maritbet girişmaritbet
Tektaş Kentsel Dönüşüm, Türkiye’nin ilk kentsel dönüşüm laboratuvarını açtı

Tektaş Kentsel Dönüşüm, Türkiye’nin ilk kentsel dönüşüm laboratuvarını açtı

Tektaş Kentsel Dönüşüm, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan onayla Türkiye’nin ilk kentsel dönüşüm laboratuvarını açtı

Türkiye genelinde riskli binaların tespiti için incelemelerde bulunan Tektaş Kentsel Dönüşüm, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan onayla Türkiye'nin ilk kentsel dönüşüm laboratuvarını açtı.

Laboratuvarda sadece kentsel dönüşüm kapsamında binalardan alınan örnekleri incelediklerini belirten Tektaş Kentsel Dönüşüm Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Çatalkaya, Türkiye'nin ilk kentsel dönüşüm laboratuvarını açtıklarını bildirdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanan kentsel dönüşüm laboratuvarlarının son teknoloji cihazlar kullanarak binalardan aldığı numuneleri analiz ettiğini vurgulayan Çatalkaya, malzeme dayanımları ve binanın durumuyla ilgili rapor hazırlandığını, hazırlanan bu raporların bakanlığa gönderildiğini kaydetti.

Bugüne kadar 1000 binaya risk raporu verdiklerini açıklayan Hakan Çatalkaya, İstanbul ve İzmir'de merkez ofislerinin bulunduğunu belirtti. Çatalkaya, kentsel dönüşüm kapsamında İstanbul'da 8 bin binanın bu sistemden yararlandığını aktardı.

‘Maliyet yarıya indi'
Kentsel dönüşüm kapsamında risk tespiti sürecine hız kazandırmak amacıyla 500 bin lira yatırımla kurulan laboratuvarın piyasada var olan rapor fiyatlarından yüzde 40 daha avantajlı olduğunu ifade eden Hakan Çatalkaya şunları kaydetti:

2 haftada tespit...
“Laboratuvarımızda inşaat mühendisi, laboratuvar denetçisi yüksek mühendisler ve inşaat teknikerleri olmak üzere toplam 15 kişi faaliyet gösteriyor. Amacımız vatandaşa güvenilir, uygun ve hızlı bir hizmet sunmak.”

Kentsel dönüşüm laboratuvarı hizmete girmeden önce bakanlığa gönderilecek raporların 2 hafta gibi bir sürede hazırlandığını ifade eden Çatalkaya, laboratuvarda 4 gün gibi kısa bir sürede raporun hazırlanarak bakanlığa iletildiğini belirtti.

Kentsel dönüşüm laboratuvarı sayesinde 4 günde binaların risk tespiti raporlarını hazırlayıp bakanlığa gönderdiklerini ifade eden Çatalkaya, bu sayede bakanlığın onay sürecinde hız kazandıklarını vurguladı. Çatalkaya, artık risk tespiti onay sürecinin 1 aydan 2 haftaya düştüğünü ifade etti.

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Göcek Körfezi, 6 etaplı projeyle korunacak!
  • 17.03.2022 09:24

Göcek Körfezi, 6 etaplı projeyle korunacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Göcek Körfezi’ni koruyacak 6 e ...

Türkiye ve Angola şehircilik alanında iş birliği yapacak!
  • 11.03.2022 10:06

Türkiye ve Angola şehircilik alanında iş birliği yapacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile Angola Bayındırlık ...

Yerli üretim, Hazine taşınmazları ile destekleniyor!
  • 15.02.2022 13:39

Yerli üretim, Hazine taşınmazları ile destekleniyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, ilaç ve kozmetik sektöründe yo ...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ismi resmen değişti!
  • 29.10.2021 09:22

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ismi resmen değişti!

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Çevre ve Şehircilik ...