maritbet girişmaritbet
Musa Aykaç 'Dolardan kazananlar gayrimenkule yatırdı'

Musa Aykaç 'Dolardan kazananlar gayrimenkule yatırdı'

Nurol GYO Genel Müdürü Musa Aykaç, yükselen kur nedeniyle dövizden kazananların gayrimenkule yöneldiğini belirterek, “Satış yapabiliyorsak, bu durumun başka izahı olamaz. Kurdan kazananlar gayrimenkule yöneldi” dedi

İstanbul'un merkezi noktalarında projeler geliştiren Nurol GYO'nun Genel Müdürü Musa Aykaç, son dönemde yükselen döviz kurlarının gayrimenkul için olumlu bir durum ortaya koyduğunu söyledi. Birçok kişinin gezi olaylarından sonra dövizin yükseleceğini tahmin edip alım yaptığını dile getiren Aykaç, haziran ayında 1.80 seviyelerinden dolar alanların 2.15'i yakaladıktan sonra dövizden çıkmaya başladığını söyledi. Musa Aykaç, dövizdeki kur artışından gelir sağlayanların yatırımlarını gayrimenkule yönelttiğini belirterek, “Hazirana kadar vatandaşın 100 milyar dolar dövizi varken bu rakam 120 milyar dolara çıkmış. Resmi açıklamalara göre hane halkı dövize yönelmiş. 20 milyar dolarlık alım yapılmış. Kur artışından sonra dolardan çıkan emlağa yatırım yapıyor” dedi. Musa Aykaç, Türkiye'nin siyasi olarak çalkantılı bir dönemden geçmesine rağmen konut satışlarının kesilmemesinin bu durumu desteklediğini belirterek, “Bu ortamda satış yapabiliyorsak, bu durumun başka izahı olamaz. Kurdan kazananlar emlak almaya başladı” dedi. Aykaç, “2013 yılında toplam 1 milyon konut satışı bekleniyor. Döviz kurları artıp azalabilir ama gayrimenkul güvenli görünüyor. Tüketici kendini daha sağlama almak istediği için konuta yatırım yapıyor” diye konuştu.

‘İlk alanlar kazanmalı'
Musa Aykaç, bu dönemde elinde nakit parası olanların firmalarla pazarlık gücünün arttığına vurgu yaparak, buna karşılık firmaların biraz dirençli olması gerektiğini söyledi. Gayrimenkulün cazibesinin topraktan alınması ve yatırımcısına kazandırmasında gizli olduğuna işaret eden Aykaç, şunları söyledi:
“Biz kimseyle pazarlık yapmadık ve fiyatlarımızı düşürmedik. Çünkü ilk alanlara haksızlık etmek istemedik. İlk alanlar kazanacak ki yatırım yapmaya devam etsinler. Aksi durumda ilk alanlara daha yüksek, sonradan alanlara ise daha düşük fiyattan satış yapılırsa sektörün albenisi gidebilir. Bu nedenle firmaların dirayetli olması gerekiyor.”

Dolar gevşer, faizler artmaz
Türkiye'de gayrimenkul sektörünün hızla geliştiğini ve önemli bir yatırım aracı haline geldiğini ifade eden Aykaç, 5 yıl önce hayal olarak nitelendirilen birçok şeyin bugün gerçeğe dönüştüğünü söyledi. Musa Aykaç, gayrimenkulde ‘balon' söylentilerine de katılmadığının altını çizerek, “Balon patlarsa yok olur. Gayrimenkul ise yok olmaz, daralma ya da genişleme olur” dedi.

Aykaç, gayrimenkulde önümüzdeki dönemde çok ciddi sıkıntı beklemediğini belirterek, şu dönemde yaşananların ekonomik kriz olmadığını ve seçimlerin de sorun yaratmayacağını söyledi. Ekonominin yaşananlardan az etkilenmesinin güçlü yapısından kaynaklandığını dile getiren Aykaç, “Bu ekonomik bir kriz değil. Bu nedenle piyasalar çok etkilenmiyor. Dolar mutlaka gevşeyecektir. Kredi faizleri yükselmiş gibi görünüyor ama 2009'daa yüzde 1.30'a düştüğünde bayram yapmıştık. Şimdi ise yüzde 0.90'larda geziyor. 1'in üzerine çıkmaz. Zaten firmalar da faizleri sübvanse ediyor” diye konuştu.

Seyrantepe'ye 210 metrelik kule
Musa Aykaç, geçtiğimiz dönemlerde yaptıkları arsa yatırımlarının ardından birbiri ardına projelere başladıklarını belirterek, Mecidiyeköy'deki Nurol Tower'ın ardından, Basın Ekspres'teki Nurol Park projesinin satışına başladıklarını açıkladı. Kısa süre içinde ise Seyrantepe'de Nurol Life'ı satışa çıkaracaklarını açıklayan Aykaç, “Bu projede ön satışa başlayacağız. Lansmanı ise şubatta yapacağız” dedi. Musa Aykaç, projenin ruhsatını 1.5 yıl önce aldıklarını belirterek şu bilgileri verdi:
“210 metrelik kule dikeceğiz. 1+1 ve 2+1 tipinde 550 rezidans yapacağız. Galatasaray stadının yan parselindeyiz. Projenin inşaatına da başladık. Şimdiden yoğun talep alıyoruz ve Galatasaraylılardan özel ilgi bekliyoruz.”

Yüzde 40 prim beklentisi
Musa Aykaç, projede lansman fiyatlarını çok uygun tutacaklarını ve yatırımcıları şaşırtacaklarını belirterek, “Bölge çok iyi gelişiyor ve yeni yatırımlar yapılıyor. Sadabad Deresi ıslah ediliyor. Nurol Life'tan alanlar dolar bazında yüzde 35-40 prim yapabilir” dedi.

Fiyatları cazip tuttu
Musa Aykaç, geçtiğimiz yıl satışa çıkardıkları Nurol Park projesinde satışların iyi gittiğini belirterek, “Lansman dönemi gezi olaylarına denk gelse de iyi grafik yakaladık. Şu anda da fiyatlarımız çok uygun. Metrekare fiyatları 4 bin lira seviyesinde. Kabataş-Bağcılar metrosu buradan geçecek ve 2016'ya kadar fiyatlar 8 bin liraya çıkabilir” diye konuştu.

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Musa Aykaç MIPIM 2013 Fuarı'nı değerlendiriyor!
  • 14.03.2013 15:11

Musa Aykaç MIPIM 2013 Fuarı'nı değerlendiriyor!

Nurol GYO Genel Müdürü Musa Aykaç MIPIM 2013 Fuarı'nı emlaktasondakika.com mikro ...

Musa Aykaç Nurol GYO’nun politikasını anlatıyor!
  • 14.08.2012 15:46

Musa Aykaç Nurol GYO’nun politikasını anlatıyor!

Nurol GYO Genel Müdürü Musa Aykaç, gayrimenkul yatırım ortaklıkları ve Nurol GYO ...

Nurol Park'tan yabancıya 13 milyon dolarlık satış!
  • 05.06.2017 10:35

Nurol Park'tan yabancıya 13 milyon dolarlık satış!

Nurol Park Gayrimenkul, J Ofis Bloğundaki 2 katını yabancı yatırımcıya sattığını ...

Güneşli'nin ortasında 55 bin dönümlük Park hayat buluyor
  • 08.09.2014 10:20

Güneşli'nin ortasında 55 bin dönümlük Park hayat buluyor

24 bin metrekare açık hava yaşam vadisinin bulunduğu Nurolpark'ta eski Hürriyet ...

Nurol GYO’da deprem! Musa Aykaç istifa etti
  • 30.05.2014 19:22

Nurol GYO’da deprem! Musa Aykaç istifa etti

Türk inşaat devinde istifa şoku yaşanıyor. Musa Aykaç genel müdürlükten ayrıldı ...

Musa Aykaç 'Yatırımcı seçimden sonra gayrimenkule yönelecek'
  • 27.03.2014 08:36

Musa Aykaç 'Yatırımcı seçimden sonra gayrimenkule yönelecek'

Son dönemde konuta olan talebin azalmadığını sadece ertelendiğini belirten Musa ...