maritbet girişmaritbet
Metropol İstanbul, MIPIM Fuarı’nda Türk kahvesi ile uluslararası görücüye çıkıyor!

Metropol İstanbul, MIPIM Fuarı’nda Türk kahvesi ile uluslararası görücüye çıkıyor!

Jennifer Lopez’in daire satın aldığı, İstanbul finans merkezinin en yüksek kulesine sahip Metropol İstanbul, MIPIM Fuarı’nda Türk kahvesi ile uluslararası görücüye çıkıyor

 

TOKİ iştiraki Emlak Konut GYO ile Varyap-Gap İnşaat Ortak Girişimi tarafından Ataşehir'de yer alan İstanbul Finans Merkezi'nde inşa edilen Metropol İstanbul, Türkiye'nin bu yıl “onur ülkesi” olarak yer alacağı Fransa'nın Cannes kentinde düzenlenecek MIPIM'e gidiyor. Uluslararası standartlarda bir proje yaptıklarını söyleyen Varyap CEO'su Erdinç Varlıbaş, Metropol İstanbul'un Türkiye'nin fuardaki tanıtımında ana rolü oynayacağını dile getirdi. MIPIM Fuarı'nı çok önemsediklerini belirten Varlıbaş, fuarda şimdiden 15'e yakın yabancı fonla görüşmek için randevulaştıklarını söyledi. Avrupa'da yatırım imkânının azaldığını, bu yüzden yabancı fonların rotalarını Türkiye'ye çevirdiğini anlatan Varlıbaş, “2013 yılı gayrimenkul sektörü için çok hareketli geçecek. MIPIM'e katılan Avrupalı fonlar Türkiye'yi ilgiyle inceliyorlar” dedi.
 
Çalık GYG Genel Müdürü Feyzullah Yetgin de, Metropol İstanbul'un yerli ve yabancı yatırımcılar tarafından takip edildiğini ve finans merkeziyle birlikte yatırımcıların Anadolu yakasına geçtiğini söyledi. Bugüne kadar Jennifer Lopez dahil bir çok yabancının projeye ilgi gösterdiğini aktaran Yetgin, Kuveyt, Fransa, Irak, İran, Ürdün, Kore ve Rusya'dan müşterileri olduğunu kaydetti. “Projemizin uluslararası vizyonu çerçevesinde sadece Metropol İstanbul'u değil, Türk kültürünü de dünyaya tanıtma misyonunu üstlendik” diyen Yetgin, “Bu kapsamda, Türk Kahvesi Kültürü ve Araştırmaları Derneği işbirliği ile MIPIM'de standımızı ziyaret edecek misafirlerimize Türk kahvesi keyfini sunacağız” diye konuştu.
 
En yüksek bina olacak
Yetgin, Metropol Kule'nin 250 metre ile Türkiye'nin en yüksek binası olacağını ve en üst katında seyir alanlarının yer alacağını belirterek, “İstanbul'un zirvesini seyre açıyoruz. Boğaz ve Adalar manzaralı terasta İstanbul'a gelenlere heyecanlı bir deneyim yaşayacaklar” dedi.
 
2015 yılında teslim edecek
 
2015 yılında tamamlanacak olan Metropol İstanbul, rezidans, alışveriş merkezi ve rekreasyon alanlarıyla kendi sınıfında dünyanın en büyük karma projelerinden biri olacak. Halihazırda iki blokta yaklaşık yüzde 80 oranında satış gerçekleşmiş olan projede, 705 bin metrekare yekpare inşaat alanı bulunuyor.
 
3 binadan oluşan proje kapsamında 470 ticari ünite, 1381 konut ve toplam 1851 adet bağımsız bölüm yer alıyor. Finans merkeziyle bütünleşik bir yapıda olan Metropol alışveriş kompleksinin, yılda 22 milyon ziyaretçiyi ağırlaması bekleniyor.
 
Gayrimenkul sertifikası hazırlanıyor
Gayrimenkul sertifikası için SPK ile görüştüklerini belirten Varyap CEO'su Erdinç Varlıbaş, bahar aylarında bu sistemi hayata geçireceklerini ifade etti. SPK'nın gayrimenkul sertifikasının önünü açtığını söyleyen Varlıbaş, “Gayrimenkul sertifikası çok faydalı bir ürün. Küçük yatırımların önü açılacak. Sertifikayı alan yatırımcı aldığı fiyatla, son fiyat arasındaki farkı görüyor. Projede çok yüksek prim vaat ediyoruz. Banka veya başka bir kurumun garantörlüğünde olacak. Projemizdeki konutların bir kısmını sertifika ile metrekare olarak satışa sunacağız” dedi. Gayrimenkul sertifikası sayesinde  projeden sertifika alınabilecek.
Proje bitimine kadar toplanan sertifikaların karşılığında daire alınabilecek veya sertifikanın bedeli o günkü fiyattan yatırımcıya geri ödenecek.
 
Kuleye 56 tane asansör
 
Varyap CEO'su Erdinç Varlıbaş, Metropol İstanbul'da hayatı kolaylaştırmak için 56 tane asansör tasarlandığını ve en kısa bekleme süresi ile 250 metre yüksekliğindeki Metropol Kule'deki asansörün hızla yukarı çıkacağını söyledi.
 
Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yenişehir Evleri ilk iki etabının kuraları çekiliyor
  • 02.05.2024 15:46

Yenişehir Evleri ilk iki etabının kuraları çekiliyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Emlak Konut GYO ve Türk Hava Y ...

Emlak Konut’tan Göktürk’e villa konseptli yeni konut projesi!
  • 06.10.2022 11:05

Emlak Konut’tan Göktürk’e villa konseptli yeni konut projesi!

Emlak Konut GYO, Göktürk'te villa ve konutlardan oluşan yeni projeye başlıyor. F ...

Emlak Konut, bakanlıktan 1.7 milyar liraya arsa satın aldı!
  • 18.08.2022 11:04

Emlak Konut, bakanlıktan 1.7 milyar liraya arsa satın aldı!

Emlak Konut GYO, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan arsa satı ...

Emlak Konut Beykoz Tokatköy projesinde son durum!
  • 22.07.2022 15:34

Emlak Konut Beykoz Tokatköy projesinde son durum!

Emlak Konut GYO Beykoz Tokatköy kentsel dönüşüm projesinde geri sayım başla ...

Emlak Konut Ümraniye İnkılap ihalesini Kiler GYO&Biskon Yapı kazandı!
  • 21.07.2022 11:26

Emlak Konut Ümraniye İnkılap ihalesini Kiler GYO&Biskon Yapı kazandı!

Emlak Konut GYO Ümraniye İnkılap arsası sahibi buldu. Emlaktasondakika.com olara ...

Emlak Konut Avcılar 2. Etap arsasına 4.7 milyar TL! 
  • 25.06.2022 01:04

Emlak Konut Avcılar 2. Etap arsasına 4.7 milyar TL! 

Emlak Konut GYO Avcılar Firuzköy 2. Etap arsa ihalesini Cevahir Yapı&HB ...