maritbet girişmaritbet
Özak GYO Bayrampaşa’ya ‘Hayat’ verecek

Özak GYO Bayrampaşa’ya ‘Hayat’ verecek

1.4 milyar liralık portföy değeri bulunan Özak GYO’nun ilk projesi Hayat Tepe’de örnek kat tamamlandı

Özak Global Holding bünyesinde yer alan Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), emlak sektöründeki ilk konut projesi olan Hayat Tepe'de örnek katı tamamladı. Bayrampaşa'da yapılan Hayat Tepe'nin tanıtım toplantısına ev sahipliği yapan Özak Global Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, şirket olarak 1995 yılından beri inşaat yaptıklarını ve profesyonel bir şekilde yapılar ürettiklerini söyledi.

 Ahmet Akbalık, Hayat Tepe'nin ilk projeleri olması nedeniyle çok hassas davrandıklarını belirterek, projede sadece konut değil, sosyal olanaklarla birlikte hayat biçimi oluşturduklarını ifade etti.

Örnek kat tamam

Akbalık, basketbol sahası, kapalı yüzme havuzu, her daire için katta depo, çocuk kulübü gibi sosyal aktivite alanlarının bulunduğuna işaret ederek, “Hayat Tepe ismi de buradan geliyor. Hayat Tepe aynı zamanda malzeme ve ürün kalitesi olarak A standartlarında olan bir proje. Buna mukabil fiyat aralığı ise B'ye tekabül ediyor. Daire fiyatlarımız 370 bin liradan başlıyor” diye konuştu.

Ana hedeflerinin gayrimenkul sektöründe farklılaşmak olduğunun altını çizen Akbalık, Hayat Tepe'de de örnek daire yerine gerçek kat ile görücüye çıktıklarını ifade etti.

Bir yıl önce satışları başlayan projenin yüzde 25 prim yaptığına dikkat çeken Akbalık, metrekare birim fiyatının şu anda 4 bin ila 5 bin 500 TL arasında değiştiğini söyledi. Akbalık, dairelerin yüzde 60'ının satıldığını, kalan yüzde 40'ını ise yaz dönemine kadar satmayı planladıklarını ifade etti.

Üçgen şeklinde bloklar

23 ve 24 katlı üç bloktan oluşan Hayat Tepe, üçgen mimariye sahip 40 ile 230 metrekare arasında değişen 546 daireden oluşuyor. Projede 1+0'dan 4+1'e kadar değişen toplam 15 ayrı tipte daire bulunuyor.
 Hayat Tepe projesi için rüzgâr simülasyon raporu çıkarılırken, tüm cephe doğramaları ve malzemeler bu simülasyona göre planlandı. Dış cephede mantolama ve alüminyum kompozit kaplama kullanıldı.

Beşiktaş ve İzmir'e proje

Mevcut portföylerinin 1,4 milyar TL'ye ulaştığını belirten Akbalık, birkaç yıl içinde yeni gayrimenkul projeleri ile bu rakamın artacağını dile getirdi. Şirketin bölgesel ihtiyaçları belirleyip ona göre üretim yaptığını belirten Akbalık, karma olarak öngördükleri projelerinin hazırlık aşamasında olduğunu söyledi. ÖZAK GYO'nun İstanbul Beşiktaş ve İzmir'de yeni konut projeleri hazırlığı içinde olduğu bilgisini veren Akbalık, mimari çalışmaların ise ABD'li bir şirket tarafından yürütüldüğünü söyledi. İzmir'de kültür alanları ve müzenin de olduğu karma bir projeye imza atacaklarını belirten Akbalık, Beşiktaş'ta ise rezidans ve otel projesi hazırlığı içinde olduklarını dile getirdi.

Metroya köprü kuracak

Ahmet Akbalık, Hayat Tepe'nin gerek tarihi yarımadaya gerekse ulaşım noktalarına olan yakınlığı ile öne çıktığını anlatarak, şunları söyledi:

“Günümüzde ulaşım önem taşıyor. Avrupa Birliği gibi gelişmiş bölgelerde gayrimenkul fiyatları ulaşım noktalarına olan mesafe ile belirleniyor. Biz de toplu taşıma noktalarına yakınlığına büyük önem verdik. Metroya yürüme mesafesindeyiz. Belediye yapmazsa, Özak olarak biz metroya köprü yapmayı taahhüt ediyoruz. Hayat Tepe ayrıca gerek şehir merkezine gerek tarihi yarımadaya çok yakın. Konut sakinlerimiz arabaları ya da toplu taşıma araçları ile kısa sürede bu lokasyonlara ulaşabilecek.”

YAVUZ KARAMAN

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Özak GYO'dan kredi notuyla ilgili açıklama!
  • 25.06.2022 01:43

Özak GYO'dan kredi notuyla ilgili açıklama!

JCR Eurasia Rating, Özak GYO'nun kredi notuyla ilgili detayları açıkladı. ...

İkinci el konutta patlama bekleniyor!
  • 27.04.2022 10:48

İkinci el konutta patlama bekleniyor!

Özak Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, konuttaki artışı ...

Özak GYO, Bodrum’da 347 milyon TL’ye arsa satın aldı!
  • 04.12.2021 12:21

Özak GYO, Bodrum’da 347 milyon TL’ye arsa satın aldı!

Özak GYO, Bodrum Akyarlar bölgesindeki 345 bin 492 metrekarelik arsayı Meridian ...

Ahmet Akbalık yenilenen Emek Sineması'nı anlattı
  • 11.01.2016 17:38

Ahmet Akbalık yenilenen Emek Sineması'nı anlattı

Özak GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, yenilenen Emek Sineması'nı anlatt ...

Ahmet Akbalık, Bulvar 216 projesini anlattı
  • 29.11.2014 16:17

Ahmet Akbalık, Bulvar 216 projesini anlattı

Özak GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, Ataşehir'de hayata geçirdikleri B ...

O projede teslimler başladı!
  • 27.10.2014 09:35

O projede teslimler başladı!

Özak GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, Özak Hayat Tepe projesini, konut ...