maritbet girişmaritbet
Muz, sert kahve, ve su... Nedir bunlar!

Muz, sert kahve, ve su... Nedir bunlar!

Tony Blair ekim ayında Bilgi Üniversitesi’nde konuşma yapmak üzere İstanbul’a geliyor. Blair kulise muz, sert kahve ve su istiyor.

Tony Blair ekim ayında Bilgi Üniversitesi'nde konuşma yapmak üzere İstanbul'a geliyor. Blair kulise muz, sert kahve ve su istiyor. Kalacağı otel, geliş ve dönüş tarihi de güvenlik gerekçesiyle Blair'ın ofisi tarafından sır gibi saklanıyor

SEMBOLİK BAĞIŞ KARŞILIĞI
Bilgi Üniversitesi'nin Blair'in konuşması için Tony Blair Foundation'a (Tony Blair Vakfı) sembolik bir bağışta bulunduğu öğrenildi.

İngiltere'nin eski Başbakanı Tony Blair, ekim ayında İstanbul'a geliyor. 11 Ekim'de Bilgi Üniversitesi'nin konuğu olarak 2 konuşma yapmak için Türkiye'nin yolunu tutacak olan Blair'in ofisi güvenlik gerekçesiyle Türkiye'de kaç gün kalacağını, hangi otelde kalacağını, başka bir görüşme yapıp yapmayacağını ise sır gibi saklıyor. Konuşması sırasında sahne arkasında bulunması için istediği şeyler listesinde ise sert kahve, Diet Cola, muz ve su yer alıyor.

40 KİŞİYE ÖZEL OTURUM
Bilgi Üniversitesi Santral İstanbul kampusunda “Globalleşmenin getirdiği fırsat ve tehditler” konulu bir konuşma yapacak olan Blair, ilk oturumda 40 kişilik özel bir gruba seslenecek. İngiliz konsolosluğunun da katkısıyla hazırlanacak olan bu 40 kişilik gruba yapılacak olan konuşma basına kapalı olarak gerçekleşecek. İkinci oturumda ise Blair öğrencilerin ve basının katılımıyla oluşturulacak 500 kişiye seslenecek.
Blair'e birkaç hafta önce Türkiye'ye gelen eşi Cherie Blair'ın eşlik edip etmeyeceği ise şimdilik belirsiz. Laureatte International üniversitelerine bağlı olan İstanbul Bilgi Üniversitesi, Tony Blair'ı bu ağ kapsamında konuk edecek. Geçtiğimiz yıl da eski ABD Başkanı ve Laureate International Universities Onursal Başkanı Bill Clinton'ı konuşmacı olarak konuk eden üniversite “21'inci Yüzyılda Dünyamızı Bekleyen Tehditler ve Fırsatlar” konulu bir konferans gerçekleştirmişti. Laureate üniversitelerine konuk olan, konuşma yapan saygın isimlerin başında Bill Clinton, Barack Obama, Tony Blair, Jose Maria Aznar, Kofi Annan, Lech Walesa ve Gerhard Schröder geliyor.

43 YAŞINDA BAŞBAKAN OLDU
1953 doğunlu Tony Blair 43 yaşında, 1997 yılında başbakan oldu. 2001 yılı seçimlerinde ise tekrar başbakan oldu. İkinci döneminde özellikle dış politikaya ağırlık veren Blair, 11 Eylül saldırıları sonucunda Afganistan ve Irak saldırılarında ABD'ye destek verdi. Bu yüzden hem İngiltere'den hem de farklı ülkelerden tepki aldı. 2005'te üçüncü kez başbakan seçilen Blair 2006'da yaptığı açıklamada 1 yıl içinde başbakanlık koltuğunu başkasına devredeceğini açıkladı. Haziran 2007'de de görevi bıraktı.
 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Avrupa'da sokakta yaşayan evsizlerin sayısı artıyor
  • 11.10.2023 14:17

Avrupa'da sokakta yaşayan evsizlerin sayısı artıyor

Fransa, İngiltere, Almanya ve Belçika başta olmak üzere Avrupa'nın birçok ülkesi ...

İngiltere'de konut fiyatları yıllık bazda yüzde 6,3 arttı
  • 22.03.2023 16:17

İngiltere'de konut fiyatları yıllık bazda yüzde 6,3 arttı

İngiltere’de konut fiyatlarının ocakta bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6, ...

İngiltere'de, konutların enerji verimliliğine 1,8 milyar sterlin yatırım
  • 22.03.2023 11:05

İngiltere'de, konutların enerji verimliliğine 1,8 milyar sterlin yatırım

İngiltere, konutlar ve kamu binalarında enerji verimliliğini artırmak amacıyla 1 ...

Küçükçekmece'de tedbir amaçlı boşaltılan 3 katlı özel üniversite binası çöktü
  • 24.10.2022 10:06

Küçükçekmece'de tedbir amaçlı boşaltılan 3 katlı özel üniversite binası çöktü

Küçükçekmece'de, bir konut şantiyesinin istinat duvarının çökmesi sonucu, bitişi ...

İngiltere'de bu kış günde üç saatlik elektrik kesintileri yaşanabilir
  • 07.10.2022 10:49

İngiltere'de bu kış günde üç saatlik elektrik kesintileri yaşanabilir

İngiltere'de bu kış Avrupa'dan elektrik ithalatı yapılamaması ve gaz ithalatının ...

Ayasofya Fatih Medresesi açıldı!
  • 16.04.2022 10:21

Ayasofya Fatih Medresesi açıldı!

Vakıflar Genel Müdürlüğünce yeniden inşa edilen Medrese, Ayasofya Yerleşkesi ola ...