maritbet girişmaritbet
Denver'ın uçan mikro şehri

Denver'ın uçan mikro şehri

Denver Uluslararası Havaalanı (DIA) güney terminalini yenileme projesi havaalanını alan olarak büyütme değil 6 bin 600 kişiye yeni iş fırsatı tanıyacak olması nedeniyle büyük önem taşıyor

Kaynak: Dilek Taş / Sabah Emlak
 

İspanyol mimarlık şirleti Santiago Calatrava tarafından hazırlanan Denver Uluslararası Havaalanı (DIA) güney terminalini yenileme projesi havaalanını alan olarak büyütme değil 6 bin 600 kişiye yeni iş fırsatı tanıyacak olması nedeniyle de büyük önem taşıyor.
 

Bölgenin en büyük havaalanı projelerinden biri olacak proje içersisinde tren garı, 500 odalı bir otel, konferans salonu, çeşitli organizasyonlara ev sahipliği yapabilecek bir plaza ve perakende mağaza alanlarıyla da bir ilke imza atacak.
Tren garı, otel ve plaza projeye dinamik bir anlam katarken projenin mimarı özellikle tren garı ile meydana gelecek  hareketliliğin insanların şehir merkezine birkaç daikada ulaşmasına da katkıda bulunması nedeniyle de dünyada bir ilke imza atacaklarını söyledi.
 

Bölgenin ekonomik makinesi haline gelecek proje mikro şehir temasına da vurgu yapacak ilk projelerden olacak. 2015 yılında tamamlanması planlanıyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Valencia'daki The Palau de les Arts Reina Sofia'nın çatısı uçtu
  • 06.01.2014 15:56

Valencia'daki The Palau de les Arts Reina Sofia'nın çatısı uçtu

Valencia'da bulunan, Santiago Calatrava tarafından tasarlanan ve yaklaşık 8 yıl ...

Denver'ın uçan mikro şehri
  • 05.08.2010 17:13

Denver'ın uçan mikro şehri

Denver Uluslararası Havaalanı (DIA) güney terminalini yenileme projesi havaalanı ...