve 9 delikli Vita Golf'ün hemen yanındaki arazide inşa edilecek. Haziran 2013'te yaşamın başlayacağı proje özellikle yabancılara sunulacak ve yurtdışında tanıtımları yapılacak projede toplu satış imkanıda bulunacak. Bodrum'da başlatacağımız ikinci projemiz ise Seba Marin. Haziran sonunda satışları başlayacak proje Yalıkavak Marina'ya komşu arazide inşa edilecek ve 44 bağımsız bölümden oluşacak. Mimar Koray Yavuzer'in tasarladığı projenin inşaatı Eylül'de başlayacak ve bu iki projede ortalama 120 metrekarelik daireler metrekaresi 5 bin dolardan satılacak."

Nihal Yuvacan/Vatan

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Seba Office Boulevard basın lansmanı yayında
  • 26.11.2014 17:21

Seba Office Boulevard basın lansmanı yayında

Kağıthane'de Cendere Caddesi üzerine konumlandırılan Seba Office Boulevard, 25 K ...

Seba Office'i mimarı Koray Yavuzer anlatıyor
  • 26.11.2014 17:18

Seba Office'i mimarı Koray Yavuzer anlatıyor

204 bağımsız bölümden oluşan Seba Office Boulevard, Kağıthane'de hayata geçirili ...

Seba Office Boulevard'ı Nedim Keçeli'den dinleyin!
  • 26.11.2014 17:13

Seba Office Boulevard'ı Nedim Keçeli'den dinleyin!

Seba İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nedim Keçeli, Seba Office Boulevard projesini ...

Seba Office Boulevard Kağıthane foto galerisi
  • 25.11.2014 15:06

Seba Office Boulevard Kağıthane foto galerisi

Seba Office Boulevard projesi; koridorları doğal gün ışığı ile besleyen kat bahç ...

Seba Mare Gündoğan satışa çıktı!
  • 16.02.2021 11:21

Seba Mare Gündoğan satışa çıktı!

Seba İnşaat’ın Bodrum’daki yeni projesi Seba Mare Gündoğan'da satış süreci başla ...

İşte illere göre konut satış karnesi!
  • 17.01.2021 08:00

İşte illere göre konut satış karnesi!

Türkiye genelinde konut satışları rekora imza atarken il karneleri de ortaya çık ...