maritbet girişmaritbet
Rusya, APEC Zirvesi için 21 milyar dolar harcadı!

Rusya, APEC Zirvesi için 21 milyar dolar harcadı!

Rusya’nın 2-9 Eylül tarihleri arasında ev sahipliği yapacağı Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği (APEC) zirvesinin toplam maliyeti ortaya çıktı

 

Rusya'nın 2-9 Eylül tarihleri arasında ev sahipliği yapacağı Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği (APEC) zirvesinin toplam maliyeti ortaya çıktı.

Buna göre, Rusya açısından tüm dünyaya yönelik bir 'prestij gösterisi'ne dönüşen zirve, Londra Olimpiyatları'ndan bile daha pahalıya mal oldu. Kommersant'ın Rusya Bölgeler Bakanlığı verilerine dayandırdığı habere göre, toplam zirve maliyeti 679 milyar ruble, yani 21.2 milyar dolar oldu. Londra olimpiyat oyunları için 14 milyar dolar harcanmıştı. Bu arada zirvede konuk liderlerin ağırlanmasıyla ilgili yeni ayrıntılar belli oldu. Forum boyunca her ülke lideri özel başkanlık dairelerinde kalacak. Bu projelerin toplam maliyeti ise 2,1 milyarı buldu. Ülkenin Uzak Doğu bölgesindeki Russki Adası'nda gerçekleşecek APEC zirvesinin projelerinin büyük bölümünü üstlenen 'Krocus' şirketinin sahibi ünlü milyarder Aras Agalarov, Komsomolskaya Pravda'ya toplantı hazırlıklarının ayrıntıları hakkında bilgi verdi.

30 ÜLKENİN LİDERLERİ GELİYOR

30 ülkenin liderlerinin yanı sıra 100'den fazla ülkeden heyetlerin katılacağı zirvede kullanılacak objelerin büyüklüğünün 948 bin metrekare olduğunu söyleyen Agalarov, devlet başkanlarının, her biri 300 metrekarelik, içinde çalışma odası, yatak odası, salon ve mutfağı olan VIP apart dairelerde kalacağı bilgisini verdi. Zirve için inşa edilen objelerin toplam maliyetini 70 milyar ruble (yaklaşık 2,1 milyar dolar) olarak açıklayan oligark, bunun 18 milyar rublesinin vergilere gideceğini ekledi.

Akşam

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Rusya, APEC Zirvesi için 21 milyar dolar harcadı!
  • 02.09.2012 09:59

Rusya, APEC Zirvesi için 21 milyar dolar harcadı!

Rusya’nın 2-9 Eylül tarihleri arasında ev sahipliği yapacağı Asya Pasifik Ekonom ...