maritbet girişmaritbet
Yurtdışından talep artışı olacak

Yurtdışından talep artışı olacak

Türkiye inşaat sektöründe büyümeye devam edecek

Mütekabiliyet Yasası çerçevesinde yapılmış kolaylıkların yavaş yavaş meyvesini göstermeye başladığını söyleyen Haydar Özkan, "Yabancılara yapılan mülk satışında artış görülüyor. Bu veriler de bize yurtdışından güçlü bir talep artışı olacağını gösteriyor" dedi. Viatrans-Meydanbey Ortak Girişimi İcra Kurulu Başkanı Haydar Özkan, 2013 yılının geçtiğimiz yıla göre daha iyi geçtiğini söyledi. 2014 yılına da olumlu baktıklarını söyleyen Özkan, “Türkiye'de özellikle İstanbul'da yeni konuta, modernize edilmiş konuta ve yüksek kalitede konuta ve ofise yani gayrimenkule güçlü bir talep var” dedi. Türkiye'nin içinde bulunduğu olumlu ekonomik perspektifin önümüzdeki sene de tüketicinin gayrimenkul talebini güçlü tutacağını gösterdiğini vurgulayan Özkan, “Mütekabiliyet Yasası çerçevesinde yapılmış kolaylıklar yavaş yavaş meyvesini göstermeye başladı. Geçtiğimiz seneye göre yabancılara yapılan mülk satışında ciddi artış görülüyor. Bu veriler de bize, yurtiçi ve yurtdışından güçlü bir talep artışı olacağını gösteriyor” diye konuştu. Özkan, yılın üçüncü çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4.4 büyüyen Türkiye ekonomisinin büyümesini sürdüreceğini, sektörün de bu büyümeye olumlu katkı yapacağını öngördüklerini ifade etti.

‘Hızlı büyüyecek'
İnşaat sektörünün GSMH hareketlerinde Türkiye'nin geleneksel olarak önemli aslan payına sahip, istihdam ve ekonomik faaliyet açısından önemli bir sektör olduğunun altınız çizen Özkan, “Artı yönde büyüme dönemlerinde, inşaat sektörünün daha hızlı büyüdüğünü görürüz. İçinde bulunduğumuz senede inşaat sektörü gelişmeye devam ediyor, Türkiye'nin iyi büyüme performansı yakalamasına önemli bir katkıda bulunuyor. Bu olumlu katkının, önümüzdeki sene de süreceğini öngörüyoruz. Büyük altyapı çalışmaları ve kentsel dönüşüm çalışmalarının da bu büyümeyi güçlendireceğine inanıyoruz” dedi.

‘Ödüllü proje yaptık'
‘Türkiye'deki en değerli İsviçreli gayrimenkul yatırımı olan Quasar İstanbul projemiz ise 2013'ü başarılarla tamamladı' diyen Haydar Özkan, “Avrupa Gayrimenkul Ödülleri'nde 3'ü Avrupa birinciliği olmak üzere toplam 10 ödül, Dubai Cityspace Fuarı'nda ise büyük ödüle değer görülen Quasar İstanbul, son olarak Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri'nde Dünyanın En İyi Rezidansı ödülünü aldı” diye belirtti.

Merkezi lokasyonları tercih edecek
Yakın vadedeki bütün planlarını Quasar İstanbul'un oluşturduğunu belirten Özkan, “Bütün enerjimizi 2015 yılının son çeyreğinde teslim etmeyi planladığımız projemize ayırıyoruz. Quasar İstanbul'un ardından diğer projelerimiz için İstanbul'da merkezi lokasyonları tercih edeceğiz. Dünya çapında da Londra, New York, Tokyo gibi önemli metropollerde yeni Quasar projelerimizle yer alacağız” diye konuştu.
Yavuz Karaman

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

"Yarısı Bizden Kampanyası"nda ilk inşaat başladı
  • 26.03.2024 14:12

"Yarısı Bizden Kampanyası"nda ilk inşaat başladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının başlattığı kampanya kapsamın ...

Bakan Özhaseki:"Bakanlığımızın deprem bölgelerinde 1000’e yakın şantiyesi, 110 bin çalışanı var"
  • 27.02.2024 15:50

Bakan Özhaseki:"Bakanlığımızın deprem bölgelerinde 1000’e yakın şantiyesi, 110 bin çalışanı var"

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Malatya’da Bakırcı ...

Malatya'da 6 bin 100 deprem konutu şubatta teslim edilecek
  • 01.02.2024 13:17

Malatya'da 6 bin 100 deprem konutu şubatta teslim edilecek

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerin yıkıma neden olduğu Malatya'da, ...

Trabzon Şehir Hastanesi'nin inşaatı görüntülendi!
  • 30.01.2024 17:24

Trabzon Şehir Hastanesi'nin inşaatı görüntülendi!

Türkiye'nin ve dünyanın en modern hastanelerinden biri olarak tasarlanan Trabzon ...

Ümraniye'de metro hattının inşaat çalışmaları sırasında iki bina çöktü
  • 18.01.2024 13:13

Ümraniye'de metro hattının inşaat çalışmaları sırasında iki bina çöktü

Ümraniye'de, Göztepe-Ümraniye Metro hattının inşaat çalışmaları sırasında yolda ...

Elazığ'da 1374 deprem konutu ay sonunda tamamlanacak
  • 22.12.2023 18:51

Elazığ'da 1374 deprem konutu ay sonunda tamamlanacak

Elazığ'da Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) inşasına başlanan 2 bin 936 d ...