maritbet girişmaritbet
Kilia Konakları projesinde inşaat başladı

Kilia Konakları projesinde inşaat başladı

Ekşioğlu Group İmsa İnşaat markasıyla rotayı Şile’ye çevirdi. Firma toplamda 100 milyon dolarlık yatırımla Kilia Konakları'nın altına imza atacak

İstanbul'un en köklü inşaat firmalarından biri olan Ekşioğlu Group İmsa İnşaat markasıyla rotayı Şile'ye çevirdi. Firma toplamda 100 milyon dolarlık yatırımla Kilia Konakları projesinin altına imza atacak.
Ekşioğlu Group İmsa İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İmdat Ekşi, Şile'nin şimdiye kadar yeterli yatırımları çekemediğini belirterek, “Biz buraya inandık ve ilçenin en büyük yatırımını yapmaya karar verdik” dedi. Projenin Şile'ye büyük bir ivme katacağını dile getirten İmdat Ekşi, “Kilia Konakları için 100 milyon dolar yatırım yapacağız” diye konuştu.

İnşaat devam ediyor

İmdat Ekşi, projenin en önemli özelliklerinden birinin inşaatının çoktan başlamasını göstererek, şu bilgileri verdi:
“Projemiz toplamda 5 adadan oluşuyor. 1 adada AVM yer alıyor. 104 adet tripleks konaktan 25 konağın temellerini attık. 11 tane konağın kabasını bitirdik. İlk adadaki evleri 24 ayda bitirmeyi planlıyoruz ama erken teslim yapabiliriz.”
Şile'nin sanıldığı gibi İstanbul'a uzak olmadığını ifade eden İmdat Ekşi, şunları söyledi:

Kesişim noktası...

“İnşaatı devam eden 3. Köprü yolu Şile'den geçiyor. Ayrıca Karadeniz sahil yolunun bağlantıları ile İzmit Körfezi bağlantısının buradan geçmesi bölgeyi bir kesişim yeri yapacak. Böylece Şile ve Kilia Konakları merkezi bir konumda yer alacak. Yeni otoban süreyi oldukça kısalttı. 40 dakikada İstanbul'a ulaşılıyor.”
Şile'nin merkezinde bulunan ve kenti kuşbakışı gören Kilia Konakları, lokasyonuyla dikkat çekiyor. 83 bin dönümlük arazi üzerine kurulu olan Kilia Konakları'nda 104 adet tripleks konak ve 20 bin dönümlük arazide yer alan AVM bulunuyor. Brüt metrekareleri 300 ila 500 metrekare arasında değişen konakların lansmana özel satış fiyatları ise 650 bin dolar ila 2 milyon dolar arasında değişiyor

Şile'nin ilk AVM'si

Şile'nin ilk AVM'si olacak Kilia Park AVM Haziran 2015'te açılıyor. 13 bin metrekarelik kiralanabilir alandan oluşan AVM'nin içerisinde yiyecek, giyecek ve teknoloji mağazaları bulunuyor. Toplamda 80 mağazanın bulunacağını belirten İmdat Ekşi, AVM'de bowling salonu ve sinema salonlarının yer alacağını söyledi.

Arsa fiyatları arttı

İnşaata başlamadan önce 150-200 lira olan arsa fiyatlarının 500-600 liraya yükseldiğini dile getiren İmdat Ekşi, “Burada 650 bin dolara sattığımız evlerin fiyatları bittiğinde 2 kat artacak. Biz bu gelişimi görebiliyoruz. konut alanlar çok iyi kazanacak” dedi.

Yabancı fonlar istiyor

İmdat Ekşi, projenin lansmanını mayıs sonunda yapacaklarını belirterek, ön talep topladıklarını söyledi. Bu süreçte yabancıların da özellikle AVM ile ilgilendiklerini vurgulayan Ekşi, “Yabancı fonlar ilgileniyor. AVM'ye bakmaya gelenler konakları almak istiyor. Resmi satışlara başlayınca bunları değerlendireceğiz. AVM'yi profesyonel bir şirket aracılığıyla işleteceğiz ama cazip bir teklif gelirse satabiliriz” diye konuştu.

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Şile Kilia Konakları'nın basın lansmanı yayında
  • 27.05.2014 17:15

Şile Kilia Konakları'nın basın lansmanı yayında

İMSA İnşaat imzası taşıyan proje konumu ve lüks konutlarıyla dikkat çekiyor ...

Sadece konakların bulunduğu 2. etap satışları başladı
  • 06.11.2014 09:57

Sadece konakların bulunduğu 2. etap satışları başladı

İstanbul’un 5 yıl içerisinde yeni cazibe merkezine dönüşecek Şile’de hayata geçi ...

Şile Kilia Konakları'nın fiyatları 650 bin dolardan başlıyor
  • 01.06.2014 15:31

Şile Kilia Konakları'nın fiyatları 650 bin dolardan başlıyor

Kilia Şile Konakları projesnde konutların dışında bir de AVM bulunuyor ...

Şile Kilia Konakları görücüye çıktı
  • 24.05.2014 13:27

Şile Kilia Konakları görücüye çıktı

Şile’nin ilk markalı konut projesi “Kilia Konakları”nı 24 Mayıs Cumartesi günü Ş ...

Kilia Konakları Şile, 24 Mayıs'ta görücüye çıkacak
  • 06.05.2014 15:24

Kilia Konakları Şile, 24 Mayıs'ta görücüye çıkacak

Ekşioğlu Group İmsa İnşaat, Şile’nin ilk markalı konut projesi Kilia Konakları’n ...

Kilia Konakları projesinde inşaat başladı
  • 29.04.2014 09:22

Kilia Konakları projesinde inşaat başladı

Ekşioğlu Group İmsa İnşaat markasıyla rotayı Şile’ye çevirdi. Firma toplamda 100 ...