maritbet girişmaritbet
İngiltere’nin en yüksek binası Shard, 1 Şubat'ta kapılarını halka açacak.

İngiltere’nin en yüksek binası Shard, 1 Şubat'ta kapılarını halka açacak.

İngiltere’nin en yüksek binası Shard, 1 Şubat'ta kapılarını halka açacak. 72. katta 244 metreden Londra’ya 360 derecelik görüş imkanı sunan Shard kulesi için biletler 25 sterlinden satışa sunuldu.

 

Biletlerin aylar öncesinden tükendiği ‘yatay şehir' için yetkililer hazırlıklarını tamamladı. 72. katta 244 metreden Londra'ya 360 derecelik görüş imkanı sunan Shard kulesi için biletler 25 sterlinden satışa sunuldu. Mimar Renzo Piano'nın tasarımı olan kule; ofis, otel, restoran ve rezidanslardan oluşuyor.
 
Batı Avrupa'nın en yüksek binası unvanını 29 metre farkla geçtiğimiz yıl Moskova'da açılan Mercury Şehir Kulesi'ne kaptıran Shard, popülerliğini Londra'ya eşsiz bir bakış açısı sunduğu halk galerisi ile kazanmayı umut ediyor. Dünyadaki diğer gözlem noktaları ile kıyaslandığında, Burj Khalifa, Canton Tower, Skytree gibi yapıların gerisinde kalan Shard, yükseklik olarak 30. sırada yer alıyor.
 
72. kattaki halk galerisine ulaşabilmek için, saniyede 6 metre yükselen asansörlerle önce 33. kata çıkacak olan ziyaretçiler, daha sonra diğer asansörlerle zirveye ulaşacak. 72. katta açık görüş alanından şehri seyretme ve hayayı koklama imkanı veren gezi, yerleştirilen özel bilgilendirme ekranlarını kullanarak daha önce kaydedilmiş görüntülere veya canlı olarak ekrandan yakınlaşıp uzaklaşarak şehri keşfetme imkanı sunuyor.
 
Shard Halk Galerisi Müdürü Andy Nyberg, "Londra'ya gelmeden önce farklı projelerde benzer görevlerde bulundum ve sonunda ben Londra'yı, Londra da beni buldu. Burada olmak çok heyecanlı. 1.5 yıldır bu projede çalışıyorum. Bulunduğumuz galeri ilk kattan görsel bir şölenle başlayarak, en üst katta, yani 72. katta yerini canlı görüntüye bırakıyor. Londra'nın merkezindeki bu noktadan 360 derecelik eşsiz bir görüş açısına sahip oluyorsunuz. Şubat'ın ilk haftası ile birlikte kapılarımız halka açılıyor. Biletler şimdiden tükendi. Kimileri evlenme teklifi yapabilmek için bugünü bekliyor" açıklamasında bulundu.
 
Biletleri internet üzerinden satışa sunulan Shard halk galerisi, kapılarını 1 Şubat'ta halka açacak.
 

Yorum Yaz