maritbet girişmaritbet
İkinci konutlarda tatil fırsatı

İkinci konutlarda tatil fırsatı

Yaklaşık 900 sitedeki 80 bini aşkın ikinci konuttan bir bölümü, bir firmanın girişimi ile ucuz tatil seçeneği araştıranlara yönelik hizmete sunuluyor



Mersin'in sahillerindeki atıl durumda kalan, turistik ve çok yıldızlı tatil köyleri ve lüks otelleri aratmayacak donanımlara sahip bulunan sitelerin de aralarında yer aldığı ikinci konutlar, ekonomik kaygı duymadan ve sıkıntı yaşamadan tatil yapmak isteyenlere sunuluyor.

Kış aylarında büyük bir çoğunluğu boş kalan, yaz aylarında ise 2-3 ay doluluk yaşanan yaklaşık 900 sitedeki 80 bini aşkın ikinci konuttan bir bölümü, bir firmanın girişimi ile ucuz tatil seçeneği araştıranlara yönelik hizmete sunuluyor.

"İkinci Konutların Turizme Kazandırılması Projesi"ni yürüten firma tarafından, "bütçenize uygun tatil imkanı" kampanyasıyla içerisinde buzdolabından bulaşık ve çamaşır makinesine kadar her türlü eşyanın bulunduğu, denize yakın, havuz ve hatta kaydırak gibi donanımlar, sosyal mekanlara sahip konutlar, 5 kişilik bir aileye günde 70 TL'ye kiraya veriliyor.

İkinci konutlarla ilgili organizasyon gerçekleştirerek kiralama hizmeti sunan Hitit Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Sulayıcı, yaptığı açıklamada, turizm sezonun başlaması ile birlikte taleplerin arttığını söyledi.

Sulayıcı, yatak kapasitesi sorunu yaşanan kentte, Mersin Valiliğinin ikinci konutları değerlendirmeye yönelik çalışmalar başlattığı dönemde, buraları hem turizme kazandırmak, hem ev sahiplerine gelir sağlamak ve yöre ekonomisini canlandırmak hem de vatandaşa ucuz tatil imkanı sunmak amacıyla bu alanda organizasyonlara yöneldiklerini belirtti.

Sahil kıyısındaki sitelerde araştırma gerçekleştirdiklerini ve tatilcilere uygun fiyata kiralamak amacıyla konut sahipleri ile bağlantıya geçtiklerini kaydeden Sulayıcı, şöyle konuştu:

"Yazlık konutların fiyatı, sitenin konumu, konutların büyüklüğü, havuz parkları ve donanımına bağlı olarak değişiyor. Sadece havuzu bulunan sitedeki iki oda, bir salondan oluşan dairenin fiyatı 60-70 lira arasında değişiyor. 5 kişilik bir aile, günde 70 TL ödeyerek içinde eşyası olan bir dairede tatil yapma olanağı buluyor. Konutun ekstrası varsa ve sitenin donanımı turistik tesislerdekiler gibiyse fiyat 80 lirayı buluyor."

Tatili düşünenlerin, "Mersin'e sadece bavulları ile gelip kendi evlerindeki gibi tatil yapabileceklerini" söyleyen Sulayıcı, "321 kilometrelik sahil bandı ile deniz, kum ve güneşi bir arada barından, tarihi ve doğal güzellikler açısından önemli potansiyele sahip Mersin'e tüm yerli ve yabancı turistleri bekliyoruz" dedi.
 

  • Etiketler:

Yorum Yaz