maritbet girişmaritbet
Jones Lang LaSalle: Otel yatırımlarına güven arttı!

Jones Lang LaSalle: Otel yatırımlarına güven arttı!

Jones Lang LaSalle, Otel Yatırımları Değerlendirmesi raporunu açıkladı

 

Buna göre,  geçen yıl euro krizi çevresindeki değişkenliğe rağmen, otel yatırımı etkinliği nispeten sabit kalarak, 2011'e göre yüzde 4 düşüşle 8,5 milyar euro oldu. En likit pazar 2,3 milyar euro yatırım hacmiyle yine İngiltere oldu. Bunu 1,2 milyar euro hacimle Almanya takip etti.
 
Paris ve Londra yabancı sermayeli yatırımları çekerken, Orta ve Uzakdoğu bölgelerindeki nakti yüksek yatırımcılar bu pazarlara yapılan yatırımların yüzde 40-50'si gibi önemli bir kısmını oluşturdu.
 
Açıklamada görüşlerine yer verilen Jones Lang LaSalle Hotels&Hospitality Kuzey Avrupa Üst Yöneticisi Jonathan Hubbard, istikrarlı işlem hacminin otel gayrimenkullerine olan güveni artırdığını belirterek, “Özellikle sayısı git gide artan denizaşırı yatırımcı için otel gayrimenkulleri çekici bir varlık türü olmaya devam etti.
 
Genellikle büyük emeklilik fonları, kraliyet ve devlet fonları ve bireyler formunda olan Ortadoğulu ve Asyalı uluslararası yatırımcılar geleneksel sermaye kaynağının yerini almaya başladı” dedi.
 
Bu tip yatırımcıların yanı sıra özel yatırım fonlarının da İngiltere'deki bölgesel pazarlara büyük ilgi gösterdiğini söyleyen Hubbard, “Zira bu pazarlarda her ne kadar kısa vadede zorluklar olsa da, sağlam ve istikrarlı yapılarından ötürü bu tip pazarlara yatırım yapmak için iyi bir zamanlama olduğu kanısındayız” diye konuştu.
 
Paris ve Berlin'de oda geliri yükseldi
Jones Lang LaSalle Hotels Merkez Avrupa Üst Yöneticisi Christoph Harle de pazarlarda kendini çabuk toparlayabilen işletmelerin yatırımcı güvenini desteklediğini aktararak, “Bu özellikle oda başı gelir seviyesindeki artışın güçlü olduğu Paris, Berlin, Frankfurt ve Münih şehirlerinde gerçekleşti” dedi.
 
Harle, Avrupa'daki finansman sorununun özellikle İspanya, İtalya, Orta ve Doğu Avrupa gibi pazarlarda önemli bir engel teşkil ettiğini belirterek, “Ancak, Fransa, Almanya ve Benelüks gibi iyi performans gösteren ülkelerde finansman bulmanın  daha kolay olduğunu gözlemliyoruz. Ayrıca, 2013'ün ilk iki ayında gerçekleşen önemli lüks varlıklarla ilgili işlemleri göz önüne aldığımızda, 2013'deki işlemlerin 8,5 milyar euro tahminimizi geçebileceği kanısındayız” dedi.
 
Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

3 yıldızlı otel projeleri yatırımcıların gözdesi oldu
  • 08.11.2017 12:36

3 yıldızlı otel projeleri yatırımcıların gözdesi oldu

TÜROB'un araştırmasına göre yılın 9 ayında teşvik belgesi alan oteller içinde 3 ...

Otelcilerin yatırım iştahı devam ediyor
  • 14.08.2017 09:45

Otelcilerin yatırım iştahı devam ediyor

Türkiye Otelciler Birliği'nin (TÜROB), Ekonomi Bakanlığı’nın araştırmasına göre ...

Ege'de otel yatırımları hız kesmedi
  • 13.01.2017 09:45

Ege'de otel yatırımları hız kesmedi

Kötü bir sezon geçiren turizm sektöründe, tüm olumsuzluklara rağmen yatırımlar d ...

Alp Alkaş Perakende ve Gayrimenkul Merkezi mezunlarını veriyor
  • 13.07.2016 17:28

Alp Alkaş Perakende ve Gayrimenkul Merkezi mezunlarını veriyor

Alp Alkaş Perakende ve Gayrimenkul Merkezi, 3. Dönem mezunlarını vermeye hazırla ...

Bu caddelerdeki kiralar cep yakıyor!
  • 01.12.2014 10:23

Bu caddelerdeki kiralar cep yakıyor!

İstiklal ve Bağdat caddelerinde 100 metrekare dükkânın kirası 24 bin euro… ...