maritbet girişmaritbet
Anadolu Ajansı Ortadoğu Bölge Müdürlüğü'nün açılışı dün yapıldı!

Anadolu Ajansı Ortadoğu Bölge Müdürlüğü'nün açılışı dün yapıldı!

Anadolu Ajansı Ortadoğu Bölge Müdürlüğü'nün açılış törenine katılan Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Anadolu Ajansı'nın çalışmalarından övgü ile bahsederek, ''AA Türkiye'nin gücüne güç katacak'' dedi

 

AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin dünyada büyük devlet olmasının şartının kendine güvenden geçtiğini ifade eden Bakan Yılmaz, bu konuda devletin tüm kurumlarının öncü olması gerektiğini vurguladı. 
 
Türkiye'nin Ortadoğu coğrafyasının ayrılmaz bir parçası olduğunu belirten Yılmaz,''Türkiye, yıllardan beri kendi sorunları ile uğraştığı için dış dünyaya yüzünü çeviremedi. Şimdi yüzünü dış dünyaya doğru çeviren bir Türkiye var. Dünyanın 17. büyük ekonomisi. Anadolu Ajansı Afrika'nın parçası İslam dünyasının merkezinde 80 milyonluk bir ülkede başarılı bir iş yaptı'' diye konuştu. 
 
Birçok batılı medya organının bölgede uzun zamandan beri faaliyet gösterdiğine dikkati çeken Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, AA'nın Mısır'da Ortadoğu Bölge Müdürlüğü kurarak ''bir ihmali giderdiğini'' söyledi. 
 
Açılışa katılan Mısır Enformasyon Bakanı Salah Abdulmaksut ise Anadolu Ajansı'nın Mısır'a açtığı Ortadoğu Bölge Müdürlüğü'nün, öncelikle Türk ve Mısır basını arasında ardından da Türkiye ile Arap Dünyası arasında basın ve iletişim ilişkilerinin gelişmesini sağlayacağını bildirdi. 
 
Anadolu Ajansı'nın Ortadoğu Bölge Müdürlüğü'nü Kahire'de açmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Enformasyon Bakanı Abdulmaksut, ''Anadolu Ajansı'nın bölgeye büyük bir ofis açması iki ülke ilişkilerinin gelişiminin ulaştığı yüksek boyutları göstermektedir'' diye konuştu. 
 
Açılış öncesi AA Ortadoğu Bölge Müdürülüğü'nü gezen THY Genel Müdürü Temel Kotil de AA'nın Ortadoğu ve Afrika'ya açılımının önemli olduğunun altını çizerek, ''AA bölgeden ihtiyacımız olan çok değerli haber ve bilgileri geçecek. AA'nın Ortadoğu Bölge Müdürlüğü hayırlı olsun'' dedi. 
     AA'nın Afrika ve Ortadoğu'ya yüzünü dönmesinin kendilerini mutlu ettiğini belirten Kotil, ''Bölgede AA'yı görmek mutluluk verici'' ifadesini kullandı. 
     
AA'nın uluslararası bir marka olma temennisi
     
Açılışa katılan ve büro hakkında bilgi alan gazeteci Fikret Bila ise ''Anadolu Ajansı'nın sadece Türkiye'de tanınan, bilinen ve güvenilen bir ajans olmasının yanı sıra bütün dünya tarafından izlenen uluslararası marka haline gelen bir ajans olmasını temenni ediyorum'' dileğinde bulundu. 
 
Ortadoğu ve Afrika'nın en hareketli bölgeler olduğuna dikkati çeken Bila, bölgeden haberleri AA aracılığı ile takip etmenin onur verici olduğunu söyledi. 
 
Bila, ''Hayırlı olsun diyorum. Çok mutlu oldum. AA'nın böyle bir büroya sahip olması Türkiye ve Türk gazeteciliği açısından önemli'' değerlendirmesinde bulundu. 
 
Fikret Bila, Anadolu Ajansı'nın birçok dilde yayın yaptığını da hatırlatarak, AA'nın yaptığı çalışmalardan övgü ile bahsetti. 
 
TİKA Başkanı Serdar Çam da Bölge Müdürlüğü hakkında Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk'ten bilgi aldı. 
 
Çam, Anadolu Ajansı'nın dünyaya açılımının Türkiye'nin doğru haber alması açısından önemine işaret etti. Anadolu Ajansı'nın başarılarına bir yenisini eklediğini kaydeden Çam, ''Daha önce Bosna'ya böyle bir merkez kurulmuştu şimdi Kahire'ye kuruldu. Tüm bunlar Türkiye açısından çok önemli'' dedi. 
 
AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TİKA, Kenya'da Anne ve Çocuk Sağlığı Merkezi açtı
  • 15.03.2014 14:15

TİKA, Kenya'da Anne ve Çocuk Sağlığı Merkezi açtı

TİKA Başkanı Serdar Çam ve beraberindeki heyet, Kenya Nairobi’de TİKA Nairobi Pr ...

Türkiye, Orta Asya'nın en büyük okulunu inşa etti!
  • 09.04.2013 13:14

Türkiye, Orta Asya'nın en büyük okulunu inşa etti!

Türkiye, Kırgızistan'daki imar çalışmaları kapsamında, Oş şehrine Orta Asya'nın ...

Anadolu Ajansı Ortadoğu Bölge Müdürlüğü'nün açılışı dün yapıldı!
  • 19.11.2012 08:16

Anadolu Ajansı Ortadoğu Bölge Müdürlüğü'nün açılışı dün yapıldı!

Anadolu Ajansı Ortadoğu Bölge Müdürlüğü'nün açılış törenine katılan Savunma Baka ...