maritbet girişmaritbet
Fikirtepe'de Selimoğlu yıkım yaptı, Anka temel attı

Fikirtepe'de Selimoğlu yıkım yaptı, Anka temel attı

Dönüşümün merkezi Fikirtepe’de proje geliştiren Selimoğlu Group ve Pana Yapı, bölgede 2 bin konutluk proje için yıkımlara başladı. 2 bin 500 konutluk Evim Kadıköy’ü hayata geçiren Anka Yapı ise temelleri attı

Sürecin yavaş ilerlemesi nedeniyle kaotik bir ortam oluşan Fikirtepe'de sorunlar hızla çözülüyor. Bölgede proje geliştiren inşaat firmaları da projelerine hız veriyor.

Bu kapsamda Fikirtepe'de 2 bin konutluk proje hayata geçirmeyi planlayan Selimoğlu – Pana Yapı ortaklığı da yıkım çalışmalarına başaldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş'ın katılımıyla düzenlenen törende, Selimoğlu – Pana Yapı ortaklığının proje alanlarında yıkımı yaptı.

Selimoğlu Group ve Pana Yapı, Fikirtepe'de 12'ler Camii mevkinde 14 bin 500 metrekare arsa üzerine yaklaşık 750 konut hayata geçiriyor.

Selimoğlu Group ve Pana Yapı, Fikirtepe'de 3 ayrı noktada geliştireceği projeler ile binlerce insanı sağlıklı, markalı, nitelikli ve ayrıcalıklı konutlarda yaşaması için ortam hazırlıyor. Ortaklık, imar planlarının onaylanması ve mülk sahipleri ile varılan anlaşmalar sonrasında kısa süre içinde projenin temellerini atmayı planlıyor.

‘Artık daha hızlı ilerleyecek'
Fikirtepe'de 3 ayrı adada toplamda yaklaşık 2 bin konut yapacaklarını anlatan Selimoğlu Group Yönetim Kurulu Başkanı Aydoğan Selimoğlu, Fikirtepe'nin dönüşüm projelerinde Pana Yapı ile ortaklık kurduklarını ve güçlü bir yapı oluşturduklarını söyledi.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın imar yetkilerini İBB'ye devretmesi ile artık daha hızlı hareket edeceklerini anlatan Aydoğan Selimoğlu, “Bir müddetten beri beklediğimiz imar düzenlemeleri ve mülk sahipleri ile yaptığımız görüşmeler artık sonuçlandı. Uzun bir sürecin ardından ruhsat alma aşamasına geldik. Artık Fikirtepe'deki projelerimize hızla başlayabiliriz” diye konuştu.

‘Mutlu sona uluşıyoruz'
İstanbul'un kentsel dönüşümünde önemli bir rol üstlenmekten büyük memnuniyet duyduğunu belirten Pana Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kürşat Ufuk da, “2014 yılı için projelendirdiğimiz Fikirtepe projelerimizde mutlu sona ulaşıyoruz” görüşünü dile getirdi.

Kürşat Ufuk, “Selimoğlu Group ortaklığıyla Fikirtepe'nin dönüşümünde son derece faal bir şekilde rol üstleniyoruz”diye konuştu. Ufuk, bölgede 2000 konut ve ticari alanlardan oluşan projeler inşa edeceklerini sözlerine ekledi.

EVİM KADIKÖY'DE İLK BETONU DÖKTÜ
Anka Yapı, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Anka Evim Kadıköy Yönetim Kurulu Başkanı Şaadet Temel'in katılımı ile Fikirtepe'deki projesi Evim Kadıköy'ün temelini attı.
Projede yapı ruhsatını almış ve temel atımı için hafriyat işlerini tamamlayan Anka Group, Fikirtepe'de ilk inşaata başlamış oldu.  Anka böylece, 50.000 m2 arsa üzerindeki 2500 konutluk projesinin temelini attı.

Projeyle ilgili bilgi veren Anka Evim Kadıköy Yönetim Kurulu Başkanı Şaadet Temel, projenin 1. etabının % 45'inin satıldığını, bu nedenle 10 Mart'tan sonra yeni bir fiyat düzenlemesinin yapılacağını söyledi.

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Sezayi Köse: "Fikirtepe'de 11 bin bağımsız bölümü 2 yıl sonra teslim etmeyi planlıyoruz"
  • 12.04.2022 17:56

Sezayi Köse: "Fikirtepe'de 11 bin bağımsız bölümü 2 yıl sonra teslim etmeyi planlıyoruz"

Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Sezayi Köse, basın ...

Fikirtepe'de çalışmalar hızla sürüyor
  • 12.04.2022 17:45

Fikirtepe'de çalışmalar hızla sürüyor

Kentsel dönüşümün devlet eliyle yürütülmesine karar verilen Fikirtepe'de hızlı ş ...

Fikirtepe'nin kentsel dönüşümünde son durum!
  • 09.04.2022 10:39

Fikirtepe'nin kentsel dönüşümünde son durum!

Bakan Murat Kurum, Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm şantiyesi çalışanları ve Fikir ...

Vedad Gürgen, Fikirtepe'de yürütülen kentsel dönüşüm sürecini anlatıyor
  • 20.10.2021 17:17

Vedad Gürgen, Fikirtepe'de yürütülen kentsel dönüşüm sürecini anlatıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü ...

Fikirtepe kentsel dönüşümünde son durum!
  • 19.10.2021 10:44

Fikirtepe kentsel dönüşümünde son durum!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca Fikirtepe'de yürütülen kentsel dönüşüm projesin ...

Yeni Fikirtepe Projesi'nde dönüşümü TOKİ ve Emlak Konut yapacak!
  • 23.11.2020 18:17

Yeni Fikirtepe Projesi'nde dönüşümü TOKİ ve Emlak Konut yapacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ta ...