maritbet girişmaritbet
Ozan Balaban ‘Türkiye’ye bir günlük yatırım için gelmedik’

Ozan Balaban ‘Türkiye’ye bir günlük yatırım için gelmedik’

Emaar Türkiye’nin CEO’su Ozan Balaban, Türkiye’nin sıkıntıları atlatmayı başardığını belirterek, “Buraya 1 günlük yatırım için gelmedik” dedi

Türkiye'nin en büyük yabancı yatırımcılarından biri olan Emaar Türkiye'nin CEO'su Ozan Balaban, yabancı yatırımcı olarak 17 Aralık ve sonrasında yaşanan gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirterek, “Bu süreçte endişelendik ama Türkiye'nin geleceğine inancımız nedeniyle yatırımlarımızda geriye dönük bir hamle yapmadık” dedi.

Ozan Balaban, Türkiye'nin bugününün yanı sıra son 10 ve gelecek 10 yılının kendileri için belirleyici olduğunu anlatarak, “17 Aralık sürecinde endişelendik. 10 yıllık başarılı performans boşa mı gidecek diye düşündük ama öyle olmadığını gördük” diye konuştu.

‘Ekonomi sarsılmadı'

Ozan Balaban, 17 Aralık sürecinden sonra kendilerinin ve birlikte iş yaptıkları uluslararası bankaların sürecin geçici olacağına inandıklarını belirterek, “3-4 ay bekleyip ona göre değerlendirme yapmak gerektiğini düşündük. Acele karar vermedik. Endişe vardı ama süreci iyi yönettik. Bugün bakınca doğru karar verdiğimizi görüyoruz” dedi.

Türkiye'nin büyüme için her şeye sahip olduğunu vurgulayan Balaban, ekonominin yaşanan sıkıntılara rağmen sarsılmadığının altını çizdi. Ekonomideki bu güçlü yapının kendileri için belirleyici olduğuna işaret eden Balaban, “Türkiye'de bankacılık sistemi çok güçlü, çalışkan ve genç bir toplum var. Bunlar gelecek için önemli etkenler” dedi.

Türkiye'nin iç ve dış siyasette bazı sıkıntılarının bulunmasına rağmen, yer aldığı coğrafyada uzun dönemli yatırım yapılabilir ülke konumunda bulunduğunun altını çizerek, şunları söyledi:
“Biz dünyada birçok yatırımları olan bir gayrimenkul şirketi olarak Türkiye'ye 1 günlük yatırım için gelmedik. Büyükçekmece'de Toskana Vadisi ile başladığımız yatırımımızı Çamlıca'daki Square ile devam ettiriyoruz. Bu yatırımlarımız ölçek olarak çok büyük. Bu sayede gittiğimiz ülkelere değer kazandıran işler yapıyoruz” görüşünü aktardı.

Yeni yatırım planı

Balaban, Türkiye'ye inançlarının tam olduğunu ve yatırımlarını da buna göre şekillendirdiklerinin altını çizerek, Büyükçekmece ve Çamlıca'dan sonra üçüncü proje için hazırlık yaptıklarını açıkladı.  Bu yeni projenin detaylarını sonbaharda açıklayacaklarını anlatan Balaban, “Türkiye'nin nitelikli projeler ihtiyacı var. Bu kapsamda kentsel dönüşümlerle de ilgileniyoruz” diye konuştu. 

Yeraltına hayvanat bahçesi geliyor

Ozan Balaban, Çamlıca'daki Emaar Square projesinde eylül ayında Adress Otel'in rezidanslarıyla 400 mağazalık Türkiye'nin en büyük AVM'sinin lansmanını yapacaklarını söyledi. AVM'de 104 restoran olduğunu ve yeraltı hayvanat bahçesi yapacaklarını anlatan Balaban, “Konutlar 2015 sonunda, ofisler ve AVM 2016 Şubat'ta, otel 2017'de teslim edilecek. 50 bin metrekarelik AVM'nin kiralamasına başlıyoruz” dedi.

Projenin önüne havaray durağı

Ozan Balaban, projenin 7 bin araçla Türkiye'nin en büyük kapalı otoparkına sahip olduğunu vurgulayarak, inşaatla ilgili şunları söyledi:
“İnşaat hızlandı. Takvime uygun gidiyoruz. Projeye birinci köprüden çıkınca direk ulaşılabilecek. 900 metre altımızda Göztepe metrosu var. Üstümüzde ise yapımı devam eden Üsküdar-Sancaktepe hattı bulunuyor. 2 kilometrelkik iki metro arası havaray ile bağlanacak ve ortadaki durak bizim projenin önünde olacak.”

‘Ağustos seçimi sorunsuz geçer'

Ozan Balaban, marttaki yerel seçimlerin sorunsuz geçtiğini ve ağustostaki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin de sıkıntı oluşturmayacağını ifade ederek, ilk turda büyük ihtimalle Ak Parti adayının kazanmasını beklediklerini dile getirdi.

Yavuz Karaman 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ozan Balaban ‘Türkiye’ye bir günlük yatırım için gelmedik’
  • 02.07.2014 11:13

Ozan Balaban ‘Türkiye’ye bir günlük yatırım için gelmedik’

Emaar Türkiye’nin CEO’su Ozan Balaban, Türkiye’nin sıkıntıları atlatmayı başardı ...