maritbet girişmaritbet
Cisa deprem kilidi binalarda can güvenliğini artırıyor

Cisa deprem kilidi binalarda can güvenliğini artırıyor

Özellikle deprem ve yangın gibi hızlı tahliye gerektiren hallerde, kapı kilitleri büyük önem taşıyor. Dolayısıyla kilit mekanizmalarını belirlerken daha seçici davranmak gerekiyor

Özellikle deprem ve yangın gibi hızlı tahliye gerektiren hallerde, kapı kilitleri büyük önem taşıyor. Dolayısıyla kilit mekanizmalarını belirlerken daha seçici davranmak gerekiyor. Hem üst seviyede güvenlik, hem de hızlı ve kolay açılan kilit mekanizmaları tercih edilmeli…
 
İnsanların güvenlik kaygısı ile çelik kapı kullanımına yöneldikleri bilinen bir gerçek. Türkiye'de büyük bir pazar haline de gelen çelik kapılar, güvenliği sağlarken bazı olumsuzlukları da beraberinde getirebiliyor. Bunlardan en önemlisi, üstünde çok fazla kilit mekanizması bulunan bu kapıların acil durumlarda hızlıca açılmasının pek mümkün olmamasıdır.
Dışarıdan müdahalelere karşı güvenliği sağlamayı amaçlayan eski nesil kapı kilitleri, tahliye gibi zorunluluk durumlarında kolayca açılamama gibi problemleri de beraberinde getirmektedir. Uluslar arası güvenlik teknolojileri firması olan Ingersoll Rand'ın Cisa markalı ComFortlock kilitleri kapıların açılıp kapanmasına kolay ve hızlı çözüm getiriyor. ComFortlock'ta bir kol marifeti ile kilit mekanizması çalıştırılırken, sadece kolu aşağı indirerek kilitli sürgüleri açmak ve acil çıkış sağlamak mümkün oluyor. 

Çocuk kilidi de bulunuyor
Cisa - ComFortlock kilit mekanizmaları sadece kapı kolunu yukarı kaldırarak içeriden veya dışarıdan kilitlenebiliyor. İçeriden yine kol indirerek açılabilen kilidi dışarıdan açmak içinse her zaman anahtar kullanıyor. Çocuklu aileler kilidi içeriden anahtarla açmayı tercih edebilirler. Bu durumda çocuk kilidi fonksiyonunu devreye almak yeterli olacaktır.
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz