maritbet girişmaritbet
Bodrum Berggruen Evleri'nde İskandinav havası!

Bodrum Berggruen Evleri'nde İskandinav havası!

İşveçli mimar Thomas Sandell, Bodrum Berggruen Evleri projesinde İskandinav stilini ülkemizi n etnik izleriyle birleştirecek.

 İsveçli mimar Thomas Sandell tarafından Ege'nin ve Bodrum'un en huzur veren koylarından biri olan Gümüşlük'ün muhteşem manzarasını kucaklayacak şekilde tasarlanan Berggruen Gümüşlük Evleri, bu huzur deposu kasabaya yepyeni bir çehre kazandırıyor. Mimarın kendi evi ise İskandinav stilini ülkemizin etnik izleriyle harmanlıyor.

Gümüşlük, Myndos antik kenti kalıntıları üzerine kurulu, adı balıkla özdeşleşmiş, muhteşem doğası, huzurlu atmosferiyle Bodrum'un nispeten korunmuş bir beldesi. Misafir olduğumuz bu ev, 2005 yılında gayrimenkul danışmanı, Pamir-Soyuer firmasının yöneticisi Ali Pamir ile 2.5 milyar dolarlık servetiyle 'evsiz milyoner' olarak tanınan Nicholas Berggruen'in yatırımıyla hayata geçirilen Berggruen Gümüşlük Evleri'nden biri.

Projenin İsveçli mimarı Thomas Sandell, bu evi ailesi için tasarlamış. İskandinavya'nın soğuk ikliminden sonra Bodrum'un sunduğu her mevsim güneşli ve sıcak hava, yeşil doğa, akvaryum gibi bir deniz ve muhteşem günbatımına vurulan Sandell, projedeki tüm evlerde her alanda teknolojiyi hissettirecek ama soğukluktan uzak, kendi halinde kendi lüksünü yaşayan, düz, basit ama şık evler tasarlamış.

DENİZ VE GÜNEŞ İÇİN ŞEFFAF MİMARİ

Thomas Sandell, 34 konut ve sosyal tesisten oluşan Berggruen Evleri projesinde Akdeniz köyü hayalini, güncel form ve malzemelerle yeniden yorumlamış. Güneşten ve gölgeden eşit düzeyde yararlanan, davetkâr bir manzaraya açılan ancak korunaklı ve mahremiyete saygılı bir dış mekân kurgusuyla düzenlenmiş. Muhteşem günbatımı manzarasının, denizin ve güneşin günlük yaşamın bir parçası haline gelmesi için şeffaf bir mimari uygulanmış. Ev, Bodrum ve çevresinde sıkça görülen su depolarından ilham alınarak dairesel bir formda tasarlanmış. Açık planlı, kesintisiz ve birbirinin içine geçen fonksiyonlarıyla tek bir mekân olarak değerlendirilmiş. Evin avlusu doğayla bütünleşik bir yaşam sunabilmek için 'içeri dönük dış mekân' olarak tasarlanmış. Avluya bakan yaşam alanlarının duvarları boydan boya cam yapılarak iç mekânların dışarıyla ilişkisi kuvvetlendirilmiş.

Aynı zamanda ünlü bir tasarımcı olan Thomas Sandell, moda tasarımcısı eşi Anna Holtbalt'la yaşadığı kendi evinde Bodrum ve Türkiye'ye ait etnik izleri İsveç stiliyle harmanlamış. Mobilyalarını, Stockholm'ün en önemli tasarım mağazalarından biri olan Asplund ve B&B Italia'dan seçmiş. Kullanılan aksesuarlarda Sandell'in kendi tasarımları dışında bazı parçalar Mudo Concept'ten seçilmiş. Yaklaşık 100 konutluk tüm projede bugün satılmamış sadece 10 konut kalmış. Bodrum'da çok özel tasarlanmış bir evde sıcak mevsimin ve coğrafyanın keyfini çıkarmak için bilgi almakta fayda var.

www.berggruen.com.tr/bodrum

Künye

Ev sahipleri: Thomas Sandell ve Anna Holtbalt.
Yeri: Gümüşlük, Bodrum.
Mimarı: Thomas Sandell.
Dekorasyon proje ve uygulaması: Thomas Sandell ve Anna Holtbalt.
Yapı cinsi: Bahçe içinde iki katlı villa.
Mobilyalar: Thomas Sandell tasarımları, Asplund (Stockholm), B&B Italia ve Mudo Concept.

Thomas Sandell kimdir?
1959 Finlandiya doğumlu olan Sandell İsveç'te yetişmiş. Aldığı mimari eğitimini,
tasarımın diğer dallarıyla da başarıyla birleştirmiş. Mimar ve tasarımcı kimliğiyle tanınan
Sandell, 1995 yılında Ulf Sandberg ve Joakim Uebel ile kurduğu SandellSandberg
tasarım ofisinde 60 kişilik ekibiyle mimarlık, iç mimarlık, ürün ve grafik tasarımı
konularında hizmet veriyor. Berggruen Gümüşlük Evleri'nin 2007 yılında teslim edilen
ilk etabından sonra ikinci etapta da C ve D tipi villaların ve Meydan olarak adlandırılan
sosyal alanın tasarımcısı.

  • Etiketler:

Yorum Yaz