maritbet girişmaritbet
Kazlıçeşme’de imza atıldı Avrupalı yatırımcı hedefte

Kazlıçeşme’de imza atıldı Avrupalı yatırımcı hedefte

Kazlıçeşme ihalesini kazanan Özak GYO ve ortakları, Emlak Konut’la son imzaları attı

Türkiye'nin ekonomik gelişimine büyük katkı yapan emlak sektörü, yerel seçimlerin ardından yeniden hız kazanıyor. Birçok projenin lansmanının yapılacağı bu döneme, Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı da başrolünü üstlendiği konsorsiyumla sinerji katacak. Konsorsiyum, Kazlıçeşme'deki arazisine İstanbul'u marka şehirlerarasına sokacak uluslararası kimlikli bir proje yapacak. Özak GYO liderliğindeki konsorsiyumun rekor ihale bedeliyle kazandığı Emlak Konut'un Kazlıçeşme arazisinde tüm prosedürler tamamlandı.

Yüzde 54'ü Özak'ın

Özak-Yenigün-Delta-Ziylan Adi Ortaklığı, Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım ile son imzaları atarak projenin hayata geçmesi için gün saymaya başladı.

Marmaray ve araçlı tüp geçit istasyonlarına olan yakınlığı ile de dikkat çeken projede, Özak GYO yüzde 54 payıyla konsorsiyum lideri olurken, Ziylan'ın payı yüzde 30, Yenigün'ün payı yüzde 15 ve Delta'nın payı yüzde 1 olarak gerçekleşti.

Karma proje gelecek

İhale işlemlerinin tamamlanmasıyla çalışmalarına hız kazandıran ortaklık, Kazlıçeşme'ye konut, ofis, perakende, eğlence ve kültür merkezleri içeren karma proje geliştirecek.

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından geçtiğimiz ihalesi yapılan ‘Zeytinburnu Kazlıçeşme Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi'ni toplam geliri 4 milyar 240 milyon lira rekor bedel ile kazanan Özak GYO ve ortakları, bunun 1 milyar 568 milyon 800 bin lirasını arsa satış karşılığı şirket payı toplam geliri olarak paylaşacak. Emlak Konut'un portföyünde önemli bir yere sahip olan Zeytinburnu Kazlıçeşme'deki taşınmaz toplam 111 bin 262 metrekare yüzölçümüne sahip.

İstanbul'da en iyi lokasyonlardan biri olarak gösterilen deniz cepheli Kazlıçeşme'deki araziye uluslararası mimarların seçeceği bir proje öngörülüyor.

Çıtayı yükseltti

Konsorsiyum, araziye verdiği fiyat ile gayrimenkul sektöründe çıtayı bir kademe daha yükselterek Avrupalı gayrimenkul yatırımcılarını da Türkiye'ye çekmeyi hedefliyor.

Buna göre, konsorsiyumun hedefinde, alışılmışın dışında Ortadoğulu yatırımcıların yanı sıra Avrupalı gayrimenkul yatırımcıları da olacak. Konuyla ilgili yapılan açıklamaya göre, Türkiye gayrimenkul pazarına, Avrupalı yatırımcılar bu proje ile giriş yapmış olacak ve hem hedefi hem de verilen fiyatla, sektörün çıtası bir kademe daha artırılarak yeni, güçlü bir döneme geçiş yapılacak. 

Yavuz Karaman 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Adıyaman'da kaba inşaatı tamamlanan deprem konutlarında dış cephe çalışmaları başladı
  • 24.07.2023 14:42

Adıyaman'da kaba inşaatı tamamlanan deprem konutlarında dış cephe çalışmaları başladı

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Adıyaman'da, Toplu Ko ...

Cer İstanbul şantiyesinde son durum!
  • 03.01.2022 12:18

Cer İstanbul şantiyesinde son durum!

Emlak Konut GYO ve Ege Yapı işbirliği ile Yedikule'de geliştirilen Cer İstanbul ...