maritbet girişmaritbet
Greenist, çevreci bir yaklaşım sergiliyor!

Greenist, çevreci bir yaklaşım sergiliyor!

Konut sektöründeki ilk projesi Greenist projesiyle dikkatleri çeken Saray Grup, eski Brillant fabrikasının olduğu arsada yaptığı projede çevreci bir yaklaşım sergiliyor

Saray Grup Yönetim Kurulu Üyesi Talin Saraylı, projenin adı gibi yeşil olacağını ifade ederek, “Projemiz büyük bir korunun ortasında bulunuyor. Arsada 30 tane ağaç vardı, onları kesmedik ve farklı bir yere taşıdık” dedi. Saraylı, projedeki peyzaj alanlarını bu parkla bütünleştirdiklerini vurgulayarak, “Projemiz U şeklindeki korunun ortasında yer alıyor. Dairelerin kat bahçeleri ve terasları bulunuyor. Kat bahçelerinin büyüklüğü9 ile 122 metrekare arasında değişiyor” diye konuştu.

20 dönümlük arsada 1.5 emsalle inşa edilen projenin toplam 60 bin metrekarelik inşaat alanından oluştuğunu ifade eden Talin Saraylı, “Projemizi sadece 6 dönüm alana inşa ediyoruz. Buradaki koru da arsa sahiplerinin terkiyle oluştu. Bu sayede büyük bir yeşil alana sahip olduk” dedi.

Kadın eli değdi
Saraylı, projeyi tasarlarken  bir bayan gözüyle ayrıntılara dikkat ettiklerini anlatarak, erkeklerin dikkat etmediği şeylere odaklandıklarını ve bu sayede farklı bir proje kurguladıklarını kaydetti. Projeyi tam anlamıyla yaşanılabilir kılmak için uğraştıklarını dile getiren Saraylı, şunları söyledi:

“Çocuklar için servis bekleme odası yaptık. Çamaşır odası koyduk. Mutfakları ve içindeki setleri büyük yaptık. Gömme dolaplar ve duvar kağıtlarıyla tasarıma odaklandık. Oda sayısına göre otopark veriyoruz. Ayrıca fazla malzemelerin koyulabileceği depolar planladık. Tüm ankastreleri, çamaşır ve kurutma makinelerini de veriyoruz. Tüm bunlar yaşamı kolaylaştıracak unsurlar. İşin aslı kendimin de oturabileceği konut yapıyorum.”

Ürünlerini kendi yapıyor
Talin Saraylı, Greenist projesinde kendi ürünlerini de kullandıklarını belirterek, ”Alüminyum doğramalar, güneş kırıcıları, kompozit paneller ve küpeşteler bizim üretimlerimiz. Bu nedenle proje de kaliteli oluyor. Hatta konutları görmeye gelenler malzeme kalitesine bakıp ‘sizin asıl işiniz nedir' diye soruyorlar” dedi.

Evler 2014'te teslim edilecek
Toplam 174 daireden oluşan Greenist'in 1+1'den 5+1 dublekse kadar çok farklı tipte dairelerden oluşuyor. 75 ile 250 metrekare arasında büyüklüklere sahip daireler için anlaşmalı bankalardan 60 ay vadeli 0,59 faiz oranıyla ödeme planı sunuluyor. İnşaatın hızla devam ettiği Greenist projesinde daireler 2014 Haziran'da teslime dilecek. Proje içinde ayrıca 240 odalı Hilton Garden Inn İstanbul Airport Otel yer alacak.

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Greenist Güneşli projesinin lansmanı yayında!
  • 23.01.2013 15:27

Greenist Güneşli projesinin lansmanı yayında!

Saray Grup imzası taşıyan Greenist projesi Güneşli Basın Ekspres Yolu üzerinde i ...

Greenist Saray Grup örnek daire görselleri yayında!
  • 04.07.2013 17:08

Greenist Saray Grup örnek daire görselleri yayında!

Saray Grup tarafından Güneşli'de yükselen Greenist projesinin örnek dairesini Em ...

Greenist projesinin foto galerisi! Güneşli Greenist'in görselleri!
  • 23.01.2013 11:39

Greenist projesinin foto galerisi! Güneşli Greenist'in görselleri!

Greenist, iç avlu ve kat bahçeleri, otopark, zengin sosyal aktivite olanakları v ...

Luxial Mobil Ev, şehir hayatına alternatif olacak!
  • 19.03.2021 07:45

Luxial Mobil Ev, şehir hayatına alternatif olacak!

Saray Grup, şehrin karmaşasından uzaklaşıp taze bir soluk almak isteyenler için ...

Greenist'te son daireler sahiplerini bekliyor!
  • 27.02.2021 17:32

Greenist'te son daireler sahiplerini bekliyor!

Sakinlerine şehrin merkezinde yemyeşil bir hayat vadeden Greenist’in cazibesi pa ...

İnşaat Malzemeleri Birleşik Endeksi, temmuzda temkinli yükseldi
  • 20.08.2020 09:49

İnşaat Malzemeleri Birleşik Endeksi, temmuzda temkinli yükseldi

İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi temmuz ayı sonuçlarına göre salgınının ...